header-logo
Heren 7 HZVV 7 vergeet zichzelf te belonen

HZVV Heren 7

HZVV 7 vergeet zichzelf te belonen

HOOGEVEEN - De gifbeker is voor HZVV 7 nog steeds niet leeg. Tegen CSVC 3 kregen de Hoogeveeners een nieuwe dreun te verwerken in de vorm van een 0-3 nederlaag. Dit betekent alweer de vijfde nederlaag op rij voor HZVV. Ondanks een aantal grote kansen voor HZVV, bleef succes achterwege. Hier deed de ploeg zichzelf mee tekort. De uiteindelijke 0-3 gaf een ietwat vertekent beeld van de onderlinge verhoudingen in deze wedstrijd.

Ook in deze wedstrijd deed het team van Arnold Barelds en Jan Post er werkelijk alles aan om een goed resultaat neer te zetten. In de eerste helft was HZVV de bovenliggende partij, maar CSVC kwam tegen de verhouding aan de leiding. Na rust deelde HZVV aanvankelijk eveneens de lakens uit, tot halverwege de tweede helft. De conditionele koek was bij de thuisploeg vanaf dat moment volledig op en hier wist CSVC optimaal van te profiteren. De wijze waarop HZVV van het kastje naar de muur werd getikt was bijna vernederend te noemen. De gasten combineerden naar hartenlust en scoorden in het laatste halfuur nog tweemaal, waardoor de eindstand werd bepaald op 0-3. Op basis van de tweede helft een verdiende zege voor CSVC.

HZVV startte in haar vertrouwde 4-4-2-formatie. Bij afwezigheid van de eerste drie keepers mocht Marco Hollenberg het doel verdedigen. In de eerste helft werd Hollenberg daarmee niet veel werk verschaft, want het aanvalsspel van het team van het duo Barelds/Post voerde de boventoon. HZVV voetbalde alleraardigst en haalde bij vlagen een behoorlijk niveau. De gastheren hadden in het eerste kwartier het meeste balbezit en CSVC wist zich in deze fase van de wedstrijd eigenlijk geen raad met het spel van de thuisclub. Met name de geroutineerde Johan Beekelaar was een ware plaag voor de defensie van CSVC, waar men maar geen vat op de spits wist te krijgen. Uitgerekend Beekelaar had HZVV, mede als gevolg van zijn eigen uitstekende spel, na twintig minuten op voorsprong kunnen zetten. In eerste instantie was het Roel Oldewening, die vanuit het niets door mocht richting het doel van CSVC. Geknoei in de defensie van de gasten lag hieraan ten grondslag. Van dichtbij deed Oldewening eigenlijk niets fout, maar zijn schot spatte uiteen op de lat. In het korte vervolg kwam de bal uiteindelijk, na een prima voorzet, bij Johan Beekelaar terecht. Zijn uithaal, bedoeld of niet bedoeld, caramboleerde rakelings over het doel van de gasten. Een mooi technisch hoogstandje, maar het leverde niet de felbegeerde voorsprong op voor HZVV. De toon was wel gezet en CSVC voelde zich gewaarschuwd. Een schaarse tegenstoot bracht CSVC op voorsprong. Over rechts werd de diepte gezocht, waarna een voorzet zomaar voor de voeten belandde van de CSVC-spits, die teruglegde op een medespeler. Deze wist wel raad met dit buitenkansje en liet Marco Hollenberg met een geplaatst schot in de kruising volstrekt kansloos, 0-1. HZVV liet zich hier niet door van de wijs brengen en kreeg nog een paar goede mogelijkheden. De keeper van CSVC liet een vrije trap van aanvoerder Erwin Benjamins los, waarna Roel Oldewening mocht afdrukken. De rebound van Oldewening werd door de herstellende goalie, ten koste van een blessure, gekeerd. Hij kon echter doorspelen. Vlak voor rust leek Roel Oldewening dan eindelijk de 1-1 in te koppen, maar de doelman voorkwam op uitstekende wijze dat de spits kon inkoppen, door de bal met de vingertoppen voor het hoofd van Oldewening weg te tikken. Ook Marco Hollenberg wist zich aan de andere kant nog een keer te onderscheiden. Een hoge bal, waarvan niet helemaal duidelijk was of het als schot of voorzet was bedoeld, kon door Hollenberg ternauwernood tot corner worden verwerkt. Een belangrijke save zo vlak voor rust.

Tijdens de rust werden twee spelers naar de kant gehaald. Ronald Otten en Raymond Jonkman namen plaats op de bank, Owen Slingenberg en Simon Verstegen waren de vervangers. Verder geen wijzigingen, in de eerste helft was er reeds geschakeld van 4-3-3 naar 3-4-3 en hier week de ploeg in de tweede helft niet vanaf. HZVV kreeg na rust een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. De kersverse invaller Owen Slingenberg gaf de bal vanaf rechts perfect voor op Roel Oldewening, die de bal voor het intikken had. Het was echter niet de middag van Oldewening, want ook deze niet te missen kans was niet aan hem besteed. In plaats van de bal beheerst achter de CSVC-goalie te schuiven, roste hij het projectiel van dichtbij wild in het vangnet en zo lukte het HZVV maar niet om langszij te komen. In de vijftigste minuut kreeg Danny Bijl net buiten de zestien de bal voor de voeten. Bijl bedacht zich geen moment en haalde de trekker nietsontziend over. Het schot werd op katachtige wijze uit de kruising geranseld door de doelman van CSVC. HZVV creëerde voldoende kansen, maar het ontbeerde de ploeg vandaag aan scorend vermogen. Dit zou de ploeg opbreken, want aan de andere kant was CSVC wel trefzeker. In de 70e minuut kwamen de gastheren nog goed weg, toen een loepzuiver doelpunt werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Vijf minuten later was het wel raak. Een gat in de defensie gaf twee spelers van CSVC de gelegenheid om tot een uitgespeelde aanval te komen. Ook Marco Hollenberg kon als laatste sta in de weg niet de beslissing voorkomen, 0-2. Eigenlijk was het hiervoor ook al een kwartier duidelijk dat HZVV deze wedstrijd niet zou gaan winnen. Vanaf de zestigste minuut stortte het tot dan toe redelijk goede spel van de Hoogeveense ploeg als een kaartenhuis ineen. Een gebrek aan conditie leek hieraan ten grondslag te liggen, want voetballend deed HZVV tot dat moment niet onder voor CSVC. Het was in het restant van de wedstrijd schrijnend om te zien hoe gemakkelijk CSVC de gelegenheid kreeg om de bal rond te spelen. De spelers van CSVC werden daarbij geen strobreed in de weg gelegd, HZVV fungeerde als speelbal. De genadeklap diende zich in de 85e minuut aan. De blonde sterspeler van CSVC kon frank en vrij uithalen in het strafschopgebied en deed dat met verve, 0-3. In de slotfase ontstond er nog enige tumult, toen Marco Hollenberg ernstig werd gehinderd in zijn weg richting de rand van de zestien. De uitstekend fluitende scheidsrechter Henk Hotting wist dit opstootje echter op vakkundige wijze in de kiem te smoren. Hij verijdelde het door voor de laatste maal op zijn fluit te blazen.

Volgende week speelt HZVV wederom thuis. SVN 3 uit Nijeveen is dan te gast in Hoogeveen. Aanvang: 14.45 uur.

HZVV 7 - CSVC 3 0-3 (0-1)
0-1 (25e minuut), 0-2 (75e minuut), 0-3 (85e minuut)

Opstelling HZVV:
Hollenberg; Hut, Benjamins ©, Bouwmeester, Van Slochteren; Otten ('45: Slingenberg), Booij, Bijl, Jonkman ('45: Verstegen); Beekelaar en Oldewening.

Scheidsrechter: dhr. Henk Hotting