header-logo
Heren 4 Danny Hotting schiet HZVV 4 langs SCN 2

HZVV Heren 4

Danny Hotting schiet HZVV 4 langs SCN 2

HOOGEVEEN - HZVV 4 heeft het midweekse duel tegen SCN 2 in winst omgezet. Danny Hotting was met twee wonderschone doelpunten de absolute smaakmaker aan de kant van HZVV 4. De uitblinkende debutant deed zowel in de eerste als in de tweede helft van zich spreken. In de slotfase scoorde SCN nog wel de aansluitingstreffer, maar HZVV trok de overwinning met pijn en moeite over de streep. Door deze even langverwachte als broodnodige zege is HZVV weer terug te vinden in het linkerrijtje.

 
De stofwolken van de bekerderby Hoogeveen - HZVV waren nauwelijks opgetrokken, toen (niet) voetbalminnend Hoogeveen alweer massaal in de ban was van iets anders. Deze week vinden namelijk de grote 'HZVV 4 missverkiezingen 2016' plaats in theater De Tamboer. Het evenement houdt de gemoederen in Hoogeveen al maanden flink bezig. De aandacht die ernaar uit gaat is onverminderd groot. De voorspelling is dat het bezoekersaantal van dit gloednieuwe concept het aantal belangstellenden (2500 man) van de derby Hoogeveen - HZVV zal overtreffen. Men verwacht dat er voornamelijk mannen op af zullen komen, want in de wandelgangen wordt er door vrouwelijk Hoogeveen met een jaloerse blik naar de modellerende podiumgangers gekeken, die allen een carrière als topmodel ambiëren en de missverkiezingen als opstap hiervoor zien. Rudi Slomp, de grote initiator van dit project, kwam een tijdje geleden op de proppen met dit gedurfde idee. Een peiling van Slomp bij de spelersvrouwen van HZVV 4 wees unaniem uit, dat de dames er wel voor in waren. De drukbezette kandidatenlijst - een groot deel van de spelers is "bezet" - ziet er als volgt uit:
- Linda Smand ('de butterfly' van Johannes Pesoelima)
- Maureen Kroesen ('het schatje' van Vincent Otten)
- Sylvia Ouwerkerk ('het liefje' van Edwin Froma)
- Inge Veerbeek (Jos Tigelaar's "tijgertje")
- Naomi Otten (Anthony Hetharia zijn 'hunny bunny')
- Charmaine Krikken ('de prinses' van Julian Pol)
- Marjolein Hietberg (Joey Kleiman's "moppie")
- Moniek Klooster (Michel Slot's "sweety")
- Linda Kroezen (Rick van der Zwaag's "pumpkin")
- Eva Lijzenga (Dennis Zuidema's "poekie")
- Marion Pol (Michel Kleine zijn "honnyponny")
- Gwen van Poorten (starfucker Raimon Loman's "knuffeltje")
- Lisanne Coelingh (Maurice zijn "darling")
- Kim Maandag (Jan Jaap Uiterwijk Winkel's "scheetje")
- Bernadette Kortekaas (Anno Post zijn "angel")
Er is een jury samengesteld om de dames, die schaars gekleed, in bikini over de catwalk zullen lonken, objectief te beoordelen. Deze geheel onafhankelijke, zevenkoppige jury, met een HZVV-tintje, bestaat uit Herman Naberman, Cor Timmerman, Jan van der Hulst, Mark Strijker, Henk Hotting, Cor Schelhaal en Hans Nederhoed. Een select, deskundig gezelschap. Met name Nederhoed schijnt een ware vrouwenkenner te zijn. Om te voorkomen dat het alleen maar een ordinaire vleeskeuring wordt, worden de dames naast uiterlijk ook beoordeeld op karakter en intelligentie. In de voetbalwereld wordt dikwijls verondersteld dat spelersvrouwen niet zo slim zijn en puur en alleen belust zijn op aandacht en geld. Het is aan de "wags" van de HZVV 4-sterren om het tegendeel te bewijzen, ook al zal hier best een kern van waarheid inzitten. De spelers van HZVV 4 voetballen namelijk niet voor een appel en een ei, ze verdienen een godsvermogen. Om de verkiezingen te voorzien van extra elan, zijn er een aantal felbegeerde prijzen te verdelen. De nummer vier mag op een nader te bepalen plek een beschuitje eten met verdediger Maikel Reynaert, de derde plaats levert een dagje shoppen op met Sander van der Zwaag (op kosten van hem) en de tweede plek geeft recht op een gratis weekendje stappen met middenvelder Adis Nazareet. De winnares zal rijkelijk beloond worden met een (HZVV) 4-weekse vakantie naar Thailand met niemand minder dan Rudi Slomp. Welke zelfrespecterende vrouw wil dat nou niet!? Uiteraard zitten hier geen kosten aan verbonden. Als klap op de vuurpijl heeft uw verslaggever ook nog iets voor de "HZVV 4 miss 2016" in petto. Hierover kan nog niets uit de doeken worden gedaan, zelfs geen tipje van de sluier. De winnares wordt zaterdag na afloop van de wedstrijd tegen Drenthina 3, bij monde van Hans Nederhoed, bekendgemaakt. Het zal een bloedstollende strijd worden, met dit enorm sterke deelnemersveld. Iedere kandidaat is namelijk een podiumplek waardig, we hopen dat de dames elkaar de fantastische prijzen niet misgunnen. Om mogelijke "problemen" tussen de dames onderling uit te sluiten, zal de vrouwvriendelijke Edwin Goris zich als beveiliger tussen de dames begeven en waar nodig optreden. De houtgreep is Goris' zijn specialiteit, dus pas maar op dames!!!
 
SCN ging voortvarend van start in de eerste helft. In de eerste tien minuten waren de gasten met name over de linkerflank zeer dreigend. Dit leverde geen uitgespeelde kansen op. Verdediger Jochem van de Weg werd na vijftien minuten gewisseld voor Maurice ter Haar. Door deze omzetting kreeg HZVV meer grip op het spel van SCN. De eerste kans was voor de thuisploeg, Danny Hotting stuitte van dichtbij op de doelman. SCN kwam er in het vervolg van deze doodsaaie eerste helft niet meer aan te pas. HZVV was de iets betere ploeg, maar creëerde weinig kansen tegenover het goed georganiseerde SCN. De ploeg was wel dodelijk effectief, want de eerstvolgende kans was het meteen raak. Na 17 minuten spelen kwam Danny Hotting na een goede actie weer oog in oog met de keeper te staan en met een mooi boogballetje verschalkte hij ditmaal de keeper van SCN, 1-0. Adis Nazareet moest in de 22e minuut met een hamstringblessure gewisseld worden. Joey Kleiman was zijn vervanger. Verder creëerden beide teams nagenoeg niets in deze eerste helft, waarin beide ploegen veel strijd aan de dag legden. De spelers van HZVV waren blij dat ze na 45 minuten spelen zonder kleerscheuren de kleedkamer op konden zoeken, want een paar keer zocht SCN de grenzen van het toelaatbare op in deze overigens sportieve wedstrijd.
 
In de rust werd de goed spelende Danny Dijkstra vanwege een blessure gewisseld. Edwin Goris was zijn vervanger. Aanvaller Dijkstra, die naar het schijnt per seizoen 4 paar schoenen verslijt, ondervond aan den lijve dat zijn nieuwe Dutchies nog niet helemaal goed ingelopen waren. Dit kwam Dijkstra op een aantal fikse blaren te staan, die ten grondslag lagen aan zijn wissel. Ook Bram Streutker had graag naar de kant gewild, want hij had vandaag gewerkt, zo verklaarde hij bloedserieus tijdens de rust. Daarop vroeg Anthony Hetharia zich af of Streutker in de bouw werkzaam is, maar dit bleek niet zo te zijn. Streutker werkt namelijk op kantoor. De andere spelers hadden schijnbaar niet gewerkt, want die hadden die felbegeerde wens niet. Streutker moest echter noodgedwongen door, want de wissels van de HZVV 4 bobo's Rick van der "Swag", Anthony Hetharia en Michel Kleine waren op. HZVV kwam uitstekend uit de kleedkamers. Het fel opererende SCN kon geen enkele opening vinden in de oerdegelijke defensie van de Hoogeveners en zo kwam HZVV nauwelijks in de problemen. In de 50e minuut schoot Danny Hotting HZVV op 2-0. Een vrije trap op de rand van de zestien werd door Hotting over de muur in de kruising gekruld, een knap staaltje traptechniek. SCN gaf ondanks de vergrootte achterstand niet op. Sterker nog, de mannen uit Nieuwlande deden er een schepje bovenop. Het spel aan de kant van HZVV was echter georganiseerd als nooit tevoren. Jochem van de Weg, die uitstekend zou invallen, kwam in de ploeg voor de al eerder moegestreden Bram Streutker. Tot grote tevredenheid van manager Jos Tigelaar, die halverwege de tweede helft kwam aanwandelen, stond het na 65 minuten ook nog steeds 2-0. De vergaderkoning wist niet wat hij zag, dit hadden we al een tijdje niet meegemaakt; precies twee maanden niet meer om precies te zijn. SCN kwam vanuit het niets terug in de wedstrijd. De doelman van HZVV ging gruwelijk de mist in, waardoor de gasten de aansluitingstreffer scoorden, 2-1. Even later stond de keeper van het Hoogeveense wonderteam weer te schutteren, maar de spits van SCN schoot de losgelaten voorzet vanaf een halve meter voor doel kolderiek over. HZVV zwijnde. Spannende minuten braken aan. HZVV vocht wat het waard was om de score vast te houden en dat lukte. Het kwam zelfs bijna nog op 3-1, maar Vincent Otten schoot hard voorlangs. In de slotminuut kreeg SCN nog een schietkans, maar het schot van dichtbij ging er niet in.
 
Zaterdag speelt HZVV de lastige uitwedstrijd tegen Drenthina 3. Het antwoord op de vraag of HZVV nu eindelijk de weg naar boven is ingeslagen, zal dan gegeven worden. Aanvang: 14.00 uur.
 
HZVV 4 - SCN 2 2-1 (1-0)
1-0 (Danny Hotting), 2-0 (Danny Hotting), 2-1.
 
Opstelling HZVV:
Jan Kramer; Jochem van de Weg ('15: Maurice ter Haar), Michel Slot, Sander van der Zwaag (c), Bram Streutker; Julian Pol, Adis Nazareet ('22: Joey Kleiman); Vincent Otten, Martin Snippe, Danny Hotting; Danny Dijkstra ('45: Edwin Goris).
 
Scheidsrechter: dhr. Henk Hotting
Man of the match: Maurice ter Haar
Amusementswaarde: 5,5