header-logo
Heren 4 HZVV 4 verliest van 'FC Buiter'

HZVV Heren 4

HZVV 4 verliest van 'FC Buiter'

HOOGEVEEN - De kraker tussen HZVV 4 en HZVV 5 is met 1-3 in het voordeel van het vijfde geëindigd. Het vierde kreeg in deze titanenstrijd een lesje in effectiviteit voorgeschoteld. In de eerste helft scoorde het vijfde in kort tijdsbestek drie keer, waardoor de wedstrijd reeds in een vroeg stadium beslist was. De stormloop op doel in de tweede helft leverde het vierde een aantal grote kansen op. Dat hier slechts één doelpunt uit voortkwam, mocht een godswonder heten, ware het niet dat die feitelijk niet bestaat. Jan Jaap Uiterwijk Winkel benutte vlak na rust een terecht verkregen strafschop. Het vijfde hield vervolgens stand, vooral dankzij een aantal fenomenale reddingen van doelman Frank Buiter. Een gelijkspel had de onderlinge verhoudingen in deze wedstrijd beter weergegeven.

Het onderonsje tussen HZVV 4 en HZVV 5 kon in dit prille begin van de competitie al aangemerkt worden als een heuse topper. Los van het feit dat deze wedstrijd standaard een mooi affiche is, betrof het een duel tussen de gedeelde nummers 1 in de reserve 4e klasse. Waar HZVV 4 een week eerder De Weide 4 had verslagen, gaf HZVV 5 Drenthina 3 klop. Hierdoor stonden beide teams na de eerste speelronde fier bovenaan de ranglijst. Voorafgaand aan de wedstrijd werd HZVV 3-linksback Raimon Loman gebombardeerd tot man of the match. Het was aan Loman om deze uitverkiezing zo geloofwaardig mogelijk te maken. In navolging op Edwin Goris deed Loman dit met verve. Het optreden van Loman was een open sollicitatie aan het adres van coach Flip Vellinga om volgende week tegen De Weide 3 in de basis te mogen starten. Dat dit geen onwaarschijnlijkheid is, bleek uit het feit dat concurrent Bram Roffel de derde helft met knikkende knieën op het dakterras van HZVV werd gesignaleerd. Dat deze knikkende knieën ook de neveneffecten van het stelselmatig nuttigen van alcohol kunnen zijn, wil uw verslaggever niet onvermeld laten. Saillant detail voorafgaand aan de wedstrijd was overigens dat HZVV 4 het in deze wedstrijd voor de tweede maal op rij moest stellen zonder manager/speler Jos Tigelaar. Inmiddels gonst het in de landelijke pers gonst van de geruchten over een mogelijke overgang van Tigelaar naar een andere club, maar daar lijkt vooralsnog geen enkele sprake van. Vanuit het Duitse Bad Bentheim, waar de manager zich in het plaatselijke hotel laat fêteren (de wijn is niet aan te slepen), maakte Tigelaar een einde aan alle geruchten: "Pas als ik er volgende week tegen ACV 7 niet bij ben, moeten jullie je echt zorgen gaan maken. *HIK*"

HZVV 4 begon belabberd aan de wedstrijd. Er was nauwelijks afgetrapt toen de ploeg van het trio Tigelaar, R. van der Zwaag en Slom al op achterstand stond. Met een lange trap werd de net zo lange spits Sander Jacobsen in de eerste minuut op zijn wenken bediend. Alleen voor de keeper plaatste Jacobsen de bal beheerst in de verre hoek, 0-1. Een flinke streep door de rekening van HZVV 4, dat na het incasseren van deze treffer de wedstrijd niet goed vervolgde. In tegenstelling tot het vijfde, zat er achter het spel van het vierde geen plan. Goed opgezette aanvallen vielen bij het vierde nauwelijks te bespeuren, er werd veelvuldig balverlies geleden. De ploeg was de weg helemaal kwijt. Het vijfde stond daarentegen goed te voetballen en maakte het de gastheren flink lastig, met name in de onderlinge duels. In de 15e minuut kwam HZVV 5 op 0-2. HZVV 4 leed balverlies op de helft van de tegenstander, waarna een lange bal richting Sander Jacobsen volgde. Op snelheid was Jacobsen de verdediging vervolgens te vlug af, waarna hij alleen voor de keeper uitstekend binnenschoot. HZVV 4 ging naarstig opzoek naar de aansluitingstreffer, maar kreeg aan de andere kant het spreekwoordelijke deksel op de neus. In de 25e minuut was het wederom goudhaantje Jacobsen die in de diepte gevonden werd. Hij maakte het oog in oog met de keeper fraai af, 0-3. Een loepzuivere hattrick voor Jacobsen. Het leek daarna van kwaad tot erger te worden bij HZVV 4. De ploeg moest toestaan dat HZVV 4 meerdere mogelijkheden kreeg. Schoten van Kevin Schonewille, Eddy Modderman en wederom Schonewille konden met moeite gekeerd worden. Gert Jan Steven leek namens HZVV 5 de 0-4 aan te tekenen, maar ook zijn schot werd gekeerd. In het laatste kwartier voor rust was er enige verbetering op te tekenen aan de kant van HZVV 4. Het spel verschoof in de richting van de gasten en zowaar ontstonden er enkele mogelijkheden. Vlak voor rust was het bijna raak. Een uitstekende actie van Edwin Froma bracht hem in de positie om te scoren, maar zijn schot ging net voorlangs. Aan de andere kant stoomde Joey Reynaert (de broer van?) op richting de achterlijn, waarna zijn voorzet in de richting van Jacobsen met moeite werd afgeslagen.

In de rust vonden er vele wijzigingen plaats aan de kant van HZVV 4. Danny Dijkstra, Dennis Zuidema, Anno Post, Vincent Otten en Adis Nazareet kwamen in het veld voor Edwin Froma, Maikel Reynaert, Anthony Hetharia en Johannes Pesoelima. HZVV 4 zette na rust alles op alles. Vlak na de thee kreeg Vincent Otten een geweldige mogelijkheid. Otten schoot goed in, maar Frank Buiter redde weergaloos. HZVV 5 begon vanaf dat moment angstig te voetballen en was op enkele uitzonderingen na niet meer op de helft van HZVV 4 te vinden. Pesoelima kwam weer in de ploeg en ontpopte zich tot één van de smaakmakers aan HZVV 4-zijde. De wijze waarop de balvaardigheid van Pesoelima in de tweede helft tot uiting kwam, was fantastisch om te zien. Meteen na zijn rentree in deze wedstrijd toonde hij die. Met een splijtende pass zette Pesoelima Julian Pol alleen voor de keeper, maar Pol benutte deze gouden mogelijkheid niet. Invaller Anno Post, die in naarmate de tweede helft vorderde in de wedstrijd groeide en zijn directe tegenstander Joey Reynaert menigmaal het bos instuurde, werd onderuit gehaalde in de zestien. De subliem fluitende Henk Hotting was onverbiddelijk en kende een strafschop toe. Jan Jaap Uiterwijk Winkel stuurde Frank Buiter naar de verkeerde hoek, 1-3. De hoop was weer helemaal terug in de harten van de HZVV 4 spelers. Er werd nog een tandje bij geschakeld en kansen dienden zich aan. Uit een corner liep de zeer sterk invallende Dennis Zuidema goed in en torende vervolgens in de lucht boven alles en iedereen uit. Vanuit een artistieke positie, die Zuidema op het lijf is geschreven, kopte hij rakelings over de kruising van de kansloze Frank Buiter. De show van laatstgenoemde was met eerdere reddingen nog maar net begonnen. Een vrije trap van Johannes Pesoelima werd stijlvol door Buiter gekeerd. Een prima voorzet van Vincent Otten werd bij de tweede paal door Jan Jaap Uiterwijk Winkel ingekopt, ook ditmaal redde Buiter fraai. Luttele minuten later een bijna identieke situatie. Vincent Otten gaf wederom goed voor, ditmaal moest Anno Post zijn meerdere erkennen in Frank Buiter. Met de voeten redde Buiter op de kopbal van Post. HZVV 4 kreeg meer dan genoeg kansen, maar het scorend vermogen ontbrak bij het team van Tigelaar. HZVV 5 kwam er nauwelijks aan te pas, mede omdat het in verdedigend opzicht bij HZVV 4 in de tweede helft wel goed stond. In de slotfase kreeg HZVV 4 nog een ongekend grote kans op een doelpunt. De mee doorgeschoven Michel Kleine schoot de bal op de kruising, waarna Vincent Otten de rebound alleen voor de keeper niet lekker raakte. De laatste kans was voor HZVV 5, vanuit de counter creëerde het team een overtalsituatie. Op het allerlaatste moment kon de bal worden onderschept en zo was de eindstand 1-3.

HZVV 4 verloor vandaag van een effectiever HZVV 5. Niet zozeer op basis van het vertoonde spel, maar wel op basis van de gecreëerde kansen had er voor HZVV 4 in deze wedstrijd meer ingezeten. De ploeg zal de komende week haar rug moeten rechten en er de aankomende wedstrijd tegen ACV 7 weer moeten staan. ACV 7 - HZVV 4, aanvang: 14:30 uur.

HZVV 4 - HZVV 5 1-3 (0-3)
0-1 (Sander Jacobsen), 0-2 (Sander Jacobsen), 0-3 (Sander Jacobsen), 1-3 (Jan Jaap Uiterwijk Winkel, strafschop)

Opstelling HZVV 4: Jan Kramer; Maikel Reynaert ('45: Dennis Zuidema), Michel Kleine (c), Sander van der Zwaag, Raimon Loman; Michel Slot, Julian Pol; Johannes Pesoelima ('45: Vincent Otten), Jan Jaap Uiterwijk Winkel, Anthony Hetharia ('45: Anno Post); Edwin Froma ('45: Danny Dijkstra).

Scheidsrechter: Henk Hotting 
Man of the match: Raimon Loman