header-logo
Heren 3 HZVV 3 laat periode varen in Zwartsluis

HZVV Heren 3

HZVV 3 laat periode varen in Zwartsluis

Dat een goed begin niet altijd het halve werk hoeft te zijn blijkt uit de seizoenstart van HZVV 3. In de reserve 2e klasse A won het elftal van trainer Flip Vellinga vier van de eerste vijf wedstrijden en speelde het één duel gelijk. Doordat er in Zwartsluis na negentig minuten een 2-2 stand op het scorebord stond en het nog ongeslagen SC Genemuiden 3 wederom wist te winnen, werd het gat met de koploper vergroot naar 4 punten en lijkt de eerste periode verspeeld. Een deel van de R-Y Bestrating- brigade had gelijk na de wedstrijd al de kans om de spelers van Genemuiden te feliciteren. Nico Eshuis besloot op terugweg een afslag te vroeg te pakken, waardoor de tapijtstad tot op enkele kilometers werd benaderd. Natuurlijk, gretige honden verbranden weleens de vingers, maar voor Eshuis was er op deze zonnige zaterdag wel een heel bijzondere rol weggelegd. Maar dit Ter Heide.

De door blessures geteisterde baltovenaar zag zijn aantal optredens vorig seizoen stranden op nul. Door een gedoseerd trainingsschema miste Eshuis in het huidige seizoen nog geen enkel duel. Echter, leek een kuitblessure roet in het eten te gooien voor de wedstrijd tegen DESZ. Eshuis besloot trainer Flip Vellinga op de hoogte te brengen van zijn absentie. Luttele minuten voordat de koers richting de polder werd ingezet, besloot Eshuis de absentie alsnog te annuleren. De voetbaltas werd snel opgehaald, want zoals we Knico kennen; ‘Ging het toch wel’. Maar dat Ter Heide.

Op sportpark Cingellanden werd HZVV 3 met een muzikale noot verwelkomd door toekomstig ex-leider Lars Erik Abbing. Met 500 beats per minuut op de achtergrond en onder een strakblauwe hemel werd de warming up gestart. Niets leek een mooie voetbalmiddag in de weg te staan, tot het moment dat er ontdekt werd dat in alle hecktiek de spelerspas van Nico Eshuis in Hoogeveen was blijven liggen. Doordat scheidsrechter Bennie Kamman weigerde het voorval door de vingers te zien, besloot Herman van Zuthem bijna 100 kilometer af te leggen om Eshuis alsnog speelgerechtigd te maken.

Om precies 14:32 werd er afgetrapt voor een interessante pot voetbal. Door Eenheid Sterk Zwartsluis 2 had tot zaterdag nog maar drie punten bijeen gebracht. Vellinga waarschuwde de ploeg, terecht, voor onderschatting. Doordat de verliespartijen enkel werden geleden tegen top 5 ploegen was deze waarschuwing gegrond. Voor de pauze was HZVV de bovenliggende partij. Zonder hoogstaand voetbal op de mat te leggen, werd de wedstrijd gecontroleerd en was het wachten op de 0-1. Door verkeerde keuzes in de afronding stond het bij rust echter nog steeds 0-0. Tegenvaller in de eerste helft was de afgang van Sander van Zuthem. Een verzwikte enkel betekende einde wedstrijd.

Door een zwak begin en een gebrek aan concentratie, kwam de thuisploeg binnen 5 minuten in de tweede helft op voorsprong. In plaats dat de mouwen werden opgestroopt en de gelijkmaker werd geforceerd, werd HZVV alsmaar slordiger. De 2-0 hing in de lucht en na een klein uur spelen kwam deze stand dan ook terecht op het scorebord te staan. Ondanks het feit dat er nog genoeg tijd was om het een en ander recht te zetten leek een positief resultaat onhaalbaar. Het ongeïnspireerde spel en een gebrek aan creativiteit leek de wedstrijd te doen doodbloeden. Tot dat uit het niets Erwin Mulderij de 1-2 binnen kopte en de spanning terug was. Het doelpunt had een buitenspelluchtje, maar werd uiteindelijk goedgekeurd. Het gerucht gaat dat scheidsrechter Bennie Kamman geen goed zicht had op de situatie. De scheidsrechter kreeg vlak voor de 1-2 een bal in het gezicht en verloor daarbij zijn bril. Het wachten was op balsponsor Team Adis om de bril terug te vinden. De online marketing specialisten verbeteren de vindbaarheid van bedrijven echter vooral op internet. Hiernaast richt de groep jonge ondernemers zich met name op bedrijven binnen de regio Hoogeveen. Gelukkig was scheidsrechter Bennie Kamman zelf in staat zijn bril op te sporen. Maar dit Ter Heide.

HZVV bleek uiterst effectief toen amper vijf minuten later de gelijkmaker werd binnen geschoten. Het was een schot/voorzet/mispeer van Dennis Galema die plotseling van richting werd veranderd en doel trof. Galie vroeg na de wedstrijd nog wel specifiek of de goal op zijn naam kon komen te staan, wat aan het eind van het seizoen in de traditionele jaargids zal blijken. Maar dit Ter Heide.

Door de gelijkmaker leek er op de valreep nog een overwinning mogelijk, maar ondanks enkele pogingen van onder andere Koentje moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt. Toeval of niet, Bram Roffel is terug van vakantie en de Met- Roffel- revolutie is op teleurstellende wijze hersteld.

Komend weekend ontvangt de R-Y Bestrating Brigade het derde elftal van FC Meppel. Voor Flip Vellinga betekent dit een bijzonder weerzien met de ploeg, die hij vorig seizoen naar de tweede klasse heeft geleid. HZVV 3 heeft echter een helder doel voor ogen en om dit te realiseren zal er komende week gewoon gewonnen moeten worden. De kans dat Michel Slot, die naar verluidt zijn sabbatical aangrijpt om zich als bodybuilder te ontwikkelen, dan weer eens langs de lijn staat, is net zo groot als dat Oranje komende zomer deelneemt aan het EK in Frankrijk.

DESZ 2 - HZVV 3 2-2 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, 2-0, 2-1 Mulderij, 2-2 ed.

HZVV 3: Zuidema, Dijkstra, Mulderij, Galema, Nelis; Van Zuthem (Scholing), Bekhuis; Beumer (Roffel), Mulder (Eshuis), Uiterwijk Winkel; Botter (Lijster).