header-logo
Heren 3 PUUR genieten voor HZVV 3 op bezoek bij Drenthina 2

HZVV Heren 3

PUUR genieten voor HZVV 3 op bezoek bij Drenthina 2

Met een rugzak vol promovaties laat Flip Vellinga zich niet meer gek maken langs de lijn. Terwijl de ’bank’ van Drenthina 2 in de slotfase van het duel met HZVV 3 plagerig beweerde dat de winnende (Hoogeveense) treffer niet meer zou vallen, wist de ervaren succestrainer uit Meppel wel beter. ,,De vraag was niet óf maar wanneer we zouden scoren”, aldus Vellinga. Hij kreeg gelijk, want dankzij een doelpunt van Dennis Galema in de dying seconds mocht zijn ploeg daadwerkelijk juichen(!) in Emmen: 1-2.

"Ik heb dat reportertje nog nooit zo uit zijn dak zien gaan”, zei leider Lars Erik Abbing tijdens de geslaagde naborrel. Dat zou best eens kunnen kloppen, aangezien ’Gali’ naar verluidt nooit eerder gedurende zijn 27-jarige loopbaan een beslissende goal in blessuretijd had gemaakt. Het winnende doelpunt staat in ieder geval voor altijd scherp op het (loslatende) netvlies van Vellinga. "Fantastisch hoe die bal in de linkerbenedenhoek verdween…”, jubelde de oefenmeester, duidelijk nog niet helemaal hersteld van een staaroperatie. Maar dit Ter Heide.

Dat HZVV 3 in tegenstelling tot vorig seizoen, toen junior parttimeleider Stefan van Dorst met de wedstrijdkleding in Klazienaveen stond, nu wel beslagen ten ijs kwam versus Drenthina 2, had alles te maken met de balsponsor van deze middag: PUUR. Deze aan de Van Echtenstraat 13 gevestigde ijssalon is gespecialiseerd in ambachtelijk bereid schepijs en handgemaakte bonbons en chocolade. Eigenaar Raimon Loman kende afgelopen zaterdag net als Sander van Zuthem en Koen Uiterwijk Winkel een prima invalbeurt op het nostalgische sportpark De Oude Ros, wat de kracht in de breedte van de R-Y Bestrating-brigade onderstreepte. En dan deed Vellinga nog niet eens een beroep op de slechte vakantieplanner Erwin Mulderij, aanstormend talent Stanley Scholing, ’roege dikzak’ Niek Smit, Barbadosganger Stefan Engberts en de vakantie vierende penningmeester Bram Roffel, terwijl Mark Oenema, Thomas Lekatompessy en Thom Lijster in een ander team hun kunsten vertoonden.

Nico Eshuis was wel van de partij en dat heeft Drenthina 2 geweten. Op aangeven van Tom Botter, die volgens sommige (opportunistische) kenners dit seizoen tomscorer wordt met 44 doelpunten, nam ’Knico’ voor de tweede week op rij de openingstreffer van HZVV 3 voor zijn rekening. Door onachtzaamheden in de Hoogeveense defensie kwam de thuisploeg echter vrij vlot op gelijke hoogte. De gasten besloten daarna vol op de aanval te gaan spelen en die tactiek betaalde zich uit. Het indrukwekkende slotoffensief, dat in een groot aantal kansen resulteerde, leverde op de valreep een even fraaie als welverdiende driepunter op (1-2).
Na twee speelronden bezet HZVV 3 met vier punten de vierde plaats in de reserve tweede klasse A. De roodwitten ontvangen komende zaterdag het uitgekookte Staphorst 4 en hopen dan ook weer de immer delegerende teammanager Arthur Benjamins en vlagger Anton Spitse te begroeten. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat voormalig senior parttimeleider Ruben Tigelaar om 12.45 uur de aftrap verricht. Maar dit Ter Heide.

Drenthina 2 - HZVV 3 1-2 (0-0)
Scoreverloop: 0-1 N. Eshuis, 1-1, 1-2 Galema.

HZVV 3: Zuidema; B. Oenema, Galema, F. Blom, Dijkstra (Loman); J. Blom, J. Bekhuis (S. van Zuthem); Beumer (Mulder), Doldersum (K. Uiterwijk Winkel), N. Eshuis; Botter.