header-logo
Heren 3 HZVV 3 overtreft zichzelf

HZVV Heren 3

HZVV 3 overtreft zichzelf

Ongelooflijk, maar waar: Esteban Dominguez heeft de kerst gehaald als trainer van HZVV 3! De beleidsbepalers hebben helaas geen goede reden kunnen verzinnen om de Spanjaard de laan uit te sturen.

Met 19 punten uit 12 competitieduels presteert de R-Y Bestrating-brigade beter dan vorig seizoen. Een jaar geleden begonnen de diva’s uit Hoogeveen met welgeteld één punt minder aan hun winterslaap. Door het gelijkspel tegen SC Rouveen (2-2) in de laatste wedstrijd voor de winterstop is HZVV 3 bovendien de enige ploeg in de reserve tweede klasse A die ongeslagen bleef in de laatste zes speelronden. Dat belooft wat voor de tweede seizoenshelft, die op 7 februari van start gaat met een bijzonder lastige uitwedstrijd tegen SVN’69 2.

Eind december is ook voor HZVV 3 een mooi moment om de balans van de eerste seizoenshelft op te maken:

Babyboom
Buiten de lijnen was HZVV 3 nóg vruchtbaarder dan erbinnen. De vrouwtjes van Arne ter Heide, Michel Slot en Stefan van Dorst brachten een wolk van een baby ter wereld. Wie is de volgende?

Beste nieuwkomer
Het was een nek-aan-nekrace met Dennis Zuidema, Bram Roffel en Thom Lijster, maar Jan Kramer is uitgeroepen tot ’beste nieuwkomer’ bij HZVV 3. De voormalige inwoner van Zwaagwesteinde, gezegend met een fraai Fries accent, maakte in de eerste seizoenshelft (bijna) wekelijks grote indruk op de training. Dat ontging ook Karlo Meppelink niet. Op een trainingsavond vlak voor de winterstop haalde de hoofdtrainer 'onze' Jan zelfs bij de A-selectie. Bovendien maakt het Kramer niet uit waar hij op zaterdag keept, als hij maar keept. Dat tekent de ware liefhebber.

Smetje
De trouwe lezers van de verslagen van HZVV 3 wachten nog steeds op het moment dat de onnavolgbare Jaap de Jonge de winnaar bekendmaakt van de prijsvraag van begin november. De oud-trainer van HZVV 3 kan een voorbeeld nemen aan Henry Duinkerken, die wél zijn verantwoordelijkheid als gelegenheidsquizmaster nam. Maar wat niet is, kan natuurlijk nog komen…

Progressie
Ontegenzeggelijk heeft de baard van Sander van Zuthem de meest opvallende groei in de afgelopen maanden doorgemaakt. Jammer genoeg vertoonden zijn voetbalkwaliteiten niet dezelfde progressie. Hopelijk heeft het weekje vakantie in Egypte hem goed gedaan. En wie weet geeft de aanstaande bruiloft de noeste arbeider ook wel vleugels.

Revelatie
Xavier Hussain heeft zich dit seizoen in sneltreinvaart opgewerkt van bankzitter tot vaste waarde in de punt van de aanval. Dat hij per weekend drie flessen wodka minder leegdrinkt dan vorig seizoen, heeft daarbij naar verluidt een belangrijke rol gespeeld.

Blessures
Vanaf de eerste speelronde heeft HZVV 3 een waslijst aan blessures en afwezigen. In de 19-koppige selectie zitten liefst 5 spelers die maandenlang geblesseerd zijn (geweest). In het diepste geheim heeft Nico Eshuis een punt achter zijn roemruchte voetbalcarrière gezet. Wij bedanken hem voor zijn tomeloze inzet in de afgelopen jaren en rekenen erop dat hij de rest van het seizoen nauw betrokken blijft bij HZVV 3. Ondanks alle malheur staan de divas’s uit Hoogeveen op een verdienstelijke vijfde plaats in de reserve tweede klasse A, slechts vijf punten achter koploper Olympia’28 2.

Parttimeleiders
Ook dit seizoen zijn de parttimeleiders Ruben Tigelaar en Stefan van Dorst weer goud waard voor HZVV 3. ,,Dankzij deze twee toppers kunnen wij ons volledig concentreren op het voetbal. Achter de schermen verrichten zij ontzettend veel werk. Dank daarvoor! Na de winterstop zullen wij deze twee heren een paar mooie wedstrijden voorschotelen, want tot dusver zijn ze nog maar matigjes verwend. Daarnaast beloven wij in 2015 wat sneller aan onze (financiële) verplichtingen te voldoen en met een grote groep, onder wie Robbert Dekker en Xavier Hussain, deel te nemen aan de snertloop”, sprak aanvoerder Joost Bekhuis namens HZVV 3.

Balsponsor
Elke competitieronde weet HZVV 3 zich gesteund door een balsponsor. Zonder iemand tekort te doen, was de balsponsor tegen SC Rouveen 2 toch wel de meest bijzondere: ToRo Hoogeveen BV. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in het geven van communicatie-ondersteuning en oplossen van bedrijfsconflicten, rekende Dennis Galema en Roy Benjamins sinds vorig seizoen (ZZVV thuis) al tot de vaste klantenkring. Daar zijn in de afgelopen weken Robbert Dekker en Tom Botter aan toegevoegd, maar dit Ter Heide.

HZVV 3 – SC Rouveen 2 2-2 (1-2)
Scoreverloop: 0-1, 1-1 Engberts, 1-2, 2-2 E. Mulderij.

HZVV 3: Zuidema; Timmer (Slot), S. van Zuthem, Uiterwijk Winkel, Le Febre; E. Mulderij, J. Bekhuis; Roffel, M. Bekhuis (Botter), Engberts (Dekker); Hussain.