header-logo
Heren 3 GHBS Dames 1 brengt ballen van winnend HZVV 3 op juiste spanning

HZVV Heren 3

GHBS Dames 1 brengt ballen van winnend HZVV 3 op juiste spanning

Na een paar weken afwezigheid nam hij met frisse tegenzin plaats in de dug-out. De tweede helft was ruim tien minuten oud, toen deze goudeerlijke aanvaller bij een 1-1 tussenstand het veld betrad. Exact tweeëntwintig minuten en een doelpunt én weergaloze assist later liet de beresterke supersub zich lachend wisselen, omdat de bus naar De Kuip op hem stond te wachten. Dit was in het kort de memorabele zaterdagmiddag van Tom Botter, die – in eendrachtige samenwerking met Xavier Hussain – HZVV 3 langs The Knickerbockers 4 loodste: 3-1.

Afgelopen zaterdag hield één prangende vraag de gemoederen flink bezig op het Bentinckspark: wie hanteert de vlaggenstok aan de zijde van de R-Y Bestrating-brigade? Omdat vaste vlagger Alek Nazareet met ernstig knieletsel kampt, moest een van de reservespelers de scheidsrechter assisteren. ’Als ik moet vlaggen, dan hebben we geheid gedonder’, haalde Tom Botter direct een streep door zijn eigen kandidatuur.

Gelukkig zag Michel Slot het assistent-scheidsrechterschap wel zitten. Met een schitterend groen hesje om zijn angstaanjagende torso denderde Tattoo Slot 45 minuten lang langs de lijn op veld 3. Bij vlagen oogde hij wel wat onwennig, wat hem op de nodige (opbouwende) kritiek kwam te staan, onder anderen van Ruben Tigelaar. ’Als je voor buitenspel vlagt, moet je stil blijven staan. Het is geen carnaval’, zei de meest ervaren parttimeleider, die zijn maatje Stefan van Dorst twee keer per week naar de sportschool stuurt.

Na rust toonde Nico Eshuis zich een ideale teamspeler door de vlag, inclusief stok, over te nemen van Slot, die net als aanvoerder Joost Bekhuis volkomen terecht een gele kaart kreeg. ’Waarom? Omdat ze voor Feyenoord en Ajax zijn’, gaf de immer objectieve voetbalwatcher Rubinho een steekhoudend argument.

Naast de strijd om de vlag was de balsponsor ditmaal ook bijzonder aantrekkelijk. De ballen van de spelers van HZVV 3 werden namelijk gestree.. eeeuh gesponsord door het eerste dameselftal van de ’Gemeentelijke Hogere Burger School’. Deze Groningse hockeyclub, kortweg GHBS, is opgericht in het geboortejaar van Marc Bekhuis. Maar dit Ter Heide. ’Complimenten voor GHBS Dames 1, want onze balletjes waren in tegenstelling tot mijn hamstrings precies op de juiste spanning en temperatuur gebracht’, aldus Bram Roffel, die tegen zijn voormalige werkgever (TKB) in het tweede bedrijf plaatsmaakte voor Tom Botter.

Kort daarvoor had Xavier Hussain de ploeg van verzorger Herman van Zuthem met een verwoestende uithaal met links op gelijke hoogte gebracht (Nee, dit is geen grap). Koud in het veld nam Tom Botter, vorig seizoen de topscorer van HZVV 3, vervolgens de 2-1 voor zijn rekening, waarna Xavi de 3-1 op een presenteerblaadje kreeg aangereikt door de slalomspecialist uit de Algol, waar Frekie Strijker ooit ook woonachtig was. ’Die Esteban Dominguez heeft een gouden pik’, was toeschouwer Roy Benjamins lovend over het wisselbeleid van de trainer van HZVV 3.

Daarnaast viel ook het ijzersterke optreden van Joey Timmer tegen TKB 4 op. Naar verluidt presteert de rechtsback stukken beter sinds hij op aanraden van Jan Jaap Uiterwijk Winkel zijn Scapino-schoenen heeft ingeruild voor een paar echte voetbalschoenen. Maar dit Ter Heide.

De overwinning van de diva’s op de studenten uit Groningen was leuk en aardig, maar het absolute hoogtepunt was deze middag toch echt de prijsuitreiking naar aanleiding van de quizvraag van vorige week (’Welke voormalige voetballer heeft gespeeld bij onder meer Feyenoord, Willem II, FC Eindhoven, PSV, RBC, NAC, FC Den Bosch?’). Uit alle goede inzendingen (Henk Vos) werd de voortreffelijke HZVV 1-doelman Hidde Streutker, die zijn opleiding overigens bij HZVV 3 genoot, als winnaar geloot. Uit handen van quizmaster Henry Duinkerken, welbekend in de gayscene, kreeg Streutker een prachtig bosje (oranje) rozen en een verrukkelijk vleespakket (zie foto).

Terwijl HZVV 3 zich voorbereidt op de kraker tegen Drenthina 2, zaterdag vanaf 12.30 uur in Hoogeveen, mag het antwoord op de nieuwe quizvraag via een persoonlijk bericht op Facebook naar de onnavolgbare oud-trainer Jaap de Jonge worden gestuurd: welke (ex-)voetballer(s) heeft/hebben het shirt van SC Heerenveen, Feyenoord, Ajax, AZ en Zwolle gedragen?

HZVV 3 – The Knickerbockers 4 3-1 (0-0)
Scoreverloop: 0-1, 1-1 Hussain, 2-1 Botter, 3-1 Hussain.
Opstelling HZVV 3: Hadders; Timmer, S. van Zuthem (Smit), Uiterwijk Winkel, Le Febre; E. Mulderij, J. Bekhuis; Roffel (Botter, Lijster), M. Bekhuis (Slot), Engberts (Dekker); Hussain.