header-logo
Zaal 1 Terechte overwinning voor HZVV zaal 3

HZVV Zaal 1

Terechte overwinning voor HZVV zaal 3

Voordat het echte wedstrijdverslag begint wil ik u als lezer eerst even het HZVV zaal 3 team introduceren. De ‘vaste’ selectie bestaat uit doelman Michel Kikkert, Christiaan Kooistra, Robbert Dekker, Samir Ismael, Glenn Kelly, Timon Smeding en aanvoerder Johannes Pesoelima. HZVV 3 is drie seizoenen geleden begonnen in de 3e klasse. Na een moeilijk debuutseizoen degradeerde het team, het tweede seizoen werd in de middenmoot van de 4e klasse afgesloten. Het derde seizoen leverde wel succes op, een terecht kampioenschap mocht gevierd worden en promotie naar de 3e klasse was een feit. In het vierde en dus huidige seizoen doet de ploeg goed mee om het kampioenschap. Met Schattenberg, Annen en De Weide is het verwikkeld in een interessante strijd om de titel. Leuk voetbal met te vaak onnodige tegendoelpunten is kortweg samengevat hoe het team de wedstrijden meestal speelt. Na deze korte introductie wil ik u het wedstrijdverslag uiteraard niet onthouden, dus beginnen we daar maar mee…

Vrijdag 17 februari 2012 om 21.30u stond de wedstrijd HZVV zaal 3 tegen LTC zaal 5 op het programma. In een totaal niet uitverkochte sporthal Trasselt moest er gewonnen worden om nog zicht te houden op een eventueel kampioenschap. De laatste twee wedstrijden van HZVV gingen namelijk verloren tegen de directe concurrenten De Weide en Schattenberg en dat terwijl de ploeg tot op dat moment nog ongeslagen bovenaan stond. Met het onverwachte verlies van Schattenberg tegen Hoogeveen in het achterhoofd, begon de ploeg erg gretig en scherp aan de wedstrijd. Het kampioenschap van afgelopen seizoen smaakt immers naar meer! Vanaf de aftrap werd al gauw duidelijk dat er niks te halen viel voor LTC. HZVV liet de bal namelijk goed rond gaan en wachtte geduldig af op het moment om toe te slaan, terwijl LTC alleen maar aan verdedigen moest denken. De 1-0 viel dan ook snel. Dekker kon, na een goede pass van Kooistra, wegdraaien bij zijn directe tegenstander en rondde keurig af.

HZVV wou meer en bleef constant balbezit houden met druk op het doel van LTC. Dit resulteerde in een 2-0 voorsprong. Dekker stuurde Pesoelima de diepte in. Pesoelima had eerst nog moeite met het passeren van de doelman, maar lobde de bal vervolgens over de gestrekte doelman heen. Een lekker begin voor HZVV, waardoor de ploeg ontspannen op zoek kon naar de 3-0. Deze kwam dan ook na een mooie aanval. Door de bal goed rond te laten gaan via verschillende schijven schonk Kelly Ismael de mogelijkheid om te scoren. Ismael schoot de bal goed in en het derde doelpunt was een feit. De beginfase was ook echt domineren van HZVV, want LTC kwam totaal niet in het stuk voor. De heenwedstrijd speelde LTC nog sterk, maar daar was nu niks van te zien. Hier moest HZVV dus zeker van profiteren en deed dat dan ook. Smeding tekende namelijk voor de 4-0 na een mooie actie van Kelly die zijn tegenstander te slim af was. Overigens zijn ook in de zaal bloopers te zien. Zo werd een knappe aanval even knap om zeep geholpen door Pesoelima. Een combinatie met Ismael leverde Pesoelima een niet te missen kans voor open (!) doel op. Al juichend (hij dacht immers te gaan scoren..) schoot hij de bal over het verlaten doel heen. ‘Niet te vroeg juichen’ bleek hier inderdaad het geval. Uit het niets maakte LTC vlak voor rust de 4-1. Een strakke pegel van afstand vloog mooi via de binnenkant van de paal binnen, ook dat mag zeker vermeld worden. 4-1 was tevens de ruststand.

De tweede helft begon HZVV minder scherp, een klein dekkingsfoutje leverde de 4-2 voor LTC op. Toch stelde HZVV weer orde op zaken. Kooistra zette op het juiste moment druk op de defensie van LTC. Hij onderschepte de bal door goed voor de man te komen, ging vervolgens een mooie combinatie aan met Smeding en de laatst genoemde schoot de 5-2 beheerst binnen. Iets wat gehaast ging HZVV op zoek naar de 6-2 en door onoplettendheid van een ieder wist niemand meer wie de 6-2 had gemaakt. Een smetje voor de (onbekende) doelpuntenmaker, maar dat was voor de ploeg even niet interessant. De 6-2 moest voldoende zijn om de wedstrijd niet meer uit handen te geven en dat met nog ongeveer 17 minuten op de klok. LTC geloofde er dan ook wel in en gokte op de counter. Deze speelstijl zorgde wel voor een tegendoelpunt. De 6-3 werd namelijk gescoord doordat het verdedigend eventjes niet goed stond bij HZVV. Werd het dan toch nog spannend? Het antwoord is nee, want Dekker zorgde met een goede actie alweer snel voor de 7-3. Ook de 8-3 mocht Dekker achter zijn naam noteren nadat hij diep werd gestuurd door Pesoelima, hiermee was de wedstrijd wel gespeeld. De laatste tien minuten werd er nog volop gescoord. Pesoelima zorgde met een gelukje voor de 9-3. 10-3 werd het na een prachtige aanval via Kelly, Smeding en Kooistra. Kooistra was de speler die koelbloedig mocht afwerken. Vervolgens volgden er twee onnodige tegendoelpunten, omdat het te optimistisch ging spelen en zo vergat te verdedigen. De 11-5 was wel weer een beauty. Kooistra mocht zijn eigen opgezette aanval met Ismael zelf afronden na een goede en snelle combinatie tussen drie tegenstanders door. Wederom kon LTC twee keer profiteren van defensieve foutjes bij HZVV en werd het 11-7. Dekker tekende met zijn vierde doelpunt van de avond voor de 12-7, nadat Kelly hem goed vrij zette voor de doelman van LTC. LTC mocht het laatste doelpunt van de avond maken en zorgde daarmee voor de 12-8 eindstand op het scorebord.

Conclusie was dat de ploeg in de eerste helft erg goed stond, weinig weggaf in verdedigend opzicht en met mooi voetbal het aanwezige publiek vermaakte. In de tweede helft kwamen de zeven tegendoelpunten onnodig tot stand, waardoor het niet echt aan het doelsaldo kon werken terwijl dat er zeker in zat. Al moet gezegd worden dat HZVV natuurlijk wel ‘gewoon’ acht keer het net wist te vinden. Toch ging de ploeg met een goed gevoel van het veld, want het liet zeker goed voetbal zien en bij vlagen kon het er zelfs rustig op los combineren. Volgende week vrijdag 24 februari 2012 zal HZVV 3 ‘thuis’ aantreden tegen het sterke Annen 1, zoals gezegd een directe concurrent om de titel. Om 20.30u wordt er in sporthal Zwembadweg afgetrapt en het beloofd absoluut een kraker te worden. Supporters zijn dan ook van harte welkom, dus zet de datum en tijd in uw agenda en kom de spelers aanmoedigen!

Wedstrijd statistieken

Selectie: Kikkert, Kooistra, Pesoelima, Ismael, Smeding, Dekker en Kelly.

Scoreverloop:

(1e helft)
1-0 Dekker (Kooistra)
2-0 Pesoelima (Dekker)
3-0 Ismael (Kelly)
4-0 Smeding (Kelly)
4-1

(2e helft)
4-2
5-2 Smeding (Kooistra)
6-2 (??)
6-3
7-3 Dekker
8-3 Dekker (Pesoelima)
9-3 Pesoelima
10-3 Kooistra (Smeding)
10-4
10-5
11-5 Kooistra (Ismael)
11-6
11-7
12-7 Dekker (Kelly)
12-8