Heren 2 De Weide maakt 2-0 achterstand goed tegen HZVV 2

De Weide maakt 2-0 achterstand goed tegen HZVV 2

Groenwitten na rust ruim langs reserves HZVV

Hoogeveen - Even leek HZVV 2 op een sensationele overwinning af te stevenen tegen tweedeklasser De Weide. Na 35 minuten leidden de HZVV-reserves met 2-0. De Weide knokte zich goed terug en na een 2-2 ruststand liep de ploeg van trainer Marcel Smid na rust uit naar een 5-2 zege. Daardoor gaat De Weide zaterdag voor de vijfde plaats in de strijd om Paviljoen Nijstad Cup en HZVV 2 voor de zevende plaats.

De Weide miste voor rust een handvol basisspelers en had de handen vol aan een gretig spelend HZVV 2. De ploeg van trainer Nexhat Berisha was vrijwel de hele eerste helft de betere ploeg. In de beginfase leverde dat al kansen op voor Roan Zwaagstra en Maurice Tinholt, maar de afwerking ontbrak. Aan de andere kant was Jasper Strijker dichtbij een treffer, nadat doelman Jari Hooijer een inzet los liet, maar de aanvaller strandde op de doelman. Gezien de verhoudingen kwam HZVV 2 na een kwartier verdiend op voorsprong. Na een corner van Roan Zwaagstra kopte Jesse van Dalen de bal hard achter doelman Jari ten Hoorn Boer. Na een half uur had Maurice Tinholt, die ook bij het eerste nadrukkelijk op de deur klopt, de 2-0 op zijn schoen, maar in kansrijke positie miste hij. Even later leidde hij de tweede treffer van de thuisclub in. Na een ingooi lanceerde hij op de achterlijn via een fraaie omhaal de inkomende Jesse van Dalen, die de verrassing compleet maakte: 2-0. De voorsprong was op dat moment verdiend tegen een tegenvallend De Weide. De groenwitten kwamen vlak voor rust onverwacht binnen een paar minuten terug tot 2-2. Eerst tikte Jasper Strijker de bal langs Hooijer en even later verkeek hij zich op een zachte schuiver van Tim Mulder. De rust ging zodoende in met een 2-2 stand en daarmee mocht De Weide het meest blij zijn. HZVV 2 wisselde na de rust vier spelers en De Weide drie. In een wedstrijd op het scherpst van de snede viel HZVV 2 aan en speelde de wedstrijd zich het meest af op de helft van De Weide. De Weide lanceerde bij balbezit met lange ballen de snelle voorwaartsen Milan Ronkes en Jasper Strijker en die spelwijze bleek zeer effectief. Na een uur strafte ex-HZVV-er Milan Ronkes een fout in de HZVV-verdediging af en zette zijn ploeg voor het eerst op voorsprong. Een kwartier later werd Milan Ronkes na weer een snelle uitval neergelegd, waarna Tim Mulder via de strafschopstip de 4-2 scoorde. Drie minuten later werd Jasper Strijker na een counter door Nick Willems neergehaald en opnieuw ging de bal terecht op de stip. Deze keer maakte Joost Bosma vanaf elf meter geen fout. Tien minuten voor tijd werd invaller Erik Buining van De Weide van het veld gestuurd. HZVV 2 viel wel aan, maar verder dan een grote kans voor Mats Hoogeveen kwam de thuisclub niet. De Weide gaat zaterdag voor de vijfde plaats, terwijl HZVV 2 om de zevende plaats gaat spelen tegen ZZVV.

HZVV 2-De Weide 2-5 (2-2)
15. Jesse van Dalen 1-0, 35. Jesse van Dalen 2-0, 42. Jasper Strijker 2-1, 44. Tim Mulder 2-2, 57. Milan Ronkes 2-3, 72. Tim Mulder 2-4 (strafschop), 75. Joost Bosma 2-5 (strafschop). Scheidsrechter: Boland.