Vrouwen 1 HZVV Vrouwen 1 wint van ASC'62

HZVV Vrouwen 1

HZVV Vrouwen 1 wint van ASC'62

HZVV kreeg ASC '62 uit Dalfsen op bezoek, een ploeg waar men in de beker van verloor dus er viel iets goed te maken.

Beide ploegen waren aanvallend ingesteld en er ontspon zich een mooi voetbalgevecht wat niet altijd even goed was maar wel superspannend.

In de 12e minuut kreeg een speler van ASC de bal zo in de voeten geschoven en deze schoot de bal onhoudbaar in.

HZVV ging direct op zoek naar de gelijkmaker en in de 17e minuut leek die er te komen maar de inzet van Nienke Peereboom kwam op de lat terecht. De club uit Hoogeveen was in deze fase duidelijk de baas op het veld en na 31 minuten kreeg het loon naar werken. De onvermoeibare Verena Jager kreeg de bal bij Carmen Manusiwa en uit haar voorzet wist Lyanne Neutel de bal binnen te werken. Zes minuten later kwam er de voorsprong, Uit een aanval die begon bij Marloes Hoogendoorn kwam de bal bij Neutel die de bal hard voorgaf en een ASC verdedigster raakte de bal verkeerd en schoot in eigen doel.

Twee minuten voor de rust kreeg ASC een vrije bal waaruit de geheel vrijkomende rechtsbuiten de bal kon inkoppen. HZVV kreeg hierna nog één kans maar deze bal werd van de lijn gehaald.

De tweede helft was net begonnen toen Maria de Lima Verena Jager inspeelde die vanaf 25 meter de bal op een geweldige manier in het ASC doel schoot.
Lang kon men hier niet van genieten want al vijf minuten later was het weer 3-3 na een aanval door het midden van ASC.

Hierna begon de periode in de wedstrijd van keepster Daphne Weggen. Beide ploegen gingen vol voor de overwinning en zeker ASC kreeg een aantal uitstekende kansen maar Weggen redde haar ploeg een keer of vier waarbij vooral haar safe vijftien minuten voor tijd op een inzet in de verre hoek geweldig was.

Dertien minuten voor tijd kwam HZVV op voorsprong door wederom Verena Jager die een corner van Sharella van Goor in het doel wist te plaatsen, een goal die de overwinning op zou leveren voor de Rood-Witten.