Vrouwen 1 Winderige winst voor Vrouwen 1

HZVV Vrouwen 1

Winderige winst voor Vrouwen 1

Nummer laatst in de competitie HZVV ging zaterdag op bezoek bij ST. Annaparochie, de nummer 9 in de stand.

Geteisterd door een dwarrelwind begonnen beide ploegen aan de wedstrijd en al bij de de eerste bal bleek dat de wind een grote rol zou spelen in het aanvalsspel van beide teams.

Bleven in de beginfase van de wedstrijd beide ploegen volharden in het proberen om de voorwaartsen te bereiken via lange passes van achteruit, na enige tijd zag men in dat dit niet de juiste manier was vanmiddag en begon men meer bekeken te voetballen.
Er werden geen echte kansen gecreëerd maar toch waren er voor beide doelen spannende momenten doordat de wind bij schoten geregeld grip kreeg op de bal waardoor er de meest vreemde effecten ontstonden maar beide keepsters hielden hun doel schoon.

Vier minuten voor rust kwam er dan voor het eerst in de wedstrijd een echte kans en deze was voor HZVV. Maria de Lima werd op de juiste manier weg gestuurd vanuit het middenveld en met de bal aan de voet ging ze richting het Friezer doel en met een beheerste schuiver wist ze keeper te passeren en de 0-1 ruststand was een feit.

In het begin van de tweede helft ging de wind wat liggen en kreeg HZVV de kans om te laten zien dat het echt een goed voetballende ploeg heeft. Via enkele vloeiende combinaties zocht men de aanval maar helaas wist men niet de tweede treffer aan te tekenen.

Aan het einde van de wedstrijd kwam de wind weer terug en trok de thuisploeg weer ten aanval maar de Rood Witte verdediging wist stand te houden waarbij de deze middag alom aanwezige Lisa Postma menige aanval wist te onderbreken en de bal weer naar voren werkte.

Na een slotoffensief van de gastvrouwen floot de scheidsrechter na drie minuten extra tijd af waardoor de overwinning een feit was en de HZVV dames terecht de punten mee namen naar Hoogeveen en de laatste plaats weer verlaten werd.