Vrouwen 1 Vrouwen 1 naar halve finale KNVB beker

HZVV Vrouwen 1

Vrouwen 1 naar halve finale KNVB beker

Zaterdag speelde HZVV in Leeuwarden tegen MKV '28 om te bepalen wie zich zou plaatsen voor de halve finale van de KNVB beker.

Op een bijzonder winderig veld begon HZVV furieus aan de wedstrijd maar in de 72 minuut kreeg men een tegenvaller te verwerken. De bal werd door de HZVV goalie niet afdoende verwerkt en de spits van MKV maakte hier dankbaar gebruik van.

HZVV liet zoch niet uit het veld slaan en toonde veerkracht en tien minuten later werd het alweer gelijk. Maria de Lima gong het duel aan met de keepster van de thuisploeg na een voorzet en kwam als winnares uit de strijd waardoor de 1-1 werd aangetekend.

Een kwartier voor tijd kwam HZVV op voorsprong. Een verwoestend schot van Verena Jager werd door de  doelvrouw verwerkt maar Martine Weinans was attent en wist de afvallende bal in het doel te werken.

Vier minuten voor tijd werd het dan toch nog gelijk waardoor strafschoppen  de beslissing moesten brengen. HZVV keepster Anne Visser maakte in de strafschoppenserie haar foutje in het begin van de wedstrijd volledig goed door twee keer een strafschop te stoppen. Doordat MKV ook nog een strafschop over schoot en HZVV drie keer wist te scoren was het dus HZVV dat zich plaatste voor de halve finale.