Vrouwen 1 HZVV Vrouwen 1 onderuit in Bergentheim

HZVV Vrouwen 1

HZVV Vrouwen 1 onderuit in Bergentheim

HZVV Vrouwen 1 reisde afgelopen zaterdag af naar koploper Bergentheim.  Op een bloedheet veld werd afgetrapt na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Söner.

Na in de eerste paar minuten wat aftastende bewegingen van beide kanten was het de thuisploeg dat de eerste kans kreeg. Hun rechtsvoor kwam op snelheid door en kon richting doel maar keepster Linda Jansen kon de bal keren waarna de rechtsbuiten de bal nogmaals kon inbrengen maar deze inzet kwam op de lat terecht.

Het begin van de wedstrijd was een voorbode van hoe de hele wedstrijd verliep, twee ploegen die niet kwamen tot hun normale niveau en veel fouten maakten.

HZVV had het moeilijk met de snelheid van de aanvallers van Bergentheim en in de 22e minuut ging het mis voor de ploeg uit Hoogeveen. De snelheid van de vleugelspitsen en te slap verdedigen van HZVV kant gaf Bergentheim de voorsprong van 1-0 op het scorebord.

Nog geen minuut later was het weer Bergentheim dat wist te scoren, ditmaal via een afstandsschot dat in het doel verdween.

HZVV kwam na deze goal iets meer in de wedstrijd maar had de pech dat een goal van Maria de Lima wegens na het vlagsignaal van de assistent van Bergentheim werd afgekeurd, iets dat later in de wedstrijd nogmaals gebeurde.

HZVV begon goed aan de tweede helft en via Cheyene Maulany en Lyanne Neutel kwam de bal bij HZVV spits de Lima die de bal simpel in het doel kon tikken.

Het leek of de ploeg uit Hoogeveen zichzelf terug werkte in de wedstrijd maar dit hield niet langer stand dan de eerste tien minuten. Hierna was het weer het verhaal van de eerste helft waardoor een feller Bergentheim in de 57e en 62e minuut kon scoren en de wedstrijd naar zich toe kon trekken.

HZVV wist na 23 minuten toch nog iets terug te doen, de Lima maakte een voorzet vanaf links knap af en bracht de ploegen wat de stand betreft weer iets dichter bij elkaar.

De ploeg bleef daarna jagen op meer maar Verena Jager zag haar inzet door de keepster van Bergentheim gestuit.

Vijf minuten voor tijd was de wedstrijd gespeeld toen de 5-2 via een terecht gegeven strafschop op het scorebord kwam en een minuut later was de teleurstelling compleet toen via een eigen goal de 6-2 ook nog oop het scorebord bracht. HZVV ging met lege handen terug naar Hoogeveen waar woensdagavond de bekerwedstrijd tegen Dokkum wacht.