Vrouwen 1 Vrouwen HZVV verstevigen positie

HZVV Vrouwen 1

Vrouwen HZVV verstevigen positie

Hoogeveen - Nummer drie HZVV vrouwen kreeg afgelopen zaterdag nummer vier DVS '33 uit Ermelo op bezoek. In de uitwedstrijd waren de beide teams praktisch gelijkwaardig dus het beloofde een zware middag te worden voor de ploeg uit Hoogeveen.
HZVV begon wat twijfelend aan de wedstrijd en had een aantal minuten nodig om in haar ritme te komen, maar na een minuut of tien had men de wedstrijd onder controle en was de thuisploeg het betere team op het veld. Door hoog druk te zetten en vroeg te storen kon men de eventuele aanvallen van DVS'33 voorkomen en zelf gevaarlijk worden.

In de dertiende minuut resulteerde dit in een corner voor HZVV. Cheyene Maulany bracht de bal goed voor waar Verena Jager goed de bal richting het doel kopte, maar de keepster kon op haar inzet nog redding brengen. De bal belandde echter voor de voeten van Iris Braker, die niet aarzelde en in één keer uithaalde en via de hak van een DVS'33-verdedigster ging de bal onhoudbaar voor de uitstekende DVS’33-keepster in het doel.

HZVV bleef na de goal ook de ploeg die de aanval zocht. DVS’33 kon sporadisch de aanval zoeken, maar de verdediging van de rood-witten bleef moeiteloos overeind en speelde in zijn geheel een uitstekende wedstrijd, wat wel bewezen werd door het feit dat de HZVV-keepster pas halverwege de tweede helft een schot op doel kreeg te verwerken.

Twee minuten in blessuretijd kreeg HZVV de beloning waar het recht op had. Carmen Manusiwa werd aan de rechterkant van het veld diep gestuurd en kon de bal onder controle krijgen en voorgeven waar Gulnaz Yildirim met een schijnbeweging haar tegenstander op het verkeerde been zette en de bal inschoot. Via de paal verdween het leer tergend langzaam in het doel.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien als de eerste helft, een aanvallend HZVV dat echter geconfronteerd werd met een uitstekend in vorm zijnde keepster van de gasten en DVS’33 dat zich moest beperken tot verdedigen. Ondanks aanval na aanval richting het doel van DVS’33 bleef de stand 2-0 tot het eind. Een overwinning die HZVV vaster op de derde plaats in de competitie zet.