header-logo
Vrouwen 1 Valse start voor dames HZVV

HZVV Vrouwen 1

Valse start voor dames HZVV

De dames van HZVV hebben als degradant in de eerste klasse een valse start gemaakt. In het openingsduel tegen Oerterp ging de ploeg van trainer Jans Bos met 0-1 onderuit door een treffer vlak voor rust. Vooral in de eerste helft kreeg HZVV genoeg kansen op een voorsprong te komen, maar de koelbloedigheid liet de HZVV-dames in de steek. Zo eindigde het eerste duel van de nieuwe competitie voor HZVV in een teleurstelling.

Voor het duel was HZVV favoriet in dit duel tegen Oerterp, dat niet als een van de titelkandidaten beschouwd kan worden. De gasten beschikten echter over twee goede spitsen, die het de defensie van HZVV erg lastig maakten. HZVV was wel meer in balbezit en de wedstrijd speelde zich ook vooral op de helft van de gasten af, maar de thuisploeg verzuimde de kansen te benutten. Oerterp counterde en kreeg via snelle uitvallen ook enkele opgelegde kansen, waarvan het er een vlak voor rust benutte. De eerste waarschuwing van Oerterp kwam al na vijf minuten toen Bernou Hijlkema de bal op de paal kopte. Daarna nam de thuisclub het initiatief en liet enkele fraaie aanvallen zien. De eerste goede aanval kwam na tien minuten, maar Simone Zwiep kon die vrij voor doelvrouw Corian Wever niet verzilveren. Nadat Wever een schotje van Martine Weinans onschadelijk maakte kreeg Mirjam Kroezen na een kwartier een dot van een kans. Na een corner viel de bal voor Kroezen, die voor een gapende doelmond jammerlijk over knalde.

HZVV was beter en had na 23 minuten op voorsprong kunnen komen na opnieuw een vlot lopende aanval. Marleen Holsappel stuurde Simone Zwiep weg, maar oog in oog met doelvrouw Corian Wever scoorde Zwiep niet. Oerterp gokte op de counter en die kwam er na 25 minuten toen Brenda Eefting vrij kon uithalen, maar HZVV had geluk dat de bal tegen de paal ketste. Tot het strafschopgebied liep het bij de thuisploeg redelijk, maar de ploeg vergat de genadeklap uit de delen, waardoor Oerterp in de wedstrijd bleef. Vijf minuten voor rust was Mirjam Kroezen dichtbij een treffer, maar Corian Wever bracht redding. Op slag van rust werd een scherpe counter van Oerterp HZVV fataal. Een lange bal bereikte Brenda Eefting, die op Marloes de Boer kon aflopen en via de binnenkant van de paal haar ploeg op een 0-1 voorsprong zette. HZVV probeerde voor rust nog de gelijkmaker te produceren en daar was de ploeg nog dichtbij. Martine Weinans stuurde Marleen Holsappel de diepte in en zij verscheen alleen voor doelvrouw Wever, maar opnieuw slaagde de thuisclub er niet in de doelvrouw te passeren, zodat de ruststand 0-1 bleef. Op dat moment een onterechte afspiegeling van de verhoudingen in het veld.

In het eerste kwartier van het tweede bedrijf was Oerterp meer in balbezit en ging er bij HZVV te veel mis. Velen hadden een stormloop op het doel van de gasten verwacht, maar die kwam er niet. Na tien minuten mocht HZVV van geluk spreken dat Brenda Eefting niet opnieuw scoorde. Na een corner stompte Marloes de Boer de bal voor de voeten van Eefting, die in kansrijke positie over knalde. Na een uur spelen herstelde HZVV zich en werd de thuisploeg beter. Er kwamen in die fase ook kansen. Alberdine Heuvelman zette voor en Mirjam Kroezen kon alleen haar teen tegen de bal zetten, maar dat was niet voldoende voor de gelijkmaker. Alberdine Heuvelman probeerde het daarna met een afstandschot, maar dat miste de juiste richting.

HZVV werd feller en won de meeste duel en na 67 minuten kreeg de thuisclub een goede kans. Na een corner van Mirjam Kroezen kopte Simone Zwiep in, maar de bal rolde net naast. HZVV-trainer Jans Bos wilde het tij keren en paste twee wissels toe. Gemma van der Kolk verving Janny Boer en Judith Almeloo kwam in de plaats van Mirjam Kroezen. In een fase dat de gelijkmaker er aan zat te komen kreeg Oerterp twintig minuten voor tijd een strafschop. Alberta Elzinga schoot in, maar doelvrouw Marloes de Boer verrichtte een knappe redding en hield haar ploeg in de wedstrijd. In het laatste kwartier kreeg de thuisploeg wel mogelijkheden, maar het vizier stond niet op scherp, zodat de eerste wedstrijd in een teleurstellende 0-1 nederlaag eindigde.

HZVV - Oerterp 0-1