header-logo
Oldstars HZVV Old Stars winnen toernooi

HZVV Oldstars

HZVV Old Stars winnen toernooi

Koekange – De Old Stars van HZVV hebben voor het eerst in de geschiedenis een toernooi gewonnen qua gescoorde punten. Tijdens een mini-toernooi met twee teams van Vitesse ’63 en De Griffioen eindigden de zestig plussers van HZVV als eerste met twee zeges en een gelijkspel. De Hoogeveners wisten sinds lange tijd Vitesse ’63 A te verslaan, dat vrijwel alle gespeelde toernooien in de afgelopen maanden won.

HZVV begon met een wedstrijd tegen een combinatie van De Griffioen en Sport Vereent. Deze ploeg is sinds enkele maanden weer begonnen met wekelijks te trainen na een voetballoze periode. HZVV Old Stars won de partij met 5-2. De tweede wedstrijd was tegen Vitesse ’63 A, dat een goede reputatie heeft opgebouwd en onlangs de toernooien in Zwolle en Koekange won. Ook tegen HZVV kwam de thuisclub op een 2-1 voorsprong en leek de winst binnen te hebben, maar de Hoogeveners waren gebrand op de zege en die kwam er door twee goed uitgevoerde aanvallen: 3-2. Het was een hele lange tijd geleden dat HZVV van Vitesse ’63 won. De laatste wedstrijd was tegen Vitesse ’63 B en HZVV leek te gaan winnen met 1-0, maar in de laatste minuut werd een counter doeltreffend afgerond en eindigde de partij in 1-1.

De eindstand van het mini toernooi van Vitesse '63 was als volgt:
1. HZVV 3-7
2. Vitesse '63 B 3-5
3. De Griffioen 3-3
4. Vitesse '63 A 3-1

Vrijdag neemt HZVV deel aan het walking football toernooi bij FC Groningen. Op donderdag 31 mei en 1 juni doet HZVV Old Stars mee aan het internationale toernooi in het stadion van Heracles in Almelo. Vorig jaar werd HZVV zesde en eindigde het als de beste Nederlandse club. HZVV Old Stars is ingedeeld in een zware poule met Bayer Leverkusen, HAV UK (de winnaar van vorig jaar) en Rohda Raalte.