Heren 1 HZVV is medekoploper na winst op ONS

HZVV is medekoploper na winst op ONS

Sneek - HZVV heeft door een zakelijke 0-2 overwinning bij ONS een historische mijlpaal bereikt. De ploeg van trainer Rick Mulder steeg naar de tweede plaats en zo hoog stond HZVV nog nooit. HZVV speelde geen goede wedstrijd tegen het nog puntloze ONS. Voor rust benutten de gasten één van de weinige kansen, na rust verzuimde HZVV ruim afstand te nemen.

Trainer Mulder wijzigde zijn succesvolle opstelling niet ten opzichte van vorige week. ONS daarentegen miste vier spelers en liet zich vrijwillig degraderen uit de derde divisie. HZVV miste nog Jan Hup en Luke Millar wegens liesproblemen. HZVV begon moeizaam aan het duel dat in een naargeestig decor zonder publiek en onder een donker wolkendek werd gespeeld. ONS kreeg de betere kansen en bij HZVV ging veel mis in de passing. Na zeven minuten kwam spits Ruendel Martina een haarbreedte tekort om een voorzet in te knikken. Even later kreeg Nick Kleen een dot van een kans, maar liet zich door doelman Streutker te ver naar buiten dringen. HZVV speelde in een laag tempo en werd niet gevaarlijk voor het doel van ONS-doelman Justin van der Dam. Verder dan afstandschoten van Fabian Stevens, die precisie misten, kwamen de gasten niet. Na een half uur behoedde Hidde Streutker zijn ploeg voor een achterstand door een schot van Wesley Tankink knap tot corner te stompen. Kort daarna nam HZVV uit het niets de leiding. Na een corner van Sander Dzemidzic gaf Daan Wijma de bal hard voor en Kelly Joao tikt het leer van dichtbij langs Van der Dam. Daarmee was HZVV zeer effectief, want het was haar eerste kans. Kort daarna had Yoran Popovic de 0-2 op de schoen, maar vrij voor Van der Dam kreeg hij de bal niet langs de doelman. Nadat Streutker de kopbal van Joël Brandsma uit de hoek plukte, mocht HZVV blij zijn dat het met een 0-1 voorsprong de rust in kon gaan.

Na de thee kreeg HZVV meer grip op ONS, dat terug werd gedrongen tot het eigen strafschopgebied en hoopte op een uitval. HZVV dicteerde de wedstrijd, die zich op de helft van ONS afspeelde. De bezoekers kregen kansen via Kelly Joao, Alex Zomer en Sander Dzemidzic, maar de ploeg miste scherpte. Yoran Popovic soleerde knap langs een paar verdedigers, maar strandde opnieuw op doelman Van der Dam. ONS beperkte zich alleen tot tegenhouden en kwam zelfs nauwelijks meer in de buurt van doelman Hidde Streutker. Pas in de slotfase kreeg ONS de eerste kans op de gelijkmaker. Invaller Rico Cordes zag het oogwit van Streutker, maar de HZVV-goalie voorkwam de gelijkmaker. Even later viel de beslissing in het voordeel van HZVV, maar had daar wel hulp van ONS bij nodig. Sander Dzemidzic passeerde een verdediger en zette vanaf de achterlijn goed voor, waarna Patrick van der Veen de bal ongelukkig tegen zijn been kreeg, waarna Van der Dam kansloos was. Dat betekende de beslissing in het matige duel. Op slag van tijd had Rico Cordes opnieuw de kans op een treffer en deze was nog groter. Hij verscheen vrij voor Streutker. Via de doelman kreeg hij de bal mee en had de bal in het lege doel kunnen schuiven, maar mikte naast. HZVV-trainer Rick Mulder was niet helemaal tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg. "We hebben een moeizame eerste helft gespeeld tegen ONS dat goed onder onze druk uitspeelde. In de rust heb ik wat aanpassingen gedaan en dat hebben de mannen gedisciplineerd uitgevoerd, we hebben zelf veel mogelijkheden gecreëerd. De 2-0 liet te lang op zich wachten, waardoor het spannend bleef. We moeten met beide benen op de grond blijven staan ondanks dat we medekoploper zijn. De competitie duurt nog lang, maar dit is natuurlijk wel een beloning voor het harde werken.”

Man van de wedstrijd: Alex Zomer

ONS-HZVV 0-2 (0-1)
35. Kelly Joao 0-1, 84. Patrick van der Veen e.d. 0-2. Scheidsrechter: Boringa. Geel: Valente (HZVV). Toeschouwers: 0.
HZVV: Streutker; Hosseini, Riksman, Manusiwa, Zomer; Wijma, Valente (86. De Jonge), Stevens, Dzemidzic (85. Ten Brinke); Joao, Popovic (79. Djababoe).