Heren 1 Hoogeveners verzuimen een hoge score neer te zetten

Hoogeveners verzuimen een hoge score neer te zetten

HZVV stijgt door derde zege naar de derde plaats

Hoogeveen - HZVV heeft door een 3-1 zege op Buitenpost de derde plaats ingenomen in de Hoofdklasse B. De ploeg van trainer Rick Mulder won voor de derde keer op rij. Vooral in de eerste helft speelde HZVV uitstekend, maar de 2-0 ruststand was eigenlijk nog een magere afspiegeling van de verhoudingen in het veld. Vlak na rust begon HZVV slap, waardoor Buitenpost haar enige twee kansen kreeg. Daarna was HZVV heer en meester en verzuimde een grote score op het scorebord te zetten.

In de eerste helft liet HZVV heel goed voetbal zien. Buitenpost werd direct teruggedrukt tot in het eigen strafschopgebied, maar toch slaagde de thuisclub erin regelmatig door het volle strafschopgebied te combineren. Na drie minuten juichte de aanhang al, maar inzetten van uitblinker Yoran Popovic en Fabian Stevens kon doelman Kevin van der Meulen met kunst en vliegwerk keren. De thuisploeg vond elkaar blindelings en Buitenpost beperkte zich tot tegenhouden. Dat lukte na een kwartier niet meer toen Sander Dzemidzic doorbrak en het leer in de uiterste hoek schoof. Na een fase waarin Buitenpost iets meer in balbezit kwam, vergrootte Yoran Popovic de score. De fysiek sterke spits schoot de bal in de rechter hoek en Van der Meulen was kansloos. HZVV bleef ook daarna domineren en kreeg kansen via Lorenzo Valente, Fabian Stevens, Yannick Manusiwa, Sander Dzemidzic en Kelly Joao, die de paal raakte. De toeschouwers genoten van vlot combinatievoetbal, maar het enige dat de ploeg verweten kan worden is dat het slordig met de kansen omging.

Met iets meer koelbloedigheid had de eenzijdige wedstrijd bij rust al lang beslist kunnen zijn. Dat had de ploeg vlak na rust op kunnen breken, want de thuisclub startte slap aan het tweede bedrijf. De defensie was niet bij de les en Rolf Dijk verscheen vrij voor Hidde Streutker. De goalie blokte het schot, maar in de rebound kon Dijk de bal in het lege doel schuiven, maar hij mikte naast. Een minuut later werd Tim Riksman aangetikt in het strafschopgebied en arbiter Van der Vrande legde de bal op de stip. Yoran Popovic benutte dit buitenkansje feilloos, waarmee hij zijn zevende treffer scoorde. Daarmee is hij momenteel topscorer van de Hoofdklasse B. Nog geen minuut later zag de HZVV-defensie Rik Weening over het hoofd, die Streutker passeerde: 3-1. Bij deze twee kansen voor Buitenpost zou het blijven, want in het restant van de wedstrijd nam HZVV weer het initiatief. De wedstrijd speelde zich vrijwel voortdurend op de helft van de gasten af. De thuisploeg kreeg kansen genoeg om er een royale uitslag van te maken. Zo waren er mogelijkheden voor Kelly Joao, Alex Zomer en Fabian Stevens, maar HZVV bleef op 3-1 steken. HZVV-trainer Rick Mulder was zeer tevreden over de eerste helft. ,,Ja, die was in orde. We zijn goed agressief begonnen en we hebben kansen gehad die we niet maken. De tweede helft begonnen we te slap en speelden we Buitenpost in de kaart. Je geeft niet veel weg na de 3-1, maar we maken het zelf ook niet af.”

HZVV-Buitenpost 3-1 (2-0)
14. Sander Dzemidzic 1-0, 23. Yoran Popovic 2-0, 47. Yoran Popovic 3-0 (strafschop), 48. Rik Weening 3-1. Scheidsrechter: Van der Vrande. Geel: Boersma (Buitenpost). Toeschouwers: 150.

HZVV: Streutker; Zomer, Manusiwa, Hosseini, Riksman; Wijma, Stevens (73. Ten Brinke), Valente (78. De Jonge), Dzemidzic; Joao (62. Djababoe), Popovic.

Man van de wedstrijd: Yoran Popovic