Heren 1 Valse start HZVV bij Eemdijk

Valse start HZVV bij Eemdijk

Bunschoten - HZVV is de competitie gestart met een 3-0 nederlaag tegen Eemdijk. Ook vorig seizoen stond deze uitslag op het scorebord, maar zaterdag toonde Eemdijk zich iets minder effectief dan vorig seizoen. HZVV was lang niet compleet, want het miste wegens schorsingen Lorenzo Valente en Fabian Stevens en Jan Hup wegens een blessure. Nieuweling Pim de Jonge was nog niet speelgerechtigd.

HZVV kreeg ook wel enkele kansen, maar de ploeg toonde zich lang niet zo effectief als in de wedstrijden tegen vv Emmen en Alcides. Alex Zomer is op de terugweg van een operatie aan zijn been, maar is nog niet fit genoeg voor een hele wedstrijd. Hij speelde alleen de tweede helft. De afwezigen waren het gehavende HZVV te machtig, want de ploeg was te matig om het degelijke Eemdijk moeilijk te maken. De eerste kans ontstond al na tien minuten voor Eemdijk toen Bas Buimer oog in oog met doelman Hidde Streutker verscheen, die als winnaar uit de bus kwam. Kort daarna kopte Reza Hosseini terug op Streutker, die met moeite een achterstand voorkwam. Daarna werd HZVV twee keer gevaarlijk via Sander Dzemidzic en Yoran Popovic, maar de precisie ontbrak. De tweede kans voor Eemdijk was raak. Na mistasten in de HZVV-defensie schoot Nigel van Zelst zijn ploeg op voorsprong. Daarna was HZVV totaal van slag en gaf vijf goede kansen op rij weg. De gasten mochten van geluk spreken dat Eemdijk niet zo effectief was. Vooral Bas Buimer liet HZVV in leven, want hij miste enkele opgelegde kansen. Daardoor mocht HZVV de handen dichtknijpen dat het bij rust nog maar 1-0 stond. Ook na rust was Eemdijk de betere ploeg met de beste kansen. Alex Zomer kwam in de plaats van Isaiah Euromkei. Al na drie minuten was Eemdijk dichtbij de 2-0, maar de kopbal van Zeger Beukers kon door een HZVV-er naast het doel gekopt worden. Even later schoot Jeffrey van den Dikkenberg uit een corner de 2-0 binnen. HZVV deelde daarna wel enkele speldenprikken uit via Kelly Joao en Romano Djababoe, maar werd nooit echt gevaarlijk. Na enkele gele kaarten voor Eemdijk en HZVV en enkele wissels bij de thuisclub, kreeg HZVV de beste kans van de tweede helft. Invaller Alex Zomer werd in het strafschopgebied aangespeeld, maar de bal stuiterde van zijn schoen af. Aan de andere kant was het even later wel raak. Reza Hosseini leed balverlies, waaarna invaller Michel Goossensen voorzette en Jesper van Dalen passeerde doelman Streutker, die voor de derde keer deze middag moest vissen. In blessuretijd sloeg nog even de vlam in de pan toen Alex Zomer en Jaap de Graaf het met elkaar aan de stok kregen. HZVV leed een terechte nederlaag in haar eerste competitiewedstrijd. De ploeg zal de valse start zaterdag graag recht willen zetten in het thuisduel met Urk.

Eemdijk-HZVV 3-0 (1-0)
26. Nigel van Zelst 1-0, 56. Jeffrey van den Dikkenberg 2-0, 85. Jesper van Dalen 3-0. Geel: Dzemidzic, Djababoe, Zomer (HZVV), Beukers, van Gulik, Nejmi, de Graaf (Eemdijk).

HZVV: Streutker; Wijma, Manusiwa, Riksman, Hosseini; Eiromkui (46. Zomer), ten Brinke, Djababoe (60. Millar), Dzemidzic; Joao, Popovic.
Man van de wedstrijd: Hidde Streutker