Heren 1 HZVV is effectief in doelpuntenfestival tegen Alcides

HZVV is effectief in doelpuntenfestival tegen Alcides

Hoogeveen – HZVV heeft in een waar doelpuntenfestival een korfbaluitslag tegen Hoofdklasser Alcides gerealiseerd. HZVV won na een 1-1 ruststand met 7-4. De thuisclub toonde zich bijzonder effectief en boog in een kwartier een 1-3 achterstand om in een 5-4 voorsprong. De zeven treffers maskeerden een beetje de defensie, want HZVV gaf veel kansen weg aan Alcides, maar het verschil was dat de Meppelers minder precies waren in de afwerking.

HZVV hield een dubbel gevoel over aan de wedstrijd. De eerste helft verliep zeer moeizaam, waarin de ploeg slechts twee kansen kreeg, waarvan het één benutte. Bij een 1-3 achterstand na een uur leek HZVV op een royale nederlaag af te stevenen. Trainer Rick Mulder deed enkele omzettingen en binnen een kwartier stond het 5-4. Het werd een vermakelijke tweede helft gezien het scoreverloop en de vele kansen voor beide ploegen. Gezien het feit dat HZVV veel kansen weggaf zijn er in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd Eemdijk enkele zorgen, want die ploeg staat erom bekend vrijwel elke kans te verzilveren. Opnieuw moest Rick Mulder improviseren, want hij miste Jan Hup, Lorenzo Valente, Luke Millar, Jesse van Dalen en Noah ten Brinke. Alex Zomer was voor het eerst weer van de partij en speelde het laatste half uur. Pim de Jonge heeft besloten bij HZVV te blijven. De eerste helft was voor de weinige bezoekers geen traktatie voor het netvlies, want er waren weinig kansen en geen goed voetbal. Wel kwam HZVV na vijf minuten al op voorsprong via Yoran Popovic, die een voorzet van Roman Djababoe inschoot. Een minuut later had Popovic de 2-0 op de schoen, maar hij strandde op doelman Xander Jager. Na 25 minuten tikte Daan Wijma Sil Kuurman aan, waarna hij rood zag. Met instemming van Alcides-trainer Wilco Niemer mocht Rick Mulder Fabian Stevens inzetten. Stevens is voor het duel met Eemdijk, net als Lorenzo Valente geschorst. In de slotfase werd Alcides beter en kwam via Nick Kuiper op 1-1, nadat Mulder de achterste linie had moeten wijzigen door de rode kaart van Wijma. In het eerste kwartier speelde HZVV slordig en keek tegen een 1-3 achterstand aan door treffers van Tristan Veelo en Sil Kuurman. Mulder bracht Alex Zomer en Ronan Zwaagstra in de ploeg voor Kelly Joao en Romano Djababoe. Tim Riksman werd weer rechtsback en Asiah Euromkei ging naar het middenveld. Drie minuten later stond het al 3-3 door treffers van Fabian Stevens en Pim de Jonge. De 3-4 van Tristan Veelo was even een tikje voor HZVV, maar zes minuten later leidde HZVV weer met 5-4 door doelpunten van Sander Dzemidzic en een wonderschone treffer van Yoran Popovic. Het werd een knotsgekke tweede helft, waarbij beide ploegen open huis hielden achterin en bij iets meer precisie hadden er vooral voor Alcides nog meer doelpunten kunnen vallen. De 5-5 leek te vallen, maar Reza Hosseini haalde met een fraaie sliding de bal net voor de doellijn weg, terwijl Streutker al gepasseerd was. In plaats van 5-5 werd het 6-4 door Sander Dzemidzic na een snelle uitval. Ook daarna bleven beide ploegen aanvallend spelen en bleef ook Alcides dreigend. Ronan Zwaagstra bepaalde eindstand op 7-4 door middel van een uiterst fraai stiftje over de grabbelende doelman Jager.

HZVV-Alcides 7-4 (1-1)
5. Yoran Popovic 1-0, 36. Nick Kuiper 1-1, 57. Tristan Veelo 1-2, 59. Sil Kuurman 1-3, 61. Fabian Stevens 2-3, 64. Pim de Jonge 3-3, 67. Tristan Veelo 3-4, 69. Sander Dzemidzic 4-4, 72. Yoran Popovic 5-4, 82. Sander Dzemidzic 6-4, 88. Ronan Zwaagstra 7-4. Scheidsrechter: Boland. Toeschouwers: 75.

HZVV: Streutker; Riksman, Wijma (25. Stevens), Manusiwa, Hosseini; de Jonge, Euromkei, Dzemidzic; Joao (60. Zomer), Djababoe (60. Zwaagstra), Popovic.