Heren 1 Sterk HZVV overklast vv Emmen

Sterk HZVV overklast vv Emmen

Hoogeveen - Volgens HZVV-trainer Rick Mulder speelde HZVV haar beste wedstrijd van de oefencampagne tegen vv Emmen. HZVV, dat in de sterkst mogelijke samenstelling volgens Mulder aantrad, boekte een ruime 7-0 overwinning op de zondag hoofdklasser. HZVV toonde zich zeer effectief en leidde bij rust al met 3-0. Ook Emmen kreeg enkele levensgrote kansen, maar de grotere effectiviteit van HZVV maakte het verschil.

HZVV kon nog niet compleet aantreden, want het miste Romano Djababoe, Alex Zomer, Jan Hup, Kelly Joao en Fabian Stevens wegens blessures. Trainer Rick Mulder was tevreden met de 7-0 overwinning op een andere hoofdklasser, maar vooral met het vertoonde spel van zijn ploeg in het eerste half uur. ,,Ja, ik vond ons in het eerste half uur erg sterk spelen. Als team waren we sterk en we zetten goed druk vooruit. We hebben een goede wedstrijd gespeeld en ik had nooit verwacht dat we met dergelijke grote cijfers zouden winnen van Emmen.”
HZVV begon gretig aan het duel en perste er direct een offensief uit, waarbij Emmen teruggedrongen werd en soms met veel mensen in het eigen strafschopgebied stond te verdedigen. De eerste kans kwam al na acht minuten. Na een vrije bal van Sander Dzemidzic kopte spits Yoran Popovic de bal net naast. Even later was het wel raak. Jesse van Dalen tikte de bal op het hoofd van Yoran Popovic en de Emmer goalie was kansloos. Even later stond het al 2-0 door een fraaie treffer van Pim de Jonge, waarvan het nog steeds niet zeker is of hij bij HZVV blijft. ,,Het mag duidelijk zijn dat wij hem er graag bij willen hebben,” stelt Rick Mulder. Van zo’n dertig meter schoot De Jonge het leer schitterend over de doelman heen hoog in de touwen. Het offensief ebde rond het half uur even weg, maar vlak voor rust pakte HZVV de draad weer op. Eerst schoot Luke Millar nog hoog over, maar daarna bracht Sander Dzemidzic de stand op 3-0. Na een korte combinatie in het strafschopgebied legde Yoran Popovic de bal klaar voor Dzemidzic, die vernietigend uithaalde. Kort daarvoor kreeg Emmen haar eerste kans, maar de ploeg had deze middag het vizier bepaald nog niet op scherp staan. Na rust wisselde Mulder niet, maar zijn collega Björn Zwikker wel. De gasten werden wat dreigender en kregen na acht minuten een dot van een kans, maar vrij voor doelman Streutker schoot de Emmer spits over. HZVV had meer balbezit en de wedstrijd speelde zich vooral af op de helft van Emmen. Daardoor ontstond er in de defensie bij HZVV meer ruimte, waardoor Emmen gevaarlijker werd dan voor rust. Dat resulteerde in enkele opgelegde kansen, waarbij de paal werd geraakt. Bij een vrije kans vanaf rechts werd de voorzet op de spits fantastisch onderschept door Yannick Manusiwa. In het laatste kwartier liep HZVV uit naar een ongekend hoge uitslag. De ploeg liet enkele fraaie aanvallen zien, waar Emmen geen antwoord meer op had. Yannick Manusiwa schoot na een scrimmage de 4-0 via de keeper binnen. Daarna zette Tim Riksman voor en Noah ten Brinke tikte bij de eerste paal in. De zesde treffer viel na een wonderschone aanval via een aantal schijven. Lorenzo Valente stuurde Ronan Zwaagstra weg, die Sander Dzemidzic in staat stelde de bal via de paal binnen te schieten. Emmen werd in deze fase overrompeld en kwam handen en voeten tekort om HZVV te stoppen. Het werd uiteindelijk ook nog 7-0, nadat Yoran Popovic in het strafschopgebied vastgehouden werd. Hij zelf voltrok het vonnis vanaf elf meter. Emmen bleef op slag van tijd de 8-0 bespaard na opnieuw een vlot lopende aanval van HZVV. Via Yannick Manusiwa en Ronan Zwaagstra verscheen Sander Dzemidzic vrij voor de keeper, maar hij verzuimde zijn derde van de avond te maken.

HZVV-vv Emmen 7-0 (3-0)
11. Yoran Popovic 1-0, 20. Pim de Jonge 2-0, 42. Sander Dzemidzic 3-0, 74. Yannick Manusiwa 4-0, 76. Noah ten Brinke 5-0, 82. Sander Dzemidzic 6-0, 86. Yoran Popovic 7-0 (strafschop). Toeschouwers: 185.

HZVV: Streutker; Hosseini, Riksman, Manusiwa, Wijma; ten Brinke, de Jonge (68. Euromkei), van Dalen (61. Valente); Millar (68. Zwaagstra), Dzemidzic, Popovic.