Heren 1 HZVV komt niet langs VKW

HZVV komt niet langs VKW

Hoogeveen - HZVV heeft in haar vierde oefenduel met 2-2 gelijk gespeeld tegen eersteklasser VKW. Dit was de laatste wedstrijd van de oefencampagne waarin trainer Rick Mulder iedereen een kans gaf een plaats in het eerste te bemachtigen. De laatste twee oefenduels tegen Emmen en Alcides gaat HZVV in de volgens Mulder sterkste opstelling spelen met het oog op de start van de competitie op 5 september in Spakenburg tegen Eemdijk.

HZVV miste nogal wat spelers wegens blessures, zoals Alex Zomer, Jan Hup, Fabian Stevens en Romano Djababoe. Zomer verwacht bij het begin van de competitie weer van de partij te zijn. De blessure van Hup kan nog wel enkele weken duren. Stevens en Djababoe zijn gauw weer beschikbaar. De wedstrijd tussen HZVV en VKW van ex-HZVV-trainer Karlo Meppelink begon spectaculair, want na een kwartier stond het al 1-1. Na twee minuten verscheen Jesse van Dalen vrij voor doelman Martijn Mulder, maar hij werd neergelegd. Een strafschop had niet misstaan, maar arbiter Boland zag er niets in. Acht minuten later kwam HZVV zeer knullig op achterstand. HZVV-doelman Streutker wilde een aanval afslaan door de bal ineens weg te schieten. Hij knalde tegen Anjo Willems op, die de bal simpel in het lege doel kon schuiven. De tweede kans voor HZVV betekende de gelijkmaker. Na korte combinaties in het strafschopgebied haalde Sander Dzemidzic doeltreffend uit. Nadat Jonas Nijland Streutker op de proef stelde werd HZVV iets dreigender en kreeg kansen via Yoran Popovic, Kelly Joao en Sander Dzemidzic, maar de precisie ontbrak. De thuisploeg had moeite met het goed spelende VKW, dat na een half uur vijf spelers wisselde. De gasten bleven gevaarlijk. De 1-2 voorsprong vlak voor rust door Jonas Nijland na balverlies van Pim de Jonge, kwam niet eens echt onverwacht. Na rust verscheen HZVV met vier andere spelers binnen de lijnen. Luke Millar, Noah ten Brinke, Ronan Zwaagstra en Asiah Euromkei namen de plaatsen in van Pim de Jonge, Sander Dzemidzic, Kelly Joao en Jesse van Dalen. HZVV was het meest in balbezit en VKW trok zich terug op eigen helft. HZVV was na zeven minuten dichtbij de gelijkmaker via een schuiver van Noah ten Brinke, maar de bal rolde naast. Deze waarschuwing voor VKW betekende uitstel, want even later was het wel raak. Luke Millar brak over links door en stelde Ronan Zwaagstra in de gelegenheid de 2-2 op het bord te zetten. Na een uur wisselde Meppelink zes spelers en bleef het spelbeeld ongewijzigd. Via uitvallen was VKW dreigend, maar de beste kansen bleven voor HZVV. Toch ging er veel mis in de passing bij de thuisploeg. De voorwaartsen voerden hun acties soms te lang door, waardoor de kansen verloren gingen. In de slotfase was HZVV nog wel dichtbij de 3-2 via Sander Dzemidzic, maar de VKW-doelman redde uitstekend. Aan de andere kant werd VKW nauwelijks gevaarlijk. HZVV bleef steken op 2-2 en dat was toch enigszins teleurstellend. HZVV-trainer Rick Mulder vond dat zijn ploeg eigenlijk ruim had kunnen en moeten winnen. ,,De tegendoelpunten vielen door persoonlijke fouten. Aan de andere kant hadden we het zelf af moeten maken, want we kregen genoeg kansen. Ik vond dat we vooral verdedigend goed stonden.” Na de verloren derby tegen Hoogeveen hield hij een dubbel gevoel over. ,,Vanaf de kant leek het dat we overrompeld werden, maar na het bekijken van de beelden bleek dat heel erg mee te vallen. Ik denk dat wij zelfs de beste kansen hebben gekregen. Na rust misten we vier opgelegde kansen.” De komende twee oefenwedstrijden gaat hij toewerken naar de competitie. ,,Iedereen moet het gevoel hebben gehad een kans te hebben gekregen. We brengen de selectie terug en we gaan nu de poppetjes op de juiste plaatsen zetten. Ik ben tevreden over de oefenperiode tot nu toe.”

HZVV-VKW 2-2 (1-2)
10. Willems 0-1, 14. Dzemidzic 1-1, 44. Nijland 1-2, 56. Zwaagstra 2-2. Scheidsrechter: Boland. Toeschouwers: 150.

HZVV: Streutker (46. Hooijer); Ballast (34. Riksman), Manusiwa, Wijma, Hoogeveen (25. Hosseini); de Jonge (46. Euromkei), Valente (75. De Jonge), van Dalen (46. ten Brinke), Dzemidzic (46. Zwaagstra), Joao (46. Millar); Popovic (75. Dzemidzic).