Heren 1 HZVV schrijft historie in Genemuiden

HZVV schrijft historie in Genemuiden

Genemuiden – HZVV heeft voor een daverende verrassing gezorgd door Genemuiden in een zeer bijzondere wedstrijd met 2-3 te verslaan. Daarmee schreef de uitstekend presterende ploeg opnieuw historie, want het was de eerste keer in de geschiedenis dat HZVV in competitieverband van Genemuiden won. Het kantelpunt van de wedstrijd was de 44ste minuut toen bij 1-1 Rens van Benthem rood kreeg. Na rust buitte HZVV dat voordeel knap uit, al was het in de slotfase nog even billen knijpen.

In de eerste helft leek het er niet op dat HZVV historie zou gaan schrijven, want na twee minuten had Genemuiden al op 2-0 kunnen staan, maar HZVV-doelman Hidde Streutker voorkwam dat. Toen de thuisclub via een gemakkelijk gegeven strafschop op voorsprong kwam leek het een moeilijk verhaal voor HZVV te worden. De beste kansen waren voor Genemuiden, terwijl HZVV niet verder kwam dan een schot van Romano Djababoe waarmee doelman Jansen geen probleem kende. Vlak voor rust kwam HZVV uit het niets op 1-1 door een rake kopbal van Alex Zomer na een vrije bal van Romano Djababoe. Daarna ontving Rens van Benthem zijn tweede gele kaart na een overtreding en moest Genemuiden met tien man verder. Dat bleek het kantelpunt in de wedstrijd ten voordele van HZVV, dat in de eerste helft niet tot goed voetbal kwam. HZVV speelde na rust de man meer situatie uitstekend uit. Na acht minuten scoorde uitblinker Lorenzo Valente heel knap de 1-2. Kort daarna tikte Daan Wijma de bal tegen de paal. Na een uur was de sensatie compleet toen Romano Djababoe er 1-3 van maakte. Het schot van Kelly Joao liet Jansen los, waarna Djababoe de bal in het lege doel schoof. HZVV liet Genemuiden het spel maken, maar dat leverde weinig op. Kelly Joao miste zelfs de kans op 1-4. In blessuretijd werd het nog hectisch, want Genemuiden bracht door haar tweede strafschop via Kay Velda de spanning weer terug: 2-3. Bart Jan Brouwer kreeg rood na een harde overtreding op Daan Wijma. Met negen man zette de thuisclub toch aan en kreeg zelfs via Omar Kavak de kans op 3-3, maar zijn schot suisde over. Door de historische zege passeerde HZVV Genemuiden op de ranglijst en steeg naar de vijfde plek. ,,Een hele rare en van onze kant matige wedstrijd,” vindt HZVV-trainer Gert van Duinen. ,,In de eerste helft waren we overal te laat, Genemuiden was veel feller dan wij. De eerste goal was daar een mooi voorbeeld van. Qua kansen lagen de verhoudingen niet eens zo ver uit elkaar. De 44e minuut was natuurlijk wel het kantelpunt met de 1-1 en de rode kaart. De eerste twintig minuten van de tweede helft waren goed. We speelden de man meer situatie goed uit. Daarna zijn we niet meer op zoek gegaan naar de vierde goal, waardoor we hen weer in de wedstrijd hielpen. Dat was niet goed. Al met al was het niet goed, maar het was wel spektakel. Alles zat er wel in. Ik denk dat het publiek zich niet verveeld heeft.”

Genemuiden-HZVV 2-3 (1-1)

19. Omar Kavak 1-0 (strafschop), 45. Alex Zomer 1-1, 53. Lorenzo Valente 1-2, 62. Romano Djababoe 1-3, 90. Kay Velda 2-3 (strafschop). Scheidsrechter: Roeleveld. Geel: Doorn, Kavak, trainer Van der Weij (Genemuiden). Wijma, Valente, Djababoe, Stevens, Joao (HZVV). Rood: van Benthem (44), Brouwer (90+1) (Genemuiden). Toeschouwers: 1500.

HZVV: Streutker; Hosseini, Zomer, Wijma, Riksman (82. Manusiwa); Stevens (78. Semudenge), Valente, ten Brinke, Dzemidzic; Djababoe (71. Millar), Joao.

Man van de wedstrijd: Lorenzo Valente