Heren 1 HZVV boekt nuttige overwinning op Purmersteijn

HZVV boekt nuttige overwinning op Purmersteijn

Gehavend HZVV toont zich zeer effectief

Hoogeveen - Het gehavende HZVV heeft een zeer nuttige 3-0 overwinning behaald op Purmersteijn. Na twee nederlagen was een zege zeer welkom, waardoor er meer afstand werd genomen van de gevarenzone. HZVV toonde zich tegen Purmersteijn zeer effectief , want in de eerste helft kregen de gasten net zoveel kansen als de thuisclub, maar twee keer trof Purmersteijn de paal. Na een 2-0 ruststand viel de 3-0 vlak na rust, waarna de wedstrijd was beslist.

HZVV kon lang niet compleet aantreden, want het miste Yoran Popovic, Jan Hup, Yannick Manusiwa wegens blessures en ziekte, terwijl Tim Riksman was geschorst. Ook Kelly Joao was niet fit genoeg om te starten. Daar stond tegenover dat Noah ten Brinke en Romano Djababoe weer hersteld zijn van blessures. Purmersteijn, dat al zes keer op rij had verloren, liet vooral in de beginfase zien goed te kunnen voetballen. De eerste vijf minuten waren de gasten voortdurend in de balbezit en liep HZVV er achteraan. Na een kwartier kreeg HZVV haar eerste kans en die was meteen raak. Een fraaie kromme voorzet van Romano Djababoe kopte Luke Millar knap in. Aan de andere kant had HZVV geluk dat het schot van Daniël Schermer tegen de paal ketste. Luke Millar kreeg even later de kans op 2-0, maar vrij voor doelman Hoekstra mikte hij over. Het technisch vaardige Purmersteijn was gelijkwaardig en was via spits Jordi Wigman dichtbij de gelijkmaker, maar vrij voor doelman Streutker schoot hij naast. HZVV was veel effectiever dan de gasten, want na 25 minuten kwam de thuisclub op 2-0. Na een corner van Luke Millar kopte Fabian Stevens door naar Alex Zomer, die opnieuw inkopte, waarna Fabian Stevens het laatste zetje met het hoofd gaf. Na de tweede treffer nam HZVV het initiatief en domineerde de wedstrijd. Vlak voor rust kwam HZVV goed weg toen Jordi Wigman de paal raakte na een fraaie aanval over rechts. Na de thee probeerde Purmersteijn druk te zetten, maar toen na zeven minuten de 3-0 al viel, was de wedstrijd beslist. Fabian Stevens werd de diepte ingestuurd, waarna hij de bal naar Pierre Semudenge schoot. Diens voorzet kopte de goed spelende Romano Djababoe in de linker hoek. Het tweede bedrijf domineerde HZVV de partij. Sander Dzemidzic en Fabian Stevens hadden de score kunnen verhogen, maar zij misten precisie. Ook de gasten kregen enkele kansjes via Jordi Wigman, maar die verijdelde Hidde Streutker. De wedstrijd kabbelde naar het einde, want HZVV zette niet echt meer aan en Purmersteijn was niet bij machte het HZVV echt moeilijk te maken. HZVV-trainer Gert van Duinen was blij met de nuttige zege. ,,Het was een prima wedstrijd voetballend gezien. Ik denk dat we ‘gewoon’ wat beter waren dan Purmersteijn. De eerste helft hadden we nog niet helemaal onder controle en hadden we ook een goal tegen kunnen krijgen. De tweede helft was dat ook goed. Knap hoe we ondanks alle wijzigingen zo knap voetbalden. Hebben we goed gedaan. Het was wel eens lekker om het laatste half uur rustig te kunnen zitten.”

HZVV-Purmersteijn 3-0 (2-0)

14. Luke Millar 1-0, 25. Fabian Stevens 2-0, 54. Romano Djababoe 3-0. Scheidsrechter: Boringa. Geel: Wijma (HZVV), Boyd, Verhoef (Purmersteijn). Toeschouwers: 150.

HZVV: Streutker; Wijma, Zomer, Semudenge, Hosseini; Valente, Stevens, ten Brinke (68. Mulder), Dzemidzic (68. Van Dalen); Millar, Djababoe (88. Joao).

Man van de wedstrijd: Romano Djababoe