Heren 1 HZVV wint voor zesde keer op rij

HZVV wint voor zesde keer op rij

Hoogeveners zetten goede lijn tegen Volendam voort

Hoogeveen - HZVV pakte na de winterstop de draad gewoon weer op en boekte de zesde achtereenvolgende overwinning. De eerste thuiswedstrijd in 2020 tegen Volendam leverde na een 1-1 ruststand een 4-2 zege op. HZVV speelde een goede wedstrijd tegen een technisch bekwame tegenstander. De rode kaart voor Volendam na 38 minuten speelde HZVV in de kaart. Vlak na rust kwam HZVV op 2-1, waarna de gasten moesten komen en HZVV via snelle counters uitliep naar een 4-2 zege, waardoor de ploeg naar de vierde plaats steeg.

De vraag was tijdens de eerste wedstrijd na de winterstop of HZVV de goede lijn van de laatste vijf wedstrijden kon voortzetten tegen Volendam, dat al tien duels ongeslagen was en met HZVV meestrijdt in de top van de tweede periode. Door de zege staat HZVV tweede in de tweede periode met evenveel punten als koploper Staphorst. HZVV speelde tegen Volendam in de gebruikelijke opstelling van de afgelopen weken. De thuisclub begon de wedstrijd goed. Na een kwartier had HZVV al op voorsprong kunnen staan na kansen voor Kelly Joao en Fabian Stevens, die vrij voor keeper Ras tegen hem opschoot. De gasten lieten HZVV het spel maken en gokten op lange ballen op de eenzame spits Niels Springer. Die spelwijze leverde na twintig minuten de voorsprong op voor Volendam. De eerste kans schoot  Eric Veerman langs Hidde Streutker, nadat Niels Springer de bal voor zijn voeten kopte. Het was korte vreugde voor de bezoekers, want nog geen twee minuten later kwam HZVV al op gelijke hoogte. Kelly Joao brak door en zijn voorzet tikte Yoran Popovic knap in de linker hoek. Niet lang daarna was Popovic dichtbij 2-1, maar zijn volley belandde net naast het doel. Nadat Fabian Stevens een schot op de lat zag belanden, moest Volendam even later met tien man verder. Gerry Schilder beging een harde tackle van achteren op Stevens, waarna arbiter Besselsen Schilder van het veld stuurde. De gasten protesteerden heftig, waarna bij elke overtreding van HZVV om een kaart werd gevraagd. De sfeer in het veld werd er niet gezelliger op. Toch had HZVV de rust in kunnen gaan met een voorsprong, want Sander Dzemidzic kreeg een dot van een kans, maar hij kreeg de bal niet langs Ras. Arbiter Besselsen spaarde vervolgens Volendam door de overtreding van Ras op Stevens niet met een strafschop te bestraffen. Na rust was de beginfase een wedstrijd op de helft van Volendam dat massaal verdedigde. Na tien minuten had HZVV al haar sterk verlangde voorsprong. Kelly Joao brak over rechts door, legde breed op Sander Dzemidzic, die doelman Ras kansloos liet. Dat was een mooie opsteker voor HZVV, dat daarna Volendam meer liet komen. Via de counter was de thuisclub echter gevaarlijker dan de tien Volendammers. Kelly Joao had de 3-1 op zijn schoen, maar vrij voor Ras kreeg hij de bal niet in het doel. De gasten waren ondanks een man minder meer in balbezit en werden enkele keren dreigend. In de slotfase maakte HZVV via snelle uitvallen het verschil en spits Yoran Popovic eiste een hoofdrol voor zich op. Nadat hij eerst een dot van een kans miste, brak tien minuten voor tijd zijn glansrijke periode aan. De ingevallen Luke Millar zette vanaf links voor en Yoran Popovic knalde snoeihard bij de eerste paal binnen. Dat was de verlossende treffer voor HZVV. Twee minuten later was Popovic twee verdedigers te slim af en verschalkte doelman Ras opnieuw. Er hing wel een buitenspelluchtje aan de treffer, maar HZVV had geluk dat de grensrechter niet snel genoeg reageerde en niet op één lijn stond. Vlak voor tijd kon Volendam via Pieter Kroon de marge verkleinen door een onachtzaamheid in de HZVV-defensie, maar daar maalde bij HZVV niemand om. De eerste wedstrijd na de winterstop, waar toch met enige spanning naar uit werd gekeken, leverde de zesde zege op rij op. HZVV-trainer Gert van Duinen vond dat zijn ploeg de beste mogelijkheden kreeg. ,,De rode kaart gaf ons extra overwicht, maar vond daarvoor ook al dat we de beste mogelijkheden hadden. De tweede helft hebben we knap uitgespeeld. Het is niet zo gemakkelijk tegen tien man te spelen. In de rust heb ik ook gezegd dat we vooral niet in het mes moesten lopen door in de counter tegen een goal aan te lopen. Dus hebben we compact verdedigd. De goals waren prachtig, daar trainen we erg veel op, mooi dat het er zo uitkomt.”

Man van de wedstrijd: Yoran Popovic

HZVV-Volendam 4-2 (1-1)

21. Eric Veerman 0-1, 23. Yoran Popovic 1-1, 56. Sander Dzemidzic 2-1, 80. Yoran Popovic 3-1, 82. Yoran Popovic 4-1, 89. Pieter Kroon 4-2. Scheidsrechter: Besselsen. Geel: Riksman, Wijma (HZVV), Stuyt (Volendam). Rood. 38.: Schilder (Volendam). Toeschouwers: 150

HZVV: Streutker; Zomer, Manusiwa, Hosseini, Riksman (46. Wijma); Semudenge, Valente, Stevens (77. Millar), Dzemidzic; Joao, Popovic (87. Djababoe).