Heren 1 HZVV verslaat ook topploeg Swift

HZVV verslaat ook topploeg Swift

Amsterdam – Het sprookje van HZVV duurt maar voort. Na vier zeges op rij waarin de nul werd gehouden, was de ploeg van Gert van Duinen ook te sterk voor de topploeg Swift. Na een moeilijke eerste helft met kansen voor beide ploegen en een 2-1 achterstand, speelde HZVV een uitstekende tweede helft. De gasten bogen de achterstand knap om in een 2-3 zege, waardoor de vijfde zege op rij genoteerd kon worden. Daardoor steeg HZVV naar de voor HZVV-begrippen ongekend hoge vijfde positie.

Gert van Duinen was na afloop dan ook erg trots op zijn ploeg. ,,Het is een prachtige teamprestatie en ik ben dan ook dik tevreden. Voor rust drukte een sterk spelend Swift ons terug. Na rust hebben we erg goed gespeeld, waarin we zo goed als niks hebben weggegeven en wel vijf goals hadden kunnen maken. Dit was een van de betere wedstrijden van dit seizoen.” Het was in het centrum van Amsterdam een wedstrijd met twee verschillende helften. HZVV miste Jan Hup, Romano Djababoe, Yannick Manusiwa en Noah ten Brinke. Pierre Semudenge kreeg voor de tweede keer een basisplaats. De gasten kwamen niet goed uit de kleedkamer, want al in de eerste minuut scoorde Swift via Ron Rosenhart. Na een kwartier kwam HZVV op gelijke hoogte. Na een uittrap van Hidde Streutker schoot de bal door en Kelly Joao lobde de bal over Swift-doelman Virgil Deen heen. Na een half uur werd de wedstrijd tien minuten stil gelegd wegens onweer. Daarna kwam Swift beter uit de kleedkamer en nam vlak voor rust een 2-1 voorsprong via Daan Sutorius. Na rust herstelde HZVV zich goed en speelde een prima tweede helft. Na tien minuten maakte Fabian Stevens er al 2-2 van. Na een schot van Yoran Popovic sloeg Deen de bal voor de voeten van Stevens, die niet aarzelde en afdrukte. HZVV wilde en verdiende meer. Na een uur lanceerde Reza Hosseini de rappe Kelly Joao, die vrij op Deen af kon gaan en de goalie kansloos liet. HZVV bleef een overwicht houden en kreeg kansen op meer, maar het bleef bij 2-3. Swift probeerde met een slotoffensief nog op gelijke hoogte te komen, maar HZVV liet dat niet toe.

Man van de wedstrijd: Kelly Joao

Swift-HZVV 2-3 (2-1)

1ste Ron Rosenhart 1-0, 17. Kelly Joao 1-1, 40. Daan Sutorius 2-1, 54. Fabian Stevens 2-2, 61. Kelly Joao 2-3. Scheidsrechter: van Rijsbergen. Geel: Valente (HZVV)

HZVV: Streutker; Wijma, Zomer, Riksman, Hosseini; Stevens, Valente, Semudenge; Joao (84. Millar), Dzemidzic; Popovic.