header-logo
Heren 1 HZVV krijgt lesje in effectiviteit

HZVV Heren 1

HZVV krijgt lesje in effectiviteit

Bunschoten - HZVV heeft tegen Eemdijk een harde les in effectiviteit gekregen. De Hoogeveners waren een uur voetballend niet minder, maar Eemdijk kreeg voor rust twee kansen en dat betekende direct twee doelpunten, terwijl HZVV drie goede kansen onbenut liet. Toen de derde kans voor de thuisclub ook raak was, speelde HZVV een verloren duel. De gasten gooiden alles op alles, maar kregen na rust slechts één kans, die ook om zeep werd geholpen. De 3-0 nederlaag lijkt een kansloze missie, maar dat was het zeker niet.

Eemdijk liet HZVV het spel maken en trok zich terug op eigen helft. Bij balbezit werden de voorwaartsen aan het werk gezet. HZVV was meer in balbezit, maar Eemdijk kreeg twee kansen en dat betekende na een half uur spelen 2-0. Na twaalf minuten kopte spits Bas Buimer een voorzet van Jesper van Dalen bij de eerste paal binnen. Na een half uur rondde verdediger Jordie Huijgen een corner doeltreffend af. Na 1-0 kreeg HZVV drie opgelegde kansen om op voorsprong te komen. Kelly Joao zorgde voor dreiging, maar zijn voorzetten leverden te weinig op. Daarna miste Yannick Manusiwa een dot van een kans, maar vrij voor de keeper bracht doelman Jeroen de Harder redding. Vlak voor de 2-0 schoot Yoran Popovic een corner van Romano Djababoe hard in, maar weer stond De Harder in de weg. Na een 2-0 ruststand gooide HZVV-trainer Gert van Duinen alles op alles en bracht Luke Millar voor Yannick Manusiwa, achterin speelde HZVV met drie verdedigers. HZVV viel aan, maar creëerde te weinig. Kans nummer drie van Eemdijk leverde wel een treffer op via Freek van Belzen. Daarna gaf HZVV te veel ruimte weg aan Eemdijk, dat binnen tien minuten kans op kans kreeg, maar liet zien ook kansen te kunnen missen. Vlak voor tijd kreeg HZVV haar enige kans na rust. Luke Millar zette vanaf links voor, waarna Yoran Popovic de bal miste. HZVV-trainer Gert van Duinen vond dat het verschil de kwaliteit in het strafschopgebied was. ‘Tot 3-0 spelen we niet slecht en krijgen wij zelfs de beste en meeste kansen. Op kwaliteit in het strafschopgebied zijn we afgetroefd. Daartussen hebben we lang goed meegespeeld, maar na de 3-0 hebben we elkaar laten zitten. Toen had de nederlaag nog hoger kunnen uitvallen. De kansen die we krijgen moeten er op dit niveau gewoon in, anders red je het niet.’

Eemdijk-HZVV 3-0 (2-0)

12. Bas Buimer 1-0, 33. Jordie Huijgen 2-0, 58. Freek van Belzen 3-0. Scheidsrechter: Ris. Geel: Selimi (Eemdijk), Hup (HZVV). Toeschouwers: 100.

HZVV: Streutker; Wijma, Manusiwa (46. Millar), Zomer, Hup; Stevens, ten Brinke (32. Valente), Dzemidzic; Joao, Djababoe (82. Hosseini), Popovic.

Man van de wedstrijd: geen