header-logo
Heren 1 HZVV helpt Genemuiden zelf in het zadel

HZVV Heren 1

HZVV helpt Genemuiden zelf in het zadel

Hoogeveners verliezen door eigen fouten

Hoogeveen - Opnieuw had HZVV het gevoel dat er meer in gezeten had dan een nederlaag. Tegen topploeg Genemuiden verloor de thuisclub met 2-3, maar de Hoogeveners deden niets onder voor de gasten. De ploeg van trainer Gert van Duinen verdiende een punt. Na rust viel HZVV aan tegen een massaal verdedigend Genemuiden. Er was meer balbezit, maar kansen kwamen er nauwelijks. Spits Omar Kavak was een plaag voor de HZVV-defensie, die twee keer scoorde.

HZVV-trainer Gert van Duinen had zijn ploeg niet gewijzigd ten opzichte van vorige week. In de wetenschap dat HZVV nog nooit van Genemuiden had gewonnen in competitieverband, wilde de ploeg graag verrassen. Het werd een open, vermakelijke wedstrijd met twee technisch vaardige ploegen. HZVV had zich de start van de wedstrijd heel anders voorgesteld, want na nog geen vijf minuten keek de ploeg al tegen een achterstand aan. De ongrijpbare Omar Kavak zette vanaf rechts voor en Kay Velda drukte af. Even later had het nog erger kunnen worden, maar Omar Kavak liet een dot van een kans liggen. Nadat HZVV bekomen was van de schrik, kwam het beter in de wedstrijd. Eerst kopte Fabian Stevens in, maar doelman Patrick Jansen bracht redding. Kort daarna ging Martijn van der Laan vreselijk in de fout, want hij speelde te kort terug op Jansen. De rappe Kelly Joao passeerde Jansen en had de bal voor het intikken, maar per ongeluk kreeg Van der Laan de bal op de hak, zodat deze levensgrote kans niet benut werd. HZVV combineerde vlot, maar leed ook veel balverlies, maar dat gold ook voor de gasten. Dat de gelijkmaker na een half uur viel was verdiend, al hielp doelman Jansen HZVV een handje. Bij een uittrap verloor hij de bal aan de attente Yoran Popovic, die dit buitenkansje dankbaar verzilverde. HZVV wilde meer en was gevaarlijk via Fabian Stevens, maar zijn kopbal redde Jansen. In een fase dat HZVV even het betere van het spel had, sloeg de lepe Omar Kavak genadeloos toe. Na enkele dekkingsfouten kwam Kavak vrij voor Streutker en meestal betekent dat een treffer en dat was deze keer niet anders. Dat was een fikse streep door de rekening van HZVV, dat vlak voor rust nog wel dichtbij 2-2 was, maar een vrije bal van Sander Dzemidzic raakte de paal. HZVV begon goed aan het tweede bedrijf. Na twee minuten kopte Fabian Stevens een corner van Popovic door, waarna Alex Zomer net een teenlengte tekort kwam om in te tikken. Toen Omar Kavak een onnodige fout afstrafte, leek de wedstrijd beslist. Genemuiden trok zich terug voor het eigen doel, HZVV viel onstuimig aan, maar kreeg weinig kansen. Zeven minuten voor tijd zorgde Fabian Stevens met een knappe treffer weer voor hoop, maar er was geen doorkomen aan voor de thuisclub. Volgens Gert van Duinen deed de eerste helft zijn ploeg de das om. ‘Ja, we waren niet agressief in de duels, we dekten niet door. We maakten verdedigende fouten, die we normaal niet maken. De tweede helft was beter, maar we maakten bij hun derde goal weer een simpele fout. We drukten Genemuiden terug, maar de tweede goal viel eigenlijk te laat. Verliezen kan, maar niet zo wat mij betreft. We hebben niet verloren door een betere tegenstander, maar echt door onszelf.’

HZVV-Genemuiden 2-3 (1-2)

5. Kay Velda 0-1, 29. Yoran Popovic 1-1, 41. Omar Kavak 1-2, 62. Omar Kavak 1-3, 84. Fabian Stevens 2-3. Scheidsrechter: Wiersma. Geel: Millar, Popovic (HZVV), Boutzamar (Genemuiden). Toeschouwers: 200.

HZVV: Streutker; Wijma, Zomer, Hup, Manusiwa (62. Djababoe); Stevens, ten Brinke, Dzemidzic, Millar; Joao, Popovic (75. Valente).     

Man van de wedstrijd: Sander Dzemidzic