Heren 1 HZVV ten onder in oefenduel tegen Harkemase Boys

HZVV ten onder in oefenduel tegen Harkemase Boys

HOOGEVEEN - HZVV heeft gisteravond een oefenduel tegen Harkemase Boys verloren. Op eigen veld stonden de roodwitten langdurig op voorsprong tegen de Derde Divisionist, maar in de slotfase draaiden de bezoekers uit Friesland de stand volledig om: 1-2

Het duel begon in een hoog tempo, wat gepaard ging met vele slordigheden op het spekgladde veld, en kende in de openingsfase gevaarlijke momenten voor beide doelen. HZVV begon sterk en creëerde de meeste kansen, via de goed spelende Dzemidzic, Djababoe en Ten Brinke was de thuisploeg dichtbij de openingstreffer. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en kregen zij na een half uur spelen via aanvaller Robert Stelpstra dé kans op de voorsprong, maar zijn inzet werd door HZVV-doelman Damyan van Goor verwerkt tot hoekschop. Na 37 minuten spelen was het dan toch HZVV dat het eerste doelpunt van de wedstrijd scoorde, na een aanval over de rechterkant verstuurde Luke Millar een dieptepass naar de opgekomen rechtsback Reza Hosseini die hard uithaalde en via de doelman de ruststand op 1-0 bracht.

In de rust werd er door beide ploegen gewisseld. HZVV bracht Manusiwa, Hup en João in plaats van Zomer, Wijma en Ten Brinke. Laatstgenoemde kwam een kwartier na rust alweer binnen de lijnen voor Lorenzo Valente, die met een lichte blessure het veld moest verlaten. Harkema verscheen na de theepauze ook in een samenstelling en dat legde de bezoekers bepaald geen windeieren. De Friezen stichten na rust aanzienlijk meer gevaar dan daarvoor, maar de gelijkmaker bleef echter lang uit. Pas in de 73e  minuut kwam Harkemase Boys op gelijke hoogte. Frits Dantuma ontving de bal op het middenveld en schoot de bal van afstand hard over het natgeregende kunstgrasveld in de benedenhoek van het doel. Kort na de gelijkmaker kreeg Harkemase Boys een corner die uitkwam bij verdediger Roelof de Jong, zijn inzet belandde met enig fortuin achter doelman Van Goor en zo had de ploeg uit Harkema de stand binnen een paar minuten volledig omgedraaid. In de jacht naar de gelijkmaker lukte het HZVV niet om nog een grote kans te creëren en zo ging de overwinning mee naar Friesland.

Aanstaande zaterdag neemt HZVV het op tegen SC Genemuiden. De ploeg van trainer Gert van Duinen bezet na de 1-3 overwinning van afgelopen weekend op Berkum de tiende plaats op de ranglijst. Tegenstander Genemuiden staat op een keurige tweede plaats. Het duel vangt aankomende zaterdag aan om 15:00.

Man van de wedstrijd: Sander Dzemidzic

Opstelling HZVV: Van Goor; Hosseini, Wijma (Manusiwa), Zomer (Hup), Bangura; Valente (Ten Brinke), Semudenge, Ten Brinke (Joao); Djababoe, Dzemidzic, Millar