Heren 1 HZVV boekt eerste uitzege bij Berkum

HZVV boekt eerste uitzege bij Berkum

Zwolle - HZVV heeft een verassende 1-3 zege behaald bij Berkum, dat al drie van de vier duels had gewonnen. De ploeg van trainer Gert van Duinen speelde een goede eerste helft, waarbij het verdiend met 0-2 voorkwam. Na rust drong Berkum aan en kwam een kwartier voor tijd op 1-2. Daarna moest HZVV ver terug en Berkum kreeg kansen genoeg op de gelijkmaker. In blessuretijd zorgde een schaarse uitval voor de beslissende 1-3 door uitblinker Kelly Joao.

De winst betekende de eerste uitzege voor HZVV en die kwam uiteraard als geroepen voor de Hoogeveners. Gert van Duinen vond de zege verdiend. ‘We hebben een goede eerste helft gespeeld. Precies zoals besproken in de bespreking. Ik vond het een leuk tactisch schaakspel. Op basis van de eerste helft vond ik de overwinning terecht.’ Van Duinen begon deze keer met Kelly Joao in de basis ten koste van Romano Djababoe. De rappe buitenaanvaller greep zijn kans en bekroonde zijn basisplaats met twee treffers, al was de 1-3 vooral het werk van invaller Romano Djababoe. Joao opende de score na een half uur spelen. In het eerste half uur was HZVV meer in balbezit en toonde meer de wil om te winnen. Berkum wachtte af en gokte op de counter, die er nauwelijks kwam. De eerste kans was wel voor Berkum via Jonathan van Marle, maar Hidde Streutker bracht redding. Daarna werd HZVV sterker en kreeg het kansen via Luke Millar, Alex Zomer, Fabian Stevens en Sander Dzemidzic, maar Berkum bleef overeind. Het was dan ook terecht dat HZVV na een half uur op voorsprong kwam. Een inzet van Fabian Stevens werd geblokt en de bal rolde voor de voeten van Kelly Joao, die doelman Huib Veurink kansloos liet. Nog geen twee minuten later stond het al 0-2 door Yoran Popovic en Kelly JoaoiddeHiidHiidididididididi was de aangever. Popovic schoot de bal na de voorzet van links bij de eerste paal langs Veurink. Vlak voor rust had Johnsen Bacuna de 1-2 op de schoen, maar hij mikte te hoog, waardoor de rust inging met een verrassende 0-2 voorsprong voor HZVV. Vlak na rust scoorde HZVV na een duel tussen doelman Veurink en Yoran Popovic, maar de arbiter floot pas na een pijnkreet van Veurink. Berkum gooide het tempo omhoog en zette HZVV vast op haar eigen helft. De thuisclub was beter en kreeg ook kansen om terug te komen in de wedstrijd. Jonathan van Marle en Michel van Aggele waren dichtbij treffers, maar Hidde Streutker hield zijn ploeg in de wedstrijd. Daarna raakte Yannick Manusiwa geblesseerd en moest vervangen worden door Reza Hosseini. Een kwartier voor tijd werd de druk op het doel van HZVV te groot en maakte Berkum de verdiende aansluitingstreffer. Na een voorzet van Johnsen Bacuna schoot Chris van der Meulen de 1-2 binnen. Berkum rook bloed en via Van Marle werd het bijna al gauw 2-2, maar de spits kopte naast. HZVV kwam er nauwelijks meer uit, maar dat lukte voor het eerst wel via Kelly Joao, die vrij op Veurink af kon gaan. Zijn schot kon de doelman pareren. Even later had invaller Romano Djababoe de kans op 1-3, maar zijn inzet werd geblokt. Vlak voor tijd leek Bacuna toch de gelijkmaker binnen te schieten. Hij passeerde Streutker, maar Daan Wijma trapte de bal net voor de doellijn weg. In een spannende slotfase kreeg Rico Wolven van Berkum rood na een overtreding op Popovic. In blessuretijd ontweek Romano Djababoe de buitenspelval en liep vrij op doelman Veurink af. Hij legde breed op de meegekomen Kelly Joao, die de bal in het lege doel schoof. Daarmee was de wedstrijd beslist en boekte HZVV een uiterst belangrijke zege.

Berkum-HZVV 1-3 (0-2)

33. Kelly Joao 0-1, 35. Yoran Popovic 0-2, 72. Chris van der Meulen 1-2, 90+3 Kelly Joao 1-3. Scheidsrechter: Vries. Geel: Zomer, Stevens, Hup (HZVV), C vd Meulen, Bacuna (Berkum). Rood: Wolven (Berkum). Toeschouwers: 200

HZVV: Streutker; Wijma, Zomer, Manusiwa (65. Hosseini), Hup; Stevens (72. Valente), Millar (77. Djababoe), ten Brinke; Dzemidzic, Popovic, Joao.

Man van de wedstrijd: Kelly Joao