Heren 1 HZVV lijdt zure nederlaag tegen SDCP

HZVV lijdt zure nederlaag tegen SDCP

Binnen zeven minuten geven Hoogeveners wedstrijd uit handen

Hoogeveen - HZVV heeft tegen SDC Putten een zure 1-2 nederlaag geleden. Na een uur kwam HZVV op 1-0 en leek de promovendus op de tweede zege van het seizoen af te stevenen. Uit het niets viel de gelijkmaker en zeven minuten later werd het 1-2 door een zondagsschot. Het was een bittere pil in een wedstrijd, waarbij HZVV meer verdiend had dan met lege handen achter te blijven. Trainer Gert van Duinen sprak zelfs van de beste wedstrijd tot nu toe van zijn team.

Het begin was niet goed van HZVV. Een afgekeurd doelpunt van de gasten was de eerste waarschuwing van SDC Putten. Een minuut later kwam HZVV goed weg toen het schot van Wilbert Thomassen op de paal belandde. Na een kwartier herstelde de thuisploeg zich en kreeg het ook haar eerste kans via Romano Djababoe, die echter voorlangs schoot. Na twintig minuten kreeg SDCP haar tweede kans via Joshua Tijdens. Vrij voor doelman Hidde Streutker liet hij een lobje los, maar Streutker kon de bal simpel oppakken. Even later kreeg HZVV haar tweede mogelijkheid. Na een vrije bal van Romano Djababoe kopte de meegekomen Alex Zomer naast. In het laatste kwartier van de eerste helft was HZVV de betere ploeg en liet goed combinatievoetbal zien. SDCP bakte er niet veel meer van en grossierde in foute passes. HZVV schiep een overwicht met nog een kansje voor Romano Djababoe, die een voorzet van Yoran Popovic in handen van doelman Martin van Barneveld kopte. De thuisclub kon het overwicht echter niet in treffers uitdrukken. Kansen kreeg de thuisclub ook nauwelijks, zodat de rust werd ingegaan met 0-0. Gert van Duinen was redelijk tevreden over de eerste helft. ‘De eerste tien minuten waren niet goed. Daarna hebben we de wedstrijd meer overgenomen en controle gehad. Voor mijn gevoel waren we de betere ploeg. Beiden kregen geen grote kansen, maar we konden wel onze wil opleggen. We konden druk zetten, waardoor zij lange ballen gingen spelen. Wij speelden vaak onder de druk vandaan, zodat zij gingen inzakken.’

In de rust bleek dat een van de grensrechters geblesseerd was geraakt en niet meer verder kon vlaggen. Grensrechter in het betaalde voetbal, Mark Strijker, haalde snel zijn kleding van huis op en vlagde de tweede helft. Het oponthoud duurde een half uur, waarna HZVV de tweede helft begon met een ongewijzigd elftal. De bezoekers kwamen beter uit de kleedkamer na een zeer lange rustpauze. Na drie minuten was de behendige spits Jurian van den Brink al kansrijk, maar zijn kopbal ging over. HZVV was slordig in de passing en beperkte zich vooral tot het tegenhouden van SDCP. Na een uur spelen kwam HZVV eigenlijk uit het niets op een 1-0 voorsprong. Luke Millar kreeg de bal op zijn kaak, waardoor het leer goed voor zijn voeten rolde. Vrij voor doelman van Barneveld schoof hij de bal in de linker hoek. Kort daarna werd hij gewisseld en werd hij vervangen door Kelly Joao. HZVV had de wedstrijd in die fase in handen en ging zelfs op zoek naar een grotere voorsprong. Het kreeg daarvoor ook kansen via Romano Djababoe en Jan Hup, maar die luxe werd HZVV net niet gegund. Een kwartier lang had SDCP weinig laten zien en leek HZVV op weg naar een overwinning. Die weelde verdween als sneeuw voor de zon binnen zeven minuten. Een kwartier voor tijd werd het totaal onverwacht 1-1. HZVV werkte de bal na een inzet niet goed weg, waardoor de bal voor de voeten rolde van Jurian van den Brink en de lepe spits knalde het leer hoog in de touwen. Het werd ineens stil op sportpark Bentinckspark. Enkele minuten later vloog een zondagsschot van zo’n veertig meter van invaller Rick van den Brink over Streutker in het doel. Die treffer betekende de nekslag voor HZVV. De ploeg probeerde het nog wel, maar SDCP hield stand en sleepte een fortuinlijke zege in de wacht. ‘We kwamen terecht op 1-0. De 1-1 viel uit het niets en de 1-2 was een wereldgoal. De linies liepen in die fase wel wat te veel uit elkaar. We hadden met 1-1 kunnen leven, maar we hebben nu te weinig gekregen. Toch was dit de beste wedstrijd tot nu toe op de manier waarop we willen spelen. We creeërden wel te weinig, maar gaven ook heel weinig weg’, zegt Gert van Duinen.

HZVV-SDCP 1-2 (0-0)

59. Luke Millar 1-0, 73. Jurian van den Brink 1-1, 80. Rick van den Brink 1-2. Scheidsrechter: Paarhuis. Geel: ten Brinke (HZVV), R. vd Brink, Karafilliakis (SDCP).

HZVV: Streutker; Wijma (77. Hosseini), Zomer, Manusiwa, Hup; Stevens, Dzemidzic, ten Brinke; Popovic, Djababoe, Millar (60. Joao)

Man van de wedstrijd: Sander Dzemidzic