Heren 1 Zwaar bevochten zege HZVV op De Dijk

Zwaar bevochten zege HZVV op De Dijk

Hoogeveners laten opnieuw veel kansen liggen

Hoogeveen - HZVV heeft de eerste zege te pakken. In het duel tegen degradant De Dijk uit Amsterdam won de ploeg van trainer Gert van Duinen met 3-2. De winst was verdiend, maar de thuisploeg liet veel goede kansen liggen, waardoor het in de slotfase nog onnodig spannend werd. HZVV verzuimde na een 2-1 ruststand uit te lopen naar een ruime voorsprong, maar opnieuw ontbrak de nodige effectiviteit. In plaats van 5-1 werd het 3-2, waardoor het nog billen knijpen werd.

HZVV miste in het duel met De Dijk, dat voor het eerst plaatsvond, alleen de geblesseerde Lorenzo Valente. Het onbekende De Dijk had de eerste twee wedstrijden verloren en was voor HZVV een vrijwel onbeschreven blad. HZVV kende bijna een droomstart, want de eerste aanval leverde bijna de vroege voorsprong op. Na een pass van Daan Wijma kon Fabian Stevens uithalen, maar doelman Lassane Nikiema bracht redding. Daarna speelde het spel zich op het middenveld af. Na een kwartier kwam HZVV op voorsprong. Romano Djababoe schoot de bal tegen de hand van Viktor Banki, waarna arbiter Roenewegen naar de stip wees. Romano Djababoe maakte van elf meter geen fout. Daarna bleek dat De Dijk over technische spelers beschikt en de ploeg begon beter te voetballen. Kansen kregen de gasten echter niet. Nadat Romano Djababoe een grote kans op 2-0 miste en een lobje over zag gaan, nam HZVV het initiatief en schiep zich genoeg kansen om voor rust op een geruststellende voorsprong te komen. De thuisclub verzuimde via Fabian Stevens, Luke Millar, Yoran Popovic en Alex Zomer afstand te nemen, zodat De Dijk hoopte op dat ene kansje via een uitval. Dat kansje kwam vlak voor rust en dat betekende direct de gelijkmaker. Na een voorzet vanaf het middenveld tikte spits Mylan Polman de bal knap bij de eerste paal langs doelman Streutker. HZVV leek afgetroefd te worden door meer effectiviteit, maar op slag van rust sloeg de thuisclub opnieuw toe en dat zorgde voor veel opluchting. Een vrije bal van Romano Djababoe kopte Fabian Stevens achterwaarts langs doelman Nikiema en HZVV had weer een voorsprong op een psychologisch erg goed moment. Na rust had Fabian Stevens bijna direct zijn tweede gemaakt, maar zijn schot vloog over. De Dijk was soms best dreigend, terwijl HZVV vrij slordig was in de passing. Voorin hield HZVV de bal niet vast, waardoor de pleog tot een uur spelen nauwelijks meer gevaarlijk werd. De Dijk probeerde via lange ballen op de voorwaartsen gevaarlijk te worden en de HZVV-defensie moest soms alle zeilen bijzetten. De 3-1 van Yoran Popovic viel dan ook eigenlijk uit het niets. Een corner van Romano Djababoe stompte doelman Nikiema voor de voeten van Popovic, die het leer in het doel knalde. Daarmee leek HZVV rust te krijgen, maar dat was niet het geval, want De Dijk viel aan en kon vlot combineren. Toch was de beste kans in die fase voor HZVV via Romano Djababoe, maar in kansrijke positie schoot hij over. Dat de wedstrijd nog lang niet beslist was, bleek uit de levensgrote kans voor spits Mylan Polman. Hij passeerde Alex Zomer en Hidde Streutker en leek de bal in het lege doel te schuiven, maar Yannick Manusiwa gleed de bal knap voor de doellijn weg. Daarna zette HZVV aan en kreeg het twee dotten van kansen via Luke Millar en Kelly Joao. Yoran Popovic legde breed op Luke Millar, die vrij voor het doel de hoek voor het uitzoeken had, maar naast schoot. Even later zette Luke Millar voor en pakte Nikiema de inzet van Popovic. In de rebound had Kelly Joao de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar opnieuw redde Nikiema. De bekende wet in het voetbal werd weer eens uit de kast gehaald. HZVV verzuimde te scoren en De Dijk deed dat wel in blessuretijd. HZVV kreeg de bal niet weg, waarna het leer per ongeluk voor de voeten rolde van Hussam Dowaah, die raak schoot. Even dreigde het horrorscenario van vorige week tegen Flevo Boys toen een voorsprong in blessuretijd nog weggegeven werd. Dit gebeurde nu niet, waardoor de handen omhoog konden vanwege de eerste zwaar bevochten drie punten in de Hoofdklasse. Na een nederlaag en een gelijkspel kwam deze overwinning als geroepen voor HZVV.

HZVV-asv De Dijk 3-2 (2-1)

13. Romano Djababoe 1-0 (strafschop), 41. Mylan Polman 1-1, 45. Fabian Stevens 2-1, 59. Yoran Popovic 3-1, 90+2. Hussam Dowaah 3-2. Scheidsrechter: Groenewegen. Toeschouwers: 235.

HZVV: Streutker; Wijma (77. Bangura), Zomer, Manusiwa, Hup; Stevens, ten Brinke, Dzemidzic (86. Semudenge), Millar; Djababoe (77. Joao), Popovic.

Man van de wedstrijd: Alex Zomer