Heren 1 HZVV begint oefenperiode met zege op Leonidas

HZVV begint oefenperiode met zege op Leonidas

Hoogeveen – HZVV is het nieuwe voetbalseizoen begonnen met een 4-2 overwinning op zondag hoofdklasser Leonidas uit Rotterdam. Leonidas eindigde als dertiende in de hoofdklasse, maar handhaafde zich via de nacompetitie door onder andere VKW te verslaan. HZVV miste drie spelers en wist vooral door een goede tweede helft het verschil te maken.

HZVV is al een week in training en speelde zaterdag haar eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse B. Het voor HZVV onbekende Leonidas was bereid voor deze oefenwedstrijd uit Rotterdam te komen. Beide ploegen speelden nog nooit eerder tegen elkaar. Qua mutaties bleef het rustig bij HZVV. Arjan Akkerman vertrok naar LTC en de enige nieuweling is Pierre Semudenge. In de wedstrijd tegen Leonidas miste HZVV Alex Zomer, doelman Hidde Streutker en Yannick Manusiwa. In het eerste kwartier gebeurde er weinig. Daarna kreeg HZVV de eerste kans via spits Yoran Popovic, maar hij kon de voorzet van Paul Bangura net niet verzilveren. Pas na 22 minuten liet Leonidas voor het eerst wat van zich horen. De ploeg scoorde, maar de goal werd wegens buitenspel afgekeurd. Even later was het wel raak voor Leonidas, waarbij HZVV een handje hielp. Reza Hosseini schoot de bal tegen Daan Wijma aan, waarna de bal langs doelman Tom Willems in het doel verdween. Daarmee kwamen de gasten goedkoop aan de voorsprong. De bezoekers konden daar echter niet lang van genieten, want vier minuten later viel de gelijkmaker al. Romano Djababoe zette vanaf rechts voor en Sander Dzemidzic tikte de bal langs doelman Almeida. HZVV was meer in balbezit, maar verdedigend stonden de gasten goed, maar aanvallend bracht de ploeg weinig. HZVV kreeg nog een kans via Lorenzo Valente, maar zijn volley rolde naast. Na een niet al te spectaculaire eerste helft gingen beide ploegen met een 1-1 stand rusten.

HZVV-trainer Gert van Duinen wisselde zes spelers in de rust. Luke Millar, Tim Mulder, Pierre Semudenge, Mats Hoogeveen, Damyan van Goor en Kelly Joao kwamen binnen de lijnen voor Romano Djababoe, Reza Hosseini, Tom Willems, Yoran Popovic, Paul Bangura en Lorenzo Valente. HZVV begon sterk aan het tweede bedrijf en vooral Luke Millar op links zorgde door zijn snelheid voor veel dreiging. Regelmatig snelde hij zijn directe tegenstander Andre Bolivar voorbij. Dat gebeurde al na twee minuten en zijn voorzet schoot Sander Dzemidzic koel binnen. Kort daarna was er een opleving van Leonidas met twee opgelegde kansen, maar doelman Damyan van Goor behoedde zijn ploeg voor de gelijkmaker. Na ruim een uur brak de ontketende Luke Millar opnieuw door en deze keer was het Kelly Joao die de voorzet in de touwen joeg: 3-1. Yoran Popovic had nog maar net de plaats van Fabian Stevens ingenomen, waarna hij de corner van Sander Dzemidzic formidabel inkopte: 4-1. In de laatste tien minuten zette Leonidas aan en dat leverde nog een treffer op van de beste speler van Leonidas, Nelson da Veiga. Yoran Popovic miste een goede kans op 5-2 en da Veiga had de 4-3 op zijn schoen, maar HZVV behield de 4-2 voorsprong. Dinsdag 6 augustus speelt HZVV twee wedstrijden op het toernooi van Excelsior ’31 in Rijssen.

HZVV-Leonidas 4-2 (1-1)
25. Daan Wijma (.e.d.) 0-1, 29. Sander Dzemidzic 1-1, 47. Sander Dzemidzic 2-1, 63. Kelly Joao 3-1, 70. Yoran Popovic 4-1, 86. Nelson da Veiga 4-2. Scheidsrechter: Broekman.

HZVV: Willems (46. Van Goor); Hosseini (46. Hoogeveen), Wijma, Hup (73. Bangura), Bangura (46. Semudenge); ten Brinke (73. Hosseini), Stevens (67. Popovic), Valente (46. Mulder); Dzemidzic, Popovic (46. Joao), Djababoe (46. Millar).