Heren 1 HZVV haalt honderd treffers net niet bij PKC ‘83

HZVV haalt honderd treffers net niet bij PKC ‘83

Hoogkerk – HZVV sloot de competitie als kampioen af met een 2-5 zege bij PKC ’83. De kersverse hoofdklasser ging op jacht naar records. De ploeg wilde honderd treffers, maar kwam uiteindelijk daarvoor net één te kort. Romano Djababoe, die drie keer scoorde, werd topscorer van 1E met 26 treffers. Het behalen van 68 punten was ook een record. Het werd een open en vermakelijk duel met PKC ’83, waarbij HZVV in de slotfase het verschil maakte.

Gert van Duinen stelde alle aanvallers, waarover hij kon beschikken, op, zodat Yannick Manusiwa, Jan Hup en Reza Hosseini op de bank begonnen. Yoran Popovic, Lorenzo Valente zijn geblesseerd en Milan Ronkes en Nick Neumann zijn al langer wegens blessures uit de roulatie. Nadat beide ploegen na 25 minuten twee goede kansen om zeep hadden geholpen, kwam HZVV aan de leiding. Kelly Joao brak door en legde breed op Romano Djababoe, die zijn 24ste kon laten aantekenen. Nadat Fabian Stevens een dot van een kans liet liggen bracht Bryan Inge zijn ploeg op gelijke hoogte. Zijn schot raakte Hidde Streutker wel aan, maar rolde langzaam over de doellijn. Het werd een wedstrijd om de titel topscorer van 1E, want Inge scoorde zijn 23ste. Vlak voor rust werd Romano Djababoe de diepte ingestuurd, waarna hij doelman Groninger met een bekeken lobje verschalkte. Hevige protesten van PKC ’83 wegens vermeend buitenspel hielpen niet. Ook de speaker vond dat het buitenspel was. Kort daarna kwam HZVV goed weg toen Streutker Martijn van Roeden een goede kans bood, maar zijn lobje was net te hoog. Na de thee viel PKC ’83 aan en HZVV gokte op een tegenaanval. Na kansen voor Paul Bangura, Romano Djababoe en Luke Millar ging Simon Schreiber na een duel met Fabian Stevens in het strafschopgebied neer. Arbiter Vredevoogd, die zijn laatste wedstrijd floot, legde de bal op de stip en Bryan Inge maakte zijn 24ste. Even dreigde puntenverlies voor HZVV, maar in de laatste twintig minuten stelde de kampioen de zege alsnog veilig. Luke Millar bracht de stand na een solo op 2-3 via een juweel van een treffer. Na de publiekswissel voor Arjan Akkerman kreeg HZVV kansen genoeg en Kelly Joao glipte voortdurend langs Elroy van der Wijk. Hij was het ook die de 2-4 scoorde na een knappe solo. Vijf minuten voor tijd ging Schreiber opnieuw neer na een duel met Yannick Manusiwa. Vredevoogd gaf geen strafschop, waardoor Bryan Inge niet op 25 treffers kon komen. In de absolute slotfase maakte Romano Djababoe aan alle onduidelijkheid een einde en scoorde zijn 26ste treffer na aangeven van Kelly Joao: 2-5. De honderdste treffer kwam er uiteindelijk net niet, hoewel HZVV daar wel kansen voor kreeg. Een snoekduik van Djababoe a la Robin van Persie had een beter lot verdiend. HZVV won haar 22ste wedstrijd van dit seizoen en de voorsprong op nummer twee ON liep op naar zeventien punten.

PKC ’83-HZVV 2-5 (1-2)

22. Romano Djababoe 0-1, 37. Bryan Inge 1-1, 40. Romano Djababoe 1-2, 63. Bryan Inge 2-2 (strafschop), 70. Luke Millar 2-3, 78. Kelly Joao 2-4, 87. Romano Djababoe 2-5. Scheidsrechter: Vredevoogd. Toeschouwers: 100.

HZVV: Streutker; Wijma, Zomer, Bangura, Akkerman (72. Manusiwa); Stevens, Millar (80. Hosseini), ten Brinke, Dzemidzic (63. Ballast); Djababoe, Joao.

Man van de wedstrijd: Noah ten Brinke