header-logo
Heren 1 HZVV boekt ruime zege op Winsum

HZVV Heren 1

HZVV boekt ruime zege op Winsum

Wedstrijd staat in teken van afscheid Arjan Akkerman

Hoogeveen - HZVV heeft de laatste thuiswedstrijd afgesloten met een ongekend hoge 6-2 zege op nummer drie Winsum. HZVV kende een droomstart, want na een kwartier leidde de kampioen al met 3-0. Daarna zakte de ploeg weg en kreeg Winsum kansen genoeg om terug in de wedstrijd te komen. Vlak na rust zette HZVV weer aan en uiteindelijk boekte de kampioen opnieuw een ruime overwinning. De voorsprong op nummer twee ON bedraagt nu al veertien punten.

HZVV-trainer Gert van Duinen had deze week een lijstje van doelen in de kleedkamer gehangen om zijn ploeg gemotiveerd te houden voor de laatste twee duels van dit seizoen. ‘We willen dat Fabian Stevens en Romano Djababoe in de top twee van topscorers van de eerste klasse eindigen. We hebben bijna honderd doelpunten gemaakt en dat is nog nooit gebeurd. We gaan voor 68 punten en dat is nog nooit gebeurd in de eerste klasse. We hebben daarnaast het beste doelsaldo van de eerste klasse. Het tekent de ploeg dat het volwassen met de wedstrijd omging. Na de 3-0 zetten we niet zoveel druk meer op de bal, waardoor we bij aanvallen van Winsum te ver terug moesten lopen. Na rust deden we dat weer beter.’ Het was eigenlijk de afscheidswedstrijd van Arjan Akkerman, die na acht jaar HZVV naar LTC vertrekt. ‘We hebben er alles aan gedaan om hem te laten scoren, maar dat lukte net niet,’ zegt Van Duinen. ‘Dat is het mooie van deze ploeg. Iedereen gunt elkaar het beste’. Gert van Duinen had vier wissels toegepast in vergelijking met vorige week. Reza Hosseini, Luke Millar, Arjan Akkerman en Yannick Manusiwa namen de plaats in van Paul Bangura, Daan Wijma, Sander Dzemidzic en de geblesseerde Lorenzo Valente. Voor de wedstrijd werd afscheid genomen van keeperstrainer Patrick Wolbers en Arjan Akkerman, die bijna 250 wedstrijden voor HZVV heeft gespeeld. De start van HZVV was overrompelend, want na drie minuten leidde de thuisclub al met 2-0. Vanaf de aftrap gaf Jan Hup een voorzet op het hoofd van topscorer Romano Djababoe, die het leer knap langs doelman Wouter Meijer kopte. Thomas Kauw miste direct daarna de kans op 1-1, waarna HZVV in de tegenaanval de score verdubbelde. Spits Yoran Popovic haalde vanaf de rand van het strafschopgebied vernietigend uit. Kort daarna was het bijna al 3-0 geworden, maar de inzet van Jan Hup kon nog net van de doellijn worden gehaald. De toeschouwers kwamen ogen tekort, want Wouter Bloem verscheen vrij voor Streutker, die knap redde. De derde kans voor HZVV betekende na een kwartier voor de 3-0. Luke Millar kopte een voorzet in, die gekraakt werd, maar Fabian Stevens was attent en schoof zijn 22ste treffer van het seizoen binnen. Daarmee leek de wedstrijd al beslist en dat leek HZVV ook te denken, want de ploeg zakte ver weg en de scherpte werd zienderogen minder. Dat kwam HZVV duur te staan, want Winsum kwam terug tot 3-1 via een strafschop van Wouter Bloem. Hidde Streutker had de doorgebroken Bloem neergelegd en dat leverde hem ook nog geel op. HZVV was het even helemaal kwijt en het mocht van geluk spreken dat er voor rust geen verdere schade opgelopen werd, want Wouter Bloem kreeg twee opgelegde kansen, maar Streutker stond in de weg.

HZVV had in de rust waarschijnlijk een ‘peptalk’ gekregen, want de thuisploeg startte het tweede bedrijf gretig en agressief. Die gretigheid leverde direct al kansen op voor Luke Millar en Arjan Akkerman, maar die gingen er niet in. Even later rondde Romano Djababoe een voorzet van Reza Hosseini wel doeltreffend af. Opnieuw liet HZVV kort daarna een tegentreffer toe. Invaller Gerbrand de Boer kon ongehinderd de bal onder Streutker door schuiven: 4-2. Na ruim een uur kon HZVV de marge weer op drie treffers brengen, maar daar had het wel de hulp van Wouter Bloem voor nodig. Hij speelde terug op Meijer, maar invaller Kelly Joao onderschepte het leer en drukte af. De wedstrijd golfde op en neer en ook Winsum kreeg kansen op treffers. In de slotfase bepaalde invaller Sander Dzemidzic de eindstand op 6-2. Op aangeven van Arjan Akkerman schoot Dzemidzic vrijwel vanaf de achterlijn de bal achter Meijer. Volgende week volgt de laatste wedstrijd van het seizoen in Hoogkerk tegen PKC ’83 en dan gaat HZVV op jacht naar verschillende records.

HZVV-Winsum 6-2 (3-1)

1 Romano Djababoe 1-0, 3. Yoran Popovic 2-0, 14. Fabian Stevens 3-0, 38. Wouter Bloem 3-1 (strafschop), 49. Romano Djababoe 4-1, 53. Gerbrand de Boer 4-2, 66. Kelly Joao 5-2, 79. Sander Dzemidzic 6-2. Scheidsrechter: Rutgers. Toeschouwers: 150. Geel: Streutker (HZVV), Hoff (Winsum)

HZVV: Streutker; Zomer, Manusiwa, Hosseini, Hup; Stevens (61. Wijma), Akkerman, ten Brinke, Millar; Popovic (54. Joao), Djababoe (69. Dzemidzic).    ZVV heeft gespeeldge    

Man van de wedstrijd: Alex Zomer