Heren 1 HZVV boekt monsterscore tegen vv Groningen

HZVV boekt monsterscore tegen vv Groningen

Hoogeveen - HZVV is nog een zege verwijderd van het kampioenschap in 1E. Na de walk over tegen vv Groningen was het wachten op de uitslag van concurrent ON. Toen de Groningers gewonnen hadden kon er geen feest gevierd worden. Wel was er tevredenheid over de forse 11-2 zege op vv Groningen, dat zich schijnbaar vanaf het beginsignaal al had neergelegd bij een nederlaag. Romano Djababoe en Fabian Stevens eisten de hoofdrol voor zich op door elk vier keer te scoren in de eenzijdige wedstrijd.

HZVV bleef op acht punten voorsprong staan en met nog drie duels te gaan kan de ploeg van trainer Gert van Duinen op 11 mei in de uitwedstrijd tegen Broekster Boys de titel definitief grijpen. De komende twee weken komt HZVV niet in actie. HZVV moset het tegen vv Groningen doen zonder de geblesseerde Yoran Popovic en Yannick Manusiwa. Het centrale duo bestond deze keer uit Jan Hup en Alex Zomer. De wedstrijd tegen nummer twaalf Groningen werd eigenlijk nooit echt een wedstrijd. HZVV was heer en meester en Groningen bood weinig tegenstand. Het krachtsverschil was bijzonder groot en de zege had gezien het aantal kansen ook nog hoger uit kunnen vallen. Na 25 minuten leidde HZVV al met 3-0 en was de wedstrijd al beslist. Na zes minuten brak Sander Dzemidzic de ban al en startte het doelpuntenfestival. VVG trok zich terug voor het eigen doel, maar het kon niet voorkomen dat Kelly Joao regelmatig op rechts doorbrak. Na een van die voorzetten tikte Romano Djababoe de 2-0 bij de eerste paal binnen. Toen Fabian Stevens zijn zeventiende treffer liet aantekenen was het alleen maar de vraag hoe hoog de zege zou uitvallen. Het werd een kat en muis spelletje en VVG kwam nauwelijks over de middenlijn. Na een half uur scoorde Fabian Stevens fraai na een vrije bal 4-0. De enige die de HZVV-defensie werk bezorgde was spits Virgil Muller en hij was het ook, die onverwacht de 4-1 op het bord zette. De treffer was fraai. Eventjes oogde HZVV aangeslagen en kende een slordige fase, waarbij VVG een paar keer dreigend was. De 5-1 van Romano Djababoe viel op het goede moment en dat was ook de ruststand. Na rust pakte HZVV de draad weer op en al na twee minuten stond het 6-1 door Romano Djababoe, die zijn twintigste treffer liet noteren. Het werd een belegering van het doel van VVG, dat met tien man rond het strafschopgebied de koploper opwachtte. Het was dan ook onverwacht dat de gasten haar tweede treffer maakten en dat kon HZVV zichzelf aanrekenen. Giovanni Salvo raakte de paal en in de rebound was opnieuw Virgil Muller attent: 6-2. HZVV raakte niet in de war en de aanvallen golfden op het doel van keeper Steven de Haan en Fabian Stevens maakte zijn negentiende: 7-2. Na ruim een uur bracht Van Duinen Luke Millar, Arjan Akkerman en Reza Hosseini in de ploeg voor Noah ten Brinke, Kelly Joao en Alex Zomer. HZVV ging onverdroten verder op zoek naar een monsterscore en de ‘tien, tien’ klonk van de tribunes. Sander Dzemidzic antwoordde direct en schoot raak, nadat Fabian Stevens op de paal had gemikt. Lorenzo Valente stelde Romano Djababoe in staat zijn 21ste van het seizoen te maken (9-2). Even later wilde Fabian Stevens niet achter blijven en knalde de gewenste tiende treffer binnen en dat betekende zijn twintigste. Het was al lang geen wedstrijd meer, want daarvoor was het krachtsverschil veel te groot. Nadat HZVV een strafschop verdiende, nadat Salvo Luke Millar neerlegde, scoorde Sander Dzemidzic zijn derde van de middag: 11-2. Zo realiseerde HZVV waarschijnlijk de grootste competitiezege aller tijden. HZVV heeft nog drie duels om de felbegeerde titel te kunnen pakken.

HZVV-vv Groningen 11-2 (5-1)

6. Sander Dzemidzic 1-0, 18. Romano Djababoe 2-0, 24. Fabian Stevens 3-0, 28. Fabian Stevens 4-0, 36. Virgil Muller 4-1, 41. Romano Djababoe 5-1. 47. Romano Djababoe 6-1, 56. Virgil Muller 6-2, 58. Fabian Stevens 7-2, 66. Sander Dzemidzic 8-2, 71. Romano Djababoe 9-2, 78. Fabian Stevens 10-2, 85. Sander Dzemidzic 11-2. Scheidsrechter: Spoon. Geel: Muller (VVG). Toeschouwers: 150.

HZVV: Streutker; Wijma, Zomer (65. Akkerman), Hup, Bangura; Valente, Stevens, ten Brinke (65. Hosseini); Djababoe, Joao (65. Millar), Dzemidzic.

Man van de wedstrijd: Fabian Stevens