Heren 1 HZVV boekt zakelijke zege op Zeerobben

HZVV boekt zakelijke zege op Zeerobben

Hoogeveners blijven voor twaalfde keer op rij ongeslagen

Hoogeveen - HZVV bleef ook voor de twaalfde keer op rij ongeslagen en daardoor ligt de ploeg van trainer Gert van Duinen goed op titelkoers. Nummer elf Zeerobben kon de koploper twintig minuten bijhouden, maar na de eerste treffer was het krachtsverschil groot. HZVV won met 3-1, maar verzuimde de zege veel hoger uit te laten vallen. De tegentreffer in de laatste minuut was een klein smetje op de verder proleemloze winst van de thuisclub.

Zeerobben had op haar website gesteld dat het om een wedstrijd van klein Duimpje en de reus ging. De gasten kwamen puur voor een punt en trokken zich vanaf het begin massaal terug voor het eigen doel. HZVV moest het spel maken, maar daar kende de thuisploeg in de beginfase problemen mee. Zeerobben hield de ruimtes klein en stond verdedigend goed, waardoor HZVV moeite had een gat te vinden. Na een kwartier had het pech dat spits Yoran Popovic geblesseerd moest uitvallen met een enkelblessure. Sander Dzemidzic was zijn vervanger, waarna Romano Djababoe naar de spitspositie verhuisde. Even later werd Romano Djababoe licht aangetikt door Jordi Torenbeek en arbiter van Gulik wees naar de stip. Djababoe benutte zelf het buitenkansje en dat betekende zijn zestiende treffer. Daardoor was de ban gebroken. HZVV schroefde het tempo op en combineerde vlot op de helft van Zeerobben, dat er nauwelijks meer uitkwam. Tien minuten na de openingstreffer vergrootte HZVV de voorsprong. Jan Hup zette vanaf rechts bij de tweede paal goed voor. Romano Djababoe ving de bal op de borst op en volleerde het leer achter de kansloze doelman Jacob de Vries. In deze fase speelde HZVV uitstekend, Zeerobben was steeds net een stapje te laat. Voor rust waren er nog kansen voor Fabian Stevens, Lorenzo Valente en Romano Djababoe, maar de rust ging in met een verdiende 2-0 voorsprong voor HZVV.

Na de thee veranderde het spelbeeld niet. HZVV was voortdurend in balbezit op de helft van Zeerobben, dat geen centimeter ruimte van de thuisclub kreeg en daardoor heel snel balverlies leed. Na een kwartier kwam HZVV op 3-0 door een treffer van Noah ten Brinke. Van zo’n twintig meter schoot hij via het lichaam van Jordi Torenbeek raak. Daarmee was de wedstrijd definitief beslist. Helemaal toen Zeerobben na een half uur met tien man verder moest. Dylan Drent kreeg zijn tweede gele kaart, omdat hij de bal na een fluitsignaal wegschopte. Met een man minder kreeg Zeerobben even daarna wel haar eerste kans via spits David van der Pol, maar Paul Bangura bracht redding. HZVV werd iets slordiger in de passing, waardoor de gasten vrij eenvoudig overeind bleven. Kelly Joao had de score verder kunnen uitbouwen, maar tot twee keer toe verscheen hij oog in oog met doelman Jacob de Vries. Beide keren kon De Vries met de voet redding brengen. Een schot van Noah ten Brinke pakte De Vries stijlvol en ook Romano Djababoe kreeg de bal vrij voor de keeper niet in het net. Daardoor bleef het enigszins teleurstellend slechts 3-0. In de slotfase moest HZVV zelfs een tegentreffer incasseren. Met veel mensen in het strafschopgebied slaagde Patrick Amels er toch in de bal langs HZVV-doelman Hidde Streutker te schieten. Dat was even een teleurstelling, maar de blijdschap over de belangrijke drie punten overheerste. HZVV-trainer Gert van Duinen zag ook dat zijn ploeg moeilijk in de wedstrijd kwam. ‘We begonnen slapjes en de scherpte was er niet. Dat duurde tot de eerste goal. Ik vind dat we in het laatste deel van de eerste helft erg goed speelden. Na de rust was de wedstrijd gespeeld en toen kabbelde de wedstrijd wat voort. Dat mag niet gebeuren. We hebben vaak een goed niveau gehaald, maar het was moeilijk het hoge tempo vast te houden. In het laatste deel van de wedstrijd hebben we dat niet goed gedaan. We waren niet scherp genoeg.’ De voorsprong op nummer twee Oranje Nassau bleef negen punten. Met nog vijf wedstrijden op het programma heeft de koploper nog twee zeges en een gelijkspel nodig voor de titel. Dat zal nog lastig genoeg worden met moeilijke wedstrijden tegen Noordscheschut, Winsum, Groningen, Broekster Boys en PKC ’83.

HZVV-Zeerobben 3-1 (2-0)

23. Romano Djababoe 1-0 (strafschop), 32. Romano Djababoe 2-0, 58. Noah ten Brinke 3-0, 89. Patrick Amels 3-1. Scheidsrechter: van Gulik. Geel: Feenstra, Zeinstra (Zeerobben). Rood (2 x geel): 60. Drent (Zeerobben). Toeschouwers: 300

HZVV: Streutker; Zomer, Bangura, Manusiwa (85. Hosseini), Hup; Valente (65. Akkerman), Stevens, ten Brinke; Joao, Popovic (18. Dzemidzic), Djababoe.

Man van de wedstrijd: Romano Djababoe