Heren 1 HZVV omzeilt lastige klip Drachtster Boys

HZVV omzeilt lastige klip Drachtster Boys

Drachten – HZVV heeft een onverwacht gemakkelijke 0-4 overwinning behaald bij nummer vier Drachtster Boys. In de eerste helft was HZVV heer en meester en de 0-2 ruststand was maar een magere afspiegeling van de verhoudingen in het veld. Na rust zette de thuisclub wel aan, maar de beste kansen bleven voor HZVV dat in de counter gevaarlijker was. Toen twintig minuten voor tijd de 0-3 viel was de wedstrijd beslist.

HZVV miste alleen Luke Millar wegens een blessure. De koploper speelde een uitstekende eerste helft. Al na een minuut had de rappe Kelly Joao kunnen scoren, maar hij schoot voorlangs. HZVV combineerde vlot op het hobbelige veld en na een kwartier volgde kans op kans. Drachtster Boys wachtte op eigen helft af en kwam er nauwelijks uit. Na gemiste kansen van Romano Djababoe, Fabian Stevens en Yannick Manusiwa nam het sterkere HZVV na twintig minuten verdiend de leiding. De goed spelende Yoran Popovic passte op zichzelf en de defensie van de thuisclub bleef vreemd genoeg staan. De spits zag Fabian Stevens vrij voor het doel staan en hij gaf doelman Peters geen kans. Een paar minuten later werd Yoran Popovic neergelegd in het strafschopgebied en Romano Djababoe schoot vanaf elf meter onberispelijk raak. Ook daarna tot de rust sneed HZVV regelmatig door de verdediging van Drachtster Boys, dat een aantal basisspelers miste. De thuisclub mocht haar doelman Emile Peters dankbaar zijn dat het tot de rust maar 0-2 bleef, want de sluitpost ranselde veel ballen uit zijn doel. Yoran Popovic verscheen twee keer vrij voor Peters, maar beide keren redde Peters met de voet. Na rust kwam HZVV minder goed uit de kleedkamer als in de eerste helft. De thuisclub zette aan en HZVV moest terug. Het had niet veel gescheeld of Drachtster Boys was direct terug in de wedstrijd gekomen, maar de inzet van Kasper Dekens kon Yannick Manusiwa nog net van de doellijn trappen. Doelman Hidde Streutker redde knap na een ziedend schot van Said Hassan. De thuisclub bracht hun topscorer Rob Schokker nog binnen de lijnen, maar de aansluitingstreffer bleef uit. Toen Romano Djababoe bij een uitval doelman Peters passeerde, viel de wedstrijd in het slot. De thuisclub had ook daarna meer balbezit, maar HZVV bleef gevaarlijker in de tegenaanval. Stefan Bolt was nog wel dichtbij de 1-3, maar Hidde Streutker voorkwam dat. Aan de andere kant waren er kansen voor Romano Djababoe, Sander Dzemidzic en Noah ten Brinke, maar tien minuten voor tijd werd de marge vergroot. Romano Djababoe speelde zijn directe tegenstander uit, passeerde doelman Peters en schoof het leer in het lege doel. Zo omzeilde HZVV na d’Olde Veste ’54 opnieuw een lastige klip en ligt het nog steeds goed op titelkoers.

Drachtster Boys-HZVV 0-4 (0-2)

21. Fabian Stevens 0-1, 26. Romano Djababoe 0-2 (strafschop), 70. Romano Djababoe 0-3, 85. Romano Djababoe 0-4. Scheidsrechter: Köhler. Geel: Manusiwa, Wijma (HZVV) Toeschouwers: 150.

HZVV: Streutker; Wijma, Manusiwa, Zomer, Hup (78. Bangura); Valente, Stevens (76. Akkerman), ten Brinke; Joao, Popovic (46. Dzemidzic), Djababoe.

Man van de wedstrijd: Romano Djababoe