Heren 1 HZVV slaat goede slag met moeizame zege op d’Olde Veste

HZVV slaat goede slag met moeizame zege op d’Olde Veste

HZVV heeft een goede slag geslagen door subtopper d’Olde Veste ’54 met 2-4 te verslaan. Concurrent Oranje Nassau liet twee punten liggen, waardoor de koploper een gat van negen punten heeft geslagen met ON. Met nog zeven duels te gaan lijkt de titel binnen handbereik. HZVV speelde echter bij d’Olde Veste ’54 een moeizame wedstrijd. Vooral in de eerste helft oogde HZVV verdedigend wat onzeker, maar de aanvallers zorgden door een enorme effectiviteit voor de kostbare winst.

HZVV miste Luke Millar wegens een blessure. Romano Djababoe is vader geworden en had niet getraind. Sander Dzemidzic was licht geblesseerd en beiden vielen na rust in. HZVV zag enigszins op tegen dit treffen, want vaak heeft de ploeg het moeilijk in Steenwijk. Veel mensen verwachtten dan ook een lastige middag, maar HZVV kende een droomstart. Het werd daarbij wel geholpen door linksback Kevin de Vries, die de bal zo maar in de voeten van Yoran Popovic schoof. De gretige spits krulde vervolgens de bal langs doelman Luuk Dorland in de touwen. Even later had Fabian Stevens de 0-2 op zijn schoen na een fraaie aanval. Kelly Joao zette voor en Stevens kon de hoek uitzoeken, maar hij koos voor het zijnet. Een schot van Yoran Popovic landde op de vuisten van Dorland, maar in de rebound knalde Kelly Joao het leer in het doel. Een droomscenario leek voor HZVV weggelegd. De thuisclub gaf zich niet gewonnen en werd enkele keren dreigend via de snelle rechtsbuiten Rochendy Constansia. Spits Gerard Kloeten was twee keer dichtbij een treffer, maar HZVV kon het doel schoon houden. Dat lukte na twintig minuten niet meer. Na een vrije bal kopte Bas Flobbe de bal langs doelman Hidde Streutker. HZVV had het even moeilijk en het had weinig gescheeld of Gerald Kloeten had de 2-2 op het scorebord gebracht. Vrij voor Streutker vergat de spits de bal in te koppen. De verdediging stond niet zo solide als in vorige wedstrijden, want vrijwel elke aanval betekende dreiging voor het doel van de gasten. Vlak voor rust zorgde Fabian Stevens even voor rust, want hij bracht op een psychologisch goed moment de stand op 1-3. Stevens werd knap aangespeeld, hij omspeelde doelman Dorland en tikte de bal in het lege doel. Die treffer betekende een enorme opluchting voor de koploper, die met een 1-3 voorsprong de rust inging.

Na rust bracht HZVV-trainer Gert van Duinen Sander Dzemidzic voor Paul Bangura, die geen gelukkige wedstrijd speelde. Jan Hup verhuisde naar de linksbackpositie. HZVV startte het tweede bedrijf goed, want Kelly Joao was dichtbij de 1-4, maar zijn lob ging wel over doelman Dorland, maar ook over het doel. Aan de andere kant bleef d’Olde Veste gevaarlijk. Nick Kuiper kopte tegen de lat, waarna de bal op de grond stuiterde. Was de bal over de doellijn geweest of niet? We zullen het nooit weten, want er was geen doellijntechnologie. Scheidsrechter Stegeman oordeelde dat het geen treffer was en daar kwam HZVV goed weg. Toch stond de verdediging niet goed toen er gemakkelijk een voorzet gegeven kon worden. Daan Postma kon ongehinderd inschieten en hij bracht de spanning weer terug. HZVV leed veel balverlies en kwam nauwelijks tot kansen. De ploeg mocht de handen dichtknijpen dat spits Yoran Popovic effectief was, want hij zorgde na een uur voor de 2-4 en opnieuw hielp de defensie van d’Olde Veste een handje. Popovic kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied aangespeeld en hij pakte dit cadeautje bekwaam uit. Hij schoot de bal in de uiterste hoek langs Dorland. Die belangrijke treffer betekende de beslissing in het matige duel. In de laatste twintig minuten stond HZVV verdedigend goed en gaf weinig meer weg. Aan de andere kant werden de gasten zelf ook niet meer gevaarlijk. Zo boekte HZVV een belangrijke zege zonder echt tot goed voetbal te komen, maar daar maalde na afloop niemand om. HZVV-trainer Gert van Duinen was ontevreden over het spel van zijn ploeg. ‘We hebben gewoon slecht gevoetbald. Daarentegen waren we zeer effectief, want we hebben eigenlijk alles afgestraft. Het was van beide clubs geen beste wedstrijd. Het veld was moeilijk bespeelbaar. We speelden niet zuiver. Yoran Popovic heeft ons erdoor getrokken. We hebben wel een goede slag geslagen, we hebben dan toch het vermogen om een slechte wedstrijd over de streep te trekken.’

d’Olde Veste ’54-HZVV 2-4 (1-3)

2. Yoran Popovic 0-1, 7. Kelly Joao 0-2, 22. Bas Flobbe 1-2, 41. Fabian Stevens 1-3, 50. Daan Postma 2-3, 63. Yoran Popovic 2-4. Scheidsrechter: Stegeman. Geel: Djababoe, Ten Brinke (HZVV), vd Veen, Kuiper (OV). Toeschouwers: 300.

HZVV: Streutker; Wijma, Zomer, Bangura (46. Dzemidzic), Manusiwa; Valente (80. Akkerman), Stevens (68. Djababoe), ten Brinke, Hup; Popovic, Joao.

Man van de wedstrijd: Yoran Popovic