Heren 1 HZVV glipt na rust langs Gorecht

HZVV glipt na rust langs Gorecht

Opnieuw had HZVV aan een goede helft genoeg om de drie punten te kunnen pakken. Bij Gorecht speelden de Hoogeveners een matige eerste helft, maar na rust maakte de koploper het verschil en boekte een verdiende 0-3 overwinning. Voor rust mocht HZVV van geluk spreken dat het niet op achterstand kwam, want de ploeg kwam een paar keer goed weg. Na rust schroefde HZVV het tempo op dat Gorecht uiteindelijk te machtig werd.

HZVV miste de geblesseerde Kelly Joao en Yoran Popovic was op wintersportvakantie. Luke Millar begon sinds weken weer in de basis. De thuiswedstrijd had HZVV met 6-1 gewonnen, maar ook toen had de ploeg van trainer Gert van Duinen het in de eerste helft moeilijk. Dat was in Haren ook het geval. Na tien minuten was de eerste kans voor Gorecht, maar Bart Steenbergen kopte na een vrije bal net naast. Vijf minuten later werd HZVV-doelman Hidde Streutker bijna verrast door een schot van heel ver. De bal ging over Streutker heen en belandde op de lat. In de rebound had Bart Steenbergen het leer voor het intikken, maar hij schoot jammerlijk over. HZVV kon daar bitter weinig tegenover stellen. De gasten waren wel meer in balbezit, maar werden geen moment gevaarlijk voor het doel van doelman Sjoerd Hoekstra. De thuisclub trok een zwart-witte muur op voor het eigen doel waar HZVV zich geen raad mee wist. Na een half uur kon Ruben ter Haar op het doel van Streutker afgaan, maar in plaats van zelf te schieten gaf hij af aan Steenbergen die buitenspel stond. Verdedigend stond Gorecht goed. De thuisclub verstuurde bij balbezit lange ballen op de spitsen en dat ging heel vaak mis. Vlak voor rust zorgde Luke Millar voor wat dreiging voor het doel van Gorecht, maar zijn voorzetten waren net niet nauwkeurig genoeg. Na een teleurstellende eerste helft kwam na rust een heel ander HZVV uit de kleedkamer. De ploeg oogde fel en speelde in een hoger tempo. Binnen zeven minuten kreeg HZVV vier kansen, waarvan de vierde werd benut. Kansen voor Fabian Stevens, Daan Wijma en Sander Dzemidzic werden niet benut. Na zeven minuten kon Romano Djababoe het overwicht uitdrukken in een fraaie treffer. Na een voorzet van Daan Wijma kopte Romano Djababoe de bal knap langs doelman Hoekstra. HZVV dicteerde de wedstrijd, maar ging niet vol op de aanval en liet Gorecht wat meer komen. Gorecht was niet bij machte echt gevaarlijk te worden. HZVV gokte wat meer op de counter en Romano Djababoe was dichtbij de 0-2, maar hij mikte over. Even later was een counter via Luke Millar wel succesvol. De snelle Millar schoot met vier man om zich heen de bal knap langs Hoekstra. Daarmee leek de wedstrijd beslist. Een kwartier voor tijd scoorde Romano Djababoe de 0-3, maar hij werd teruggefloten wegens hands. HZVV liet Gorecht komen, maar alleen invaller Wout van der Velde was dichtbij een treffer, maar verder kwam de thuisclub niet. In de tegenaanval had HZVV nog een paar keer kunnen scoren, maar dat lukte niet. Dat deed het in de slotminuut wel. Invaller Reza Hosseini lanceerde Romano Djababoe, die vrij voor Hoekstra de bal in de linker hoek schoof.

Gorecht-HZVV 0-3 (0-0)

52. Romano Djababoe 0-1, 68. Luke Millar 0-2, 90. Romano Djababoe 0-3. Scheidsrechter: Pleiter. Geel: van Marrum, Boersma (Gorecht). Toeschouwers: 200.

HZVV: Streutker; Wijma, Zomer, Manusiwa, Hup; Valente (76. Akkerman) Stevens, Millar (79. Bangura), ten Brinke, Dzemidzic (85. Hosseini), Djababoe.

Man van de wedstrijd: Romano Djababoe