header-logo
Heren 1 HZVV pakt periodetitel na winst op Drachtster Boys

HZVV Heren 1

HZVV pakt periodetitel na winst op Drachtster Boys

Na een rode kaart voor de gasten is de angel uit de wedstrijd

Hoogeveen - HZVV heeft de eerste ‘prijs’ al binnen. De ploeg van trainer Gert van Duinen versloeg concurrent Drachtster Boys met 3-0 en pakte daarmee al na zeven wedstrijden de eerste periodetitel. HZVV sloeg een gat van zes punten met Drachtster Boys en ook nummer drie Oranje Nassau leed een nederlaag, zodat HZVV fier aan kop gaat en een uitstekende dag beleefde. De angel werd na negen minuten al uit de topwedstrijd gehaald toen Said Hassan van de gasten een rode kaart kreeg, waardoor de ploeg tachtig minuten met een man minder moest spelen.

HZVV begon gretig en voortvarend aan de belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. Drachtster Boys moest direct terug en kwam in de beginfase al twee keer goed weg bij goede kansen van de thuisclub voor Yoran Popovic en Arjan Akkerman. De gasten werden overrompeld en dat kwam Paul Bergtop en Said Hassan al vroeg op een gele kaart te staan. De bezoekers misten een van hun topscorers Robin Zuidema, die in het ziekenhuis lag wegens een gekneusde alvleesklier, die hij op de training opliep. Na zes minuten werd de overrompelingstactiek al in een treffer uitgedrukt. Na een vrije bal van Arjan Akkerman kopte Daan Wijma vanaf links tegendraads in en doelman Desmond Louwerens was kansloos. Even later beging Hassan een harde overtreding van achteren op Noah ten Brinke en de goed leidende arbiter Mesbah aarzelde niet en liet Hassan de rode kaart zien. Daarmee leek het een ongelijke strijd te worden, maar na de veldverwijzing was Drachtster Boys even de betere ploeg met tien man. De gasten waren meer in balbezit en waren via Mark Huizinga zelfs dichtbij de gelijkmaker. Huizinga schoot een vrije bal van zo’n 35 meter vlak onder de lat, maar HZVV-doelman Hidde Streutker stompte de bal knap tot corner. HZVV moest even zoeken, maar nam na een half uur het initiatief weer over en de gasten beperkten zich alleen tot tegenhouden en werden voor rust niet meer gevaarlijk. HZVV kreeg kansen op meer treffers, waaronder Yoran Popovic, die een goede actie van Luke Millar bijna verzilverde, maar zijn inzet rolde net naast. De rappe Kelly Joao, die in de basis begon passeerde Bergtop en legde de bal panklaar voor de inkomende Reza Hosseini, maar hij mikte te hoog. Ook Fabian Stevens en Luke Millar hadden de 2-0 op hun schoen, maar het terug gedrongen Drachtster Boys bleef in de wedstrijd. Drie minuten voor rust was de wedstrijd vrijwel beslist, want Kelly Joao die de laatste weken goed in vorm is, mocht het zoet van een belangrijke treffer smaken. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij het leer in de linker hoek en doelman Louwerens had het nakijken. Drachtster Boys was verslagen en op slag van rust werd het nog erger voor de bezoekers. Na een voorzet van links kopte Luke Millar de 3-0 binnen en leken de drie punten binnen. HZVV-trainer Gert van Duinen vond dat zijn ploeg goed begon. ‘Ja, we kregen direct enkele kansen en kwamen al snel op 1-0. Na de rode kaart was de angel uit de wedstrijd. Ik vond de rode kaart terecht, maar het was wel jammer dat het daarna geen topwedstrijd met twee gelijkwaardige teams meer was. Na de 1-0 werden we even onrustig, maar in de slotfase van de eerste helft pakten we het weer goed op en maakten het verschil.’

Na rust was het eigenlijk alleen maar de vraag hoe hoog de zege van HZVV zou uitvallen. Drachtster Boys wachtte met tien man op eigen helft af, maar was bij balbezit de bal al snel weer kwijt. HZVV was de betere ploeg en het werd dan ook een tweede helft op de helft van de gasten, maar de thuisclub kreeg weinig kansen op treffers. De defensie van Drachtster Boys bleef gemakkelijk overeind. In de slotfase was Kelly Joao nog een paar keer dichtbij een treffer, maar doelman Louwerens stond succes in de weg. ‘In de rust heb ik gezegd dat ze door moesten gaan, maar de scherpte was weg en dat was jammer. Dat neemt niet weg dat het een uitstekende dag voor ons is. Het winnen van de eerste periode is lekker en we hebben afstand genomen van de concurrentie. Het kan niet beter.’ Na een gele kaart voor Aziz Geyik beging Lorenzo Valente een overtreding, die Mesbah niet met een gele kaart bestrafte. Drachtster Boys-trainer Hans van der Ploeg protesteerde heftig en werd naar de tribune  verwezen. Voor HZVV kon de dag niet meer stuk en dinsdag 6 november speelt HZVV voor de beker thuis om 20.00 uur tegen de zondag vierdeklasser Sweel.

HZVV-Drachtster Boys 3-0 (3-0)

8. Daan Wijma 1-0, 42. Kelly Joao 2-0, 45. Luke Millar 3-0. Scheidsrechter: Mesbah. Geel: Bergtop, Geyik, Hamstra, Schokker. Rood (2x geel: Hassan 9.) Toeschouwers: 300

HZVV: Streutker; Hup (75. Manusiwa), Zomer, Wijma, Hosseini; Akkerman (80. Valente), Stevens, Millar (70. Djababoe), ten Brinke; Popovic, Joao.

Man van de wedstrijd: Kelly Joao