Heren 1 HZVV slaat opnieuw in slotfase toe

HZVV slaat opnieuw in slotfase toe

Bedum – HZVV heeft in en tegen Bedum een 1-3 overwinning behaald. Het zat de gasten niet mee, want binnen een kwartier moesten Romano Djababoe en Luke Millar al geblesseerd het veld verlaten. HZVV speelde een moeizame wedstrijd en benutte voor rust een van de twee kansen. Na rust vergat het de 0-2 te maken en kreeg het de 1-1 om de oren. Puntenverlies dreigde, maar in de slotfase stelde de ploeg de drie punten alsnog veilig.

HZVV dreigde in de slotfase voor het eerst puntenverlies te gaan lijden toen twaalf minuten voor tijd Bedum op 1-1 kwam. HZVV riep dat over zichzelf  af, maar ontsnapte alsnog aan puntenverlies door treffers van de invallers Milan Ronkes en Lorenzo Valente. Daardoor bleef de ploeg van Gert van Duinen ongeslagen en gaat alleen aan kop met drie punten voorsprong op Drachtster Boys dat zaterdag naar Hoogeveen komt.

Voor het duel met Bedum bleek Fabian Stevens te geblesseerd om te spelen en Sander Dzemidzic nam zijn plaats in. Reza Hosseini begon in de basis ten koste van Paul Bangura. HZVV startte goed en had na een minuut al op voorsprong kunnen komen, maar Romano Djababoe en Yoran Popovic misten goede kansen. Aan de andere kant kwam HZVV goed weg toen Wilco Stolwijk tegen de lat kopte. HZVV kende veel tegenslagen, want Romano Djababoe (hamstring) en Luke Millar (rugblessure) moesten al snel geblesseerd het veld verlaten. Kelly Joao en Lorenzo Valente waren hun vervangers. HZVV kwam niet echt in haar spel en leed te veel balverlies. De gasten waren wel meer in balbezit, maar creëerden geen kansen. Na een half uur was de tweede kans voor de gasten wel raak. Na een voorzet van Daan Wijma kopte Yoran Popovic de bal knap langs doelman Broekmans. Daarna bleef HZVV de betere ploeg en kwam Bedum nauwelijks over de middenlijn.

Na de rust had HZVV moeite de bal in de ploeg te houden en na tien minuten was Bedum dichtbij de gelijkmaker, maar Hidde Streutker redde de inzet van Frank Roorda. Na een uur had Kelly Joao de 0-2 op zijn schoen, maar zijn schot tikte Broekmans tegen de paal. HZVV zette even aan, maar verzuimde de 0-2 te maken en kreeg daar wel kansen voor via Yoran Popovic, Sander Dzemidzic en Lorenzo Valente. Die schotloosheid kwam haar duur te staan, want Nigel Bakker schoot een vrije bal via een HZVV-er langs Streutker en de thuisclub wilde de zege. Milan Ronkes verving Yoran Popovic en dat werd een gouden wissel, want zijn eerste balcontact betekende de uiterst belangrijke 1-2. Na een counter verscheen hij alleen voor Broekmans en hij toonde zich een koele afmaker. Dat betekende de genadeklap voor Bedum en vier minuten later scoorde Lorenzo Valente 1-3 en in de slotfase kreeg HZVV kans op kans. Sander Dzemidzic en Lorenzo Valente hadden er nog best 1-5 van kunnen maken, maar dat bleef Bedum bespaard.

Man van de wedstrijd: Alex Zomer

Bedum-HZVV 1-3 (0-1)
28. Yoran Popovic 0-1, 78. Nigel Bakker 1-1, 82. Milan Ronkes 1-2, 86. Lorenzo Valente 1-3. Scheidsrechter: Gils. Geel: Roorda (Bedum), Popovic, Wijma (HZVV). Toeschouwers: 150.

HZVV: Streutker; Zomer, Hup, Hosseini, Wijma; Akkerman, ten Brinke, Dzemidzic, Millar (15. Valente), Djababoe (7. Joao), Popovic (79. Ronkes).