header-logo
Heren 1 HZVV omzeilt lastige klip Winsum

HZVV Heren 1

HZVV omzeilt lastige klip Winsum

Winsum– HZVV heeft een zwaar bevochten 0-2 zege behaald op het taaie Winsum dat in eigen huis moeilijk te verslaan is. De ploeg van trainer Gert van Duinen speelde geen goede wedstrijd en kende veel moeite met het fysieke spel van de thuisclub dat de tweede helft met een man minder speelde. Volgens Van Duinen speelde zijn ploeg de numerieke meerderheid niet goed uit, maar zijn ploeg scoorde na rust wel twee belangrijke treffers, waardoor de ploeg zonder puntverlies blijft.

HZVV speelde in dezelfde opstelling als vorige week, maar het begon niet goed aan het duel, want Winsum startte beter en was ook dreigend. Hidde Streutker verrichtte een belangrijke redding na een knap schot van spits Maikel Hoormann. Na een kwartier kwam HZVV beter in de wedstrijd en kreeg kansen via Arjan Akkerman, Yoran Popovic en Romano Djababoe, maar Winsum-doelman Germen Bouwman hield zijn ploeg overeind. Vlak na rust blokte Heinze Andringa Yoran Popovic en de jonge scheidsrechter Richard Groenewegen aarzelde niet en toonde rood. In het eerste kwartier na rust kon HZVV dat niet in een overwicht uitdrukken en de gasten werden niet gevaarlijk. Na het inbrengen van de snelle Kelly Joao kwam er meer dreiging in het Hoogeveense aanvalsspel en dat leverde na ruim een uur de bevrijdende openingstreffer op. Joao liep langs Flaviou Fatima en legde terug op Noah ten Brinke die Bouwman passeerde. Een enorme opluchting voor HZVV, maar ook daarna haalde de ploeg niet het niveau van de laatste weken. Het mocht zelfs van geluk spreken dat invaller Marcel Pannekoek een voorzet over kopte. De wedstrijd werd er niet gezelliger op en er was veel oponthoud wegens overtredingen en protesten aan het adres van de arbiter. In de slotfase drong Winsum zelfs nog even aan, maar in de counter kapte Romano Djababoe een verdediger uit en schoot het leer in de korte hoek langs Bouwman en daarmee was de derde zege in successie een feit. Gert van Duinen was niet echt tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg. ‘Nee, dit was niet de manier die wij graag zouden willen. Winsum is uit een lastige tegenstander en het was hard werken. In het begin werden we overrompeld, maar daarna kregen wij voor rust de beste kansen. Na de rode kaart speelden wij dat niet goed uit. De drie punten zijn het belangrijkst en weer geef je achterin weinig weg. De manier van spelen staat dan een beetje op het tweede plan.’

Winsum-HZVV 0-2 (0-0) 65. Noah ten Brinke 0-1, 90. Romano Djababoe 0-2.

Scheidsrechter: Groenewegen.

Geel: Fatima, Kauw (Winsum), Valente (HZVV).

Toeschouwers: 350

HZVV: Streutker; Wijma, Zomer, Bangura, Hup; Akkerman, Stevens, Millar (60. Joao), N. ten Brinke; Popovic (69. Valente), Djababoe.

Man van de wedstrijd: Alex Zomer