Heren 1 HZVV overklast hoofdklasser Achilles 1894

HZVV overklast hoofdklasser Achilles 1894

Hoogeveen – HZVV heeft in een uitstekende oefenwedstrijd hoofdklasser Achilles 1894 een verrassend forse 5-0 nederlaag toegebracht. HZVV was uiterst geconcentreerd en gretig en gaf de gasten weinig kans. Na een 3-0 ruststand hield Achilles na de thee beter stand, maar in de slotfase sloeg HZVV nog tweemaal toe. De ploeg was effectiever dan in voorgaande wedstrijden, want van de tien kansen benutte HZVV de helft en dat is wel eens anders geweest.

HZVV speelde de beste wedstrijd van de oefencampagne en van de twee bekerwedstrijden en dat biedt perspectief voor de competitie die op zaterdag 22 september begint met een lastige uitwedstrijd tegen Balk. HZVV speelde tegen Achilles met vier verdedigers en op alle linies was HZVV heer en meester. Achilles kreeg geen centimeter ruimte en HZVV was fel in de duels en combineerde vlot door de Asser defensie. In een hoog tempo werden de gasten zwaar onder druk gezet en de thuisclub was steeds net iets eerder bij de bal. Kansen bleven dan ook niet uit en vooral Luke Millar zorgde op links voor dreiging. Na een kwartier was het ook Luke Millar die het immense overwicht uitdrukte in de eerste treffer. Hij leed eerst balverlies, maar veroverde knap de bal en schoot het leer in de verste hoek. Na ruim een half uur werd het verdiend 2-0. Noah ten Brinke gaf een prachtige steekpass op Romano Djababoe die vernietigend uithaalde. Vier minuten later stond het al 3-0 en Daan Wijma scoorde zijn eerste treffer voor zijn nieuwe club met een knal in de linker hoek. Vlak voor rust was Yoran Popovic dichtbij de 4-0, maar zijn kopbal belandde op de lat. HZVV leverde een fantastische eerste helft af en Achilles kwam met een 3-0 ruststand er nog genadig af.

Na rust kwamen Kelly Joao, Yannick Manusiwa en Sander Dzemidzic in de ploeg voor Yoran Popovic, Alex Zomer en Daan Wijma. Achilles werd na rust wat feller in de duels en werd gevaarlijker dan voor rust, maar doelman Davy Mulder werd niet echt op de proef gesteld. HZVV was opnieuw de betere ploeg, maar kansen waren op de vingers van een hand te tellen. Twintig minuten voor tijd kwam HZVV op 4-0 na een fout van de Asser doelman. Kelly Joao was attent en schoof de bal onder de keeper door in het net. Vlak voor tijd bekroonde Kelly Joao zijn goede invalbeurt met een fraaie treffer. Vanaf rechts joeg hij het leer venijnig in de touwen. De ijzersterke wedstrijd van HZVV belooft veel voor de competitie en de kunst is dit niveau in elke wedstrijd met minder ideale omstandigheden vast te houden.

HZVV-Achilles 1894 5-0 (3-0)
15. Luke Millar 1-0, 37. Romano Djababoe 2-0, 41. Daan Wijma 3-0, 68. Kelly Joao 4-0, 89. Kelly Joao 5-0.
Scheidsrechter: Boer Grotenhuis.
HZVV: Mulder; Zomer (46. Manusiwa), Bangura, Hup, Wijma (62. Dzemidzic); ten Brinke, Valente, Stevens, Millar (68. Hosseini); Djababoe (73. Popovic), Popovic (46. Joao).