Heren 1 HZVV wint ruim van tweedeklasser Beilen

HZVV wint ruim van tweedeklasser Beilen

Hoogeveen - HZVV heeft de tweede bekerwedstrijd in de voorronde met 6-0 gewonnen van zondag tweedeklasser Beilen. De gasten begonnen goed, maar toen HZVV halverwege de eerste helft twee keer scoorde, kwam de thuisclub beter in de wedstrijd. Na een 2-0 ruststand kreeg HZVV genoeg kansen en benutte er nog vier, maar daarnaast misten de Hoogeveners ook nog legio mogelijkheden. Beilen speelde gedurfd en werd ook enkele keren gevaarlijk,  maar het vizier stond niet op scherp.

HZVV-trainer Gert van Duinen stuurde weer een gewijzigde formatie dan vorige week tegen De Weide het veld in. Wel speelde de ploeg in een 3-5-2 opstelling. De drie verdedigers tegen Beilen waren Alex Zomer, Yannick Manusiwa en Jan Hup. Dat moest blijkbaar in het eerste kwartier nog even wennen, want Beilen stoorde de opbouw vroeg en daar kende de thuisclub de nodige moeite mee. De eerste kans was wel voor HZVV, maar de voorzet van Paul Bangura schoot spits Yoran Popovic naast. Paul Bangura speelde in de vorige oefenwedstrijden aan de linkerkant op het middenveld en is dus in vergelijking met vorig seizoen een linie doorgeschoven. Beilen speelde met lef en zette drie spitsen op de drie verdedigers van HZVV en de gasten begonnen ook beter. Doelman Hidde Streutker mocht zijn handen dichtknijpen dat een inzet van Tim Beugels na zeven minuten op de paal belandde. HZVV had problemen met de korte mandekking van Beilen en dat leverde veel foute passes op. Ook de technische staf was zichtbaar ontevreden over het begin van HZVV, en trainer Harold Brunsting spoorde zijn ploeg aan met ‘Kom op man, slappe hap’. Die aansporing had succes, want een paar minuten later opende HZVV de score. Sander Dzemidzic passeerde een verdediger en schoof oog in oog met doelman Remco Vos de bal in het doel. De eersteklasser leek verlost door de openingstreffer en nam het initiatief en gaf dat tot het eind niet meer uit handen. Yoran Popovic heeft het vizier nog niet op scherp en miste een uitstekende kans op 2-0, maar hij schoot naast. Even later lag nummer twee al achter Remco Vos en daar ging een fraaie aanval aan vooraf. Lorenzo Valente ging een een-twee aan met Romano Djababoe, waarna Valente tegen de doelman schoot, maar de bal stuiterde op en Valente kopte de bal in het lege doel. Niet lang daarna had Romano Djababoe de 3-0 op de schoen, maar doelman Vos bracht redding. Het gedurfde spel van Beilen leverde na 35 minuten een kans voor Bertus Wolters op, maar Hidde Streutker redde goed. HZVV was de betere ploeg en had voor rust vaker kunnen scoren, maar in de passing was de ploeg nog te slordig en de afronding liet nog te wensen over.

Na rust bracht Van Duinen Luke Millar en Fabian Stevens voor Romano Djababoe en Jan Hup. Millar, die overkwam van Jong Cambuur bracht aan de linkerkant direct meer elan in het spel en door zijn snelheid en gretigheid ontstond aan die kant het meeste gevaar. Ronald Smit kon niets anders doen dan de behendige Millar neer te leggen en Arjan Akkerman benutte de strafschop recht door het midden feilloos. Het tempo bij HZVV ging omhoog en Beilen trok zich terug en kwam er nauwelijks meer uit. Na een schaarse uitval was Koen Hollemans dreigend, maar hij schoot over. Luke Millar brak over links goed door en hij bood Fabian Stevens een uitgelezen kans, maar de oud-speler van ONS strandde op de voet van Vos. Na een ruim een uur kende scheidsrechter Pals de tweede strafschop voor HZVV toe en opnieuw werd Luke Millar onderuit gehaald. Deze keer verzilverde hij dit buitenkansje zelf vanaf elf meter vlekkeloos. De vraag was nu hoe hoog de zege van HZVV uit zou vallen, want Sander Dzemidzic maakte er 5-0 van na een fraaie dieptepass. In de slotfase waren er nog kansen voor Fabian Stevens, Sander Dzemidzic, Yannick Manusiwa en Alex Zomer, maar die misten doel. Op slag van tijd bracht Fabian Stevens met een droge knal de eindstand op 6-0. Zaterdag speelt HZVV thuis om 17.00 uur tegen zondag tweedeklasser Zuidwolde. De eerste twee uit de poule gaan over naar de eerste knock out ronde.

HZVV-Beilen 6-0 (2-0)
18. Sander Dzemidzic 1-0, 22. Lorenzo Valente 2-0, 47. Arjan Akkerman (strafschop) 3-0, 64. Luke Millar (strafschop) 4-0, 68. Sander Dzemidzic 5-0, 90. Fabian Stevens 6-0.
Scheidsrechter: Pals.
Geel: Jacco Lamberts (Beilen), Romano Djababoe (HZVV).
Toeschouwers: 200.
HZVV: Streutker; Hup (46. Stevens), Zomer, Manusiwa; Bangura, Akkerman, Valente, Mulder, Dzemidzic (73. Wijma), Djababoe (46. Millar), Popovic.