Heren 1 HZVV wint laatste wedstrijd van NSC

HZVV wint laatste wedstrijd van NSC

Nijkerk – HZVV heeft haar laatste wedstrijd van de reguliere competitie bij NSC met een 1-3 zege afgesloten. HZVV schoot er weinig mee op en kan zich gaan opmaken voor een loodzware nacompetitie, waarbij de ploeg van trainer Gert van Duinen drie duels tegen eersteklassers moet winnen om zich te kunnen handhaven in de Hoofdklasse. Zaterdag speelt HZVV thuis om 15.00 uur tegen de nummer zes van 1C Montfoort. Door de verdiende zege bij NSC gaat de ploeg met een goed gevoel de nacompetitie in.

HZVV begon zonder de licht geblesseerde Arjan Akkerman en Jan Hup werd gespaard voor de nacompetitie. Vanaf het begin zette NSC druk dat probeerde de hele kleine kans op de nacompetitie nog te grijpen. Het zou met 8-0 moeten winnen. Al gauw kwam HZVV onder de druk vandaan en controleerde de wedstrijd. Na twintig minuten kwam HZVV wel goed weg, toen Jos Fidom de bal van de doellijn kopte. Kort daarna nam HZVV de leiding. Yoran Popovic werd onderuit gehaald en de van een blessure teruggekeerde Erwin Breukelman miste niet. HZVV verzuimde daarna direct de voorsprong te vergroten, want het kreeg goede kansen via Yoran Popovic, Tim Mulder en Kelly Joao, maar tot de rust bleef het 0-1.

Direct na de thee kroop HZVV door het oog van de naald, toen Doelman Hidde Streutker werd uitgespeeld en Jos Fidom net op tijd kon ingrijpen. Aan de andere kant verscheen Kelly Joao vrij voor doelman Johan van der Wekken, maar hij kreeg de bal niet langs de gaolie. Even later kwam Marlon Luchtenberg vrij voor de keeper, maar zijn inzet ging voorlangs. Na een uur spelen kwam NSC op gelijke hoogte. Na een voorzet van Eyup Terlemez schoot Rinke Rozema de gelijkmaker achter Streutker. HZVV reageerde echter heel snel en nog geen minuut later kwamen de gasten op een 1-2 voorsprong. Na een vrije trap van Jos Fidom nam Lorenzo Valente de bal aan, speelde een man uit en passeerde Van der Wekken. Dat was een enorme opsteker voor HZVV, want door die treffer knakte er schijnbaar iets bij de thuisclub. HZVV kreeg daarna kans op kans en verzuimde ruim afstand te nemen. Invaller Frank Strijker passeerde doelman van der Wekken, maar uiteindelijk kreeg Strijker de bal niet in het doel. De gasten kregen kansen via Tim Mulder en Sander Dzemidzic, maar het bleef lang 1-2. Vlak voor tijd drukte HZVV de suprematie uit in een derde treffer en dat betekende ook de beslissing in het duel. Frank Strijker lanceerde invaller Jan Hup en hij lobde de bal over de doelman in de touwen. Dat was de bevrijdende treffer. Toch moest Hidde Streutker tot twee keer toe redding brengen op inzetten van NSC. In de slotfase kreeg HZVV nog kansen via Frank Strijker, Lorenzo Valente, Tim Mulder en Jos Fidom (paal), maar het bleef bij 1-3 en daar viel niets op af te dingen.

Man van de wedstrijd: Lorenzo Valente

NSC-HZVV 1-3 (0-1)
23. Erwin Breukelman 0-1 (strafschop), 62. Rinke Rozema 1-1, 63. Lorenzo Valente 1-2, 84. Jan Hup 1-3. Scheidsrechter: de Bruijn. Geel: Hosseini (HZVV).
HZVV: Streutker; Breukelman (60. Hup), Manusiwa, Bangura, Hosseini; Luchtenberg (64. Dzemidzic), Valente, Mulder, Fidom; Joao (74. Strijker), Popovic.