header-logo
Heren 1  HZVV beloont zichzelf met punt tegen SDC Putten

HZVV Heren 1

HZVV beloont zichzelf met punt tegen SDC Putten

Hoogeveen – HZVV leek in de thuiswedstrijd tegen SDC Putten met lege handen achter te blijven na de 0-1 achterstand en de rode kaart voor Alex Zomer na een uur spelen. Met tien man knokte de thuisclub zich sterk terug en kreeg vlak voor tijd de verdiende beloning door de treffer van Marlon Luchtenberg: 1-1. Bij HZVV was men tevreden over het gelijke spel en in de drie thuiswedstrijden op rij pakte HZVV vijf punten en verloor het niet. 
 
Het moment van de wedstrijd was de rode kaart voor laatste man Alex Zomer na een uur spelen. Zomer pakte Jurian van den Brink vast en arbiter Bos oordeelde dat het een doorgebroken speler betrof, maar daar denkt Alex Zomer anders over. ‘Ik dacht dat Reza Hosseini naast me liep en dat het geen doorgebroken speler was. Ik maakte wel een overtreding, want ik wilde mijn fout herstellen. Ik vond rood te zwaar en geel was goed geweest, vind ik.’ HZVV-trainer Gert van Duinen was blij met het punt, zeker, omdat zijn ploeg het laatste half uur met een man minder speelde en in die fase de gelijkmaker produceerde. ‘We hebben gespeeld om te winnen. We kwamen al snel achter, waarbij er niet goed verdedigd werd. We lieten prima veldspel zien, maar tot twintig meter van het doel waren we te slordig. We waren niet de onderliggende partij, vind ik. De gelijke stand is een terechte afspiegeling van de verhoudingen. Het was eigenlijk niet de bedoeling dat Marlon Luchtenberg de hele wedstrijd zou spelen, maar het is mooi voor hem dat hij de gelijkmaker maakte. Ik ben tevreden over ons spel en het punt. Gezien de vorige wedstrijd tegen SDC Putten die we met 3-0 verloren hebben we ons toch aardig ontwikkeld.’
 
Spits Yoran Popovic was ziek en werd vervangen door Milan Ronkes. Gert van Duinen begon met Arjan Akkerman op de bank en Jos Fidom lijkt nog niet zodanig hersteld dat hij een hele wedstrijd aankan. SDC Puttenis met een goede serie bezig en verloor in haar laatste negen duels alleen van Ajax. De wedstrijd begon voor HZVV desastreus, want al na drie minuten lag de bal achter doelman Hidde Streutker in het net. Jurian van den Brink kon te gemakkelijk doorlopen en Streutker passeren, waarna hij het leer in het lege doel schoof. Even later moest Streutker handelend optreden anders had het al 0-2 gestaan na een inzet van opnieuw Van den Brink. HZVV had het in het eerste kwartier moeilijk en kreeg na een kwartier haar eerste kans. De van een blessure teruggekeerde Marlon Luchtenberg legde breed op Jan Hup, die rakelings naast schoot. Daarna kwam HZVV iets beter in de wedstrijd zonder tot uitgespeelde kansen te komen. De thuisploeg kwam zelfs goed weg toen spits Rick Degenaar de paal raakte. De geroutineerde middenvelder en ex-prof Sander Duits moest het veld met een blessure verlaten en dat was een aderlating voor de gasten. Vlak voor rust had HZVV op gelijke hoogte kunnen komen, maar na de corner van Sander Dzemidzic kopte eerst Alex Zomer in en daarna kopte Erwin Breukelman naast.
 
Na de thee bracht Gert van Duinen spits Jos Fidom in de ploeg voor Milan Ronkes en de thuisclub begon fel aan het tweede bedrijf. SDC Putten trok zich terug op eigen helft en liet HZVV het spel maken en probeerde met lange ballen de spitsen te lanceren. Na vijf minuten lukte dat al en trof Rick Degenaar de lat. HZVV gooide er een flinke portie werklust tegenaan en daar kende SDC Putten de nodige moeite mee. Na een uur kreeg Jos Fidom een goede kans, maar hij miste en even later had HZVV gewoon pech toen de vrije bal van Jan Hup tegen de paal ketste. Na ruim een uur leek SDC Putten in het zadel geholpen te worden door de rode kaart voor Alex Zomer. Zomer wilde zijn fout herstellen en pakte Jurian van den Brink vast en arbiter Bos stuurde hem weg. De wedstrijd leek beslist en HZVV had geluk toen Jurian van den Brink tegen de paal kopte. Toen Noah ten Brinke en Arjan Akkerman in de ploeg kwamen in het laatste kwartier was HZVV met tien man beter en SDC Putten trok zich massaal terug. HZVV verdiende qua vechtlust de gelijkmaker en de beloning kwam zeven minuten voor tijd. Marlon Luchtenberg zette drie spelers van SDC Putten op het verkeerde been en passeerde doelman Hoogewoning. Het pleitte voor HZVV dat het voor de winst ging en kreeg daarvoor zelfs kansen via Jos Fidom en Noah ten Brinke, maar die pogingen leverden geen resultaat op. 
 
Man van de wedstrijd:Erwin Breukelman (foto)
 
HZVV-SDC Putten 1-1 (0-1)
4. Jurian van den Brin
k 0-1, 83. Marlon Luchtenberg 1-1.
Scheidsrechter: Bos. Geel: Heerschop (SDC Putten). Rood: Alex Zomer 64. (HZVV).
Toeschouwers: 250
HZVV: Streutker; Breukelman, Zomer, Manusiwa, Hosseini; Luchtenberg, Valente (69. Ten Brinke), Hup, Dzemidzic (76. Akkerman); Joao, Ronkes (46. Fidom)   
 
Bekijk hieronder de samenvatting van 'Onze Club'(RTV Drenthe)