Heren 1 HZVV koestert punt tegen beter Sparta Nijkerk

HZVV koestert punt tegen beter Sparta Nijkerk

Hoogeveen – Opnieuw was er opluchting bij HZVV, maar deze keer niet na een belangrijke zege, maar na een 0-0 gelijkspel tegen Sparta Nijkerk. HZVV mocht de handen dichtknijpen dat het nog een punt aan de eenzijdige wedstrijd overhield, want het had eigenlijk nergens recht op. Sparta domineerde de wedstrijd en troefde HZVV op alle fronten af, alleen de vele mogelijkheden die het kreeg, vergaten de gasten te benutten, zodat HZVV heel blij mocht zijn met een punt.

De wedstrijd tegen een concurrent Sparta Nijkerk toonde veel verschil met de wedstrijd van vorige week tegen csv Apeldoorn. Toen speelde HZVV een goede wedstrijd en won verdiend, maar tegen Sparta kwam HZVV er nauwelijks aan te pas en kreeg geen enkele kans, terwijl Sparta zo’n zestien mogelijkheden onbenut liet. Het waren beslist niet allemaal opgelegde kansen, maar als HZVV op een 0-3 achterstand was gekomen had niemand daar iets tegenin kunnen brengen. HZVV-trainer Gert van Duinen was na afloop ook blij met het punt. ‘Ja, Sparta was veel beter dan wij en ik vond dit de meest complete ploeg van de Hoofdklasse waar we tegen gespeeld hebben. Zij lieten goed veldspel zien en dekten kort en in de eerste helft hebben we te veel laten gebeuren. Ik vond dat zij een echte goede kans kregen. Verder waren het pogingen van ver af en geen super grote kansen. Soms loopt het gewoon niet en in het begin van het seizoen hadden we zo’n wedstrijd verloren, maar deze keer pakken we toch een punt. Sparta was een klasse beter dan wij en dit punt moeten we dan ook koesteren.’

HZVV begon met Arjan Akkerman voor Noah ten Brinke in de basis en verder was de basis in vergelijking met vorige week niet gewijzigd. Sparta nam direct het initiatief en zette flink druk, waardoor HZVV ver terug moest. Na tien minuten leverde dat al drie kansen voor Sparta op, maar Junior Albertus, Dennis van der Wal en de uitblinkende Frank Heus waren slordig in de afronding. Sparta gaf HZVV geen centimeter ruimte en de thuisclub was de bal veel te snel weer kwijt. Na een half uur zorgde HZVV voor het eerst voor een beetje dreiging, maar de voorzet van Kelly Joao kon Lorenzo Valente net niet afronden. Verder was het allemaal Sparta wat de klok sloeg en menigeen vroeg zich dan ook af hoe het mogelijk is dat deze ploeg tiende staat. Misschien wel omdat het voor het doel van de weer goed keepende Hidde Streutker steeds niet thuis gaf. Kansen voor Brian Bawuah en Jean-Willy Mapinga waren niet aan de gasten besteed, waardoor HZVV overeind bleef. De thuisclub kwam te weinig aan de bal en kwam niet verder dan een vrije bal van Arjan Akkerman, die in de muur schoot. Na rust pakte Sparta de draad van de eerste helft weer moeiteloos op. De gasten waren de baas op het veld en de bezoekers wonnen vrijwel alle duels, waardoor HZVV niet onder de druk vandaan kon komen. Na een minuut of tien kwam HZVV iets beter in de wedstrijd en hield het de bal iets langer vast dan voor rust, maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet. Na een uur mocht het doelman Hidde Streutker dankbaar zijn dat hij een dot van een kans voor Sparta onschadelijk maakte. Een vrije bal legde Jan Struijk breed op Mohammed Alhaydar en Streutker pakte de inzet op schitterende wijze. Ook na die kans bleef Sparta de betere ploeg, maar inzetten van Frank Heus, Jean-Willy Mapinga en Jan Strujk misten precisie. Zo nu en dan verscheen HZVV in de buurt van het strafschopgebied van Sparta, maar doelman Dani Centen hoefde geen moment in actie te komen. Gert van Duinen probeerde met het inbrengen van Noah ten Brinke voor Sander Dzemidzic en Jos Fidom voor Arjan Akkerman de bakens te verzetten. Sparta was in de slotfase niet meer zo dreigend en HZVV bleef gemakkelijker overeind dan voorheen. Toch bleef de wedstrijd spannend tot het eind en de vraag was of HZVV het vol kon houden. Even was het nog billen knijpen na een schot van Frank Heus dat naast ging, maar HZVV hield het ene punt vast en daarmee mocht het de handen dichtknijpen.

Man van de wedstrijd: Hidde Streutker

HZVV-Sparta Nijkerk 0-0
Scheidsrechter: Roeleveld.
Geel: Valente, Hosseini (HZVV), De Laat (Sparta).
Toeschouwers: 200.
HZVV: Streutker; Breukelman, Manusiwa, Zomer, Hosseini; Hup, Valente, Akkerman (81. Fidom), Dzemidzic (70. Ten Brinke); Joao, Popovic.