header-logo
Heren 1 HZVV is opgelucht na eerste uitzege

HZVV Heren 1

HZVV is opgelucht na eerste uitzege

 Zwolle – Uit de HZVV-kleedkamer klonken feestklanken en de ontlading na de kostbare 0-1 zege op Berkum was enorm bij de Hoogeveners. De opluchting was van het gezicht van HZVV-trainer Gert van Duinen af te lezen. In een vrij gelijkopgaand duel was Kelly Joao een kwartier voor tijd het goudhaantje en stelde de eerste sterk verlangde en broodnodige uitzege veilig. Het verschil was niet groot, maar HZVV kreeg de iets betere kansen dan het tegenvallende Berkum.

Gert van Duinen wist na afloop niet hoe hij zijn enorme blijdschap onder woorden moest brengen. ‘Wat hadden we deze overwinning hard nodig, zeg. Deze zege werkt als doping. Het begin was niet goed, maar daarna hebben we het goed gedaan. De verdediging speelde ijzersterk, maar het was een goede teamprestatie. We hebben er veel energie ingelegd. De wedstrijd ging grotendeels gelijk op, maar ik denk dat wij de iets betere kansen kregen. Zij kregen een paar frutselmomenten. Ik ben enorm opgelucht en je merkt dat aan alles dat we in een moeilijke periode zaten en ik ben dan ook erg blij met deze drie punten.’ Van Duinen koos deze keer voor Jos Fidom als spits ten koste van Yoran Popovic.

De beginfase was voor Berkum, dat graag aan een wat mindere periode een eind wilde maken en HZVV vastzette op eigen helft. Na tien minuten kwam HZVV goed weg bij twee kansen op rij voor Chris van der Meulen en Jordi Lemmens, maar de uitblinkende doelman Hidde Streutker redde zijn ploeg voor een achterstand. Na een kwartier kwam HZVV wat meer onder de druk vandaan en kreeg het kansen via Alex Zomer, Marlon Luchtenberg en Kelly Joao, die een fout van doelman Dominic van Hoof niet afstrafte. De thuisclub combineerde iets gemakkelijker dan HZVV, maar de goede defensie gaf voor rust geen kansen meer weg. Na rust verving Lorenzo Valente Arjan Akkerman en de gasten begonnen goed aan het tweede bedrijf. HZVV kreeg kansen via Marlon Luchtenberg en Sander Dzemidzic en aan de andere kant had Johnsen Bacuna zijn ploeg aan een voorsprong kunnen helpen, maar hij mikte naast. Na ruim een uur verzuimde Kelly Joao de ban te breken, want helemaal vrij voor de doelman strandde hij op de voet van Van Hoof. Na een goede fase voor Berkum en een gemiste kans door Bacuna werd HZVV na de komst van Yoran Popovic beter en kwam in die fase verdiend aan de leiding. Kelly Joao mikte het leer vanaf de rand van het strafschopgebied knap langs Van Hoof. HZVV zette even aan en Jan Hup was dichtbij de 0-2, maar Van Hoof stond goed. In de slotfase drong Berkum, maar verder dan een gekraakt schot van Mark Bloemendaal kwam de thuisclub niet.

Berkum-HZVV 0-1 (0-0)
77. Kelly Joao 0-1.0
Scheidsrechter: Mesbah.
Geel: Hup (HZVV), Bacuna (Berkum).
Toeschouwers: 200
HZVV: Streutker; Breukelman, Manusiwa, Zomer, Hosseini; Akkerman (46. Valente), Luchtenberg (85. Strijker), Hup, Dzemidzic; Fidom (68. Popovic), Joao.