header-logo
Heren 1 HZVV haalt laatste vier in bekertoernooi niet

HZVV Heren 1

HZVV haalt laatste vier in bekertoernooi niet

Steenwijk – HZVV speelt volgend seizoen niet in de landelijke KNVB beker. In de kwartfinale van de districtsbeker leed HZVV een 3-0 nederlaag bij d’Olde Veste ’54. In de eerste helft kreeg HZVV de meeste kansen, maar de rust ging in met een 1-0 achterstand. Binnen tien minuten na rust incasseerden de gasten nog twee treffers en daarmee was de matige wedstrijd beslist. Het sterk gehavende HZVV miste nog een strafschop en kan zich helemaal op de competitie richten.

HZVV begon gehavend aan de bekerwedstrijd, want Rick Broek, Nick Neumann, Erwin Breukelman, Frank Strijker, Jan Hup en Dilan van Bree waren afwezig wegens schorsingen en blessures. Daardoor begonnen Daymen Doldersum, Milan ten Brinke, Sander van Dijk en Kelly Joao in de basis. HZVV begon goed aan het duel waarbij de sterke wind een belangrijke rol speelde. De gasten begonnen in een hoog tempo en kregen kansen op een vroege voorsprong. Een vrije bal van Arjan Akkerman ging naast, een schot van Kelly Joao werd geblokt en een corner van Jordy Beeksma waaide bijna binnen. Tegen de verhouding kwam d ‘Olde Veste na acht minuten via een gelukkige treffer op voorsprong. Een schot van Sander Nijstad werd aangeraakt en belandde via de paal in het doel. Ook na die treffer bleef HZVV het gevaarlijkst en Sander van Dijk en Daymen Doldersum scoorden niet. Aan de andere kant redde Luuk Dorland een inzet van Yannick Kaluzi. Na twintig minuten werd Marlon Luchtenberg aangetikt door Erwin van Luik en van grote afstand kon arbiter Schuring beoordelen dat het om een schwalbe ging en toonde Luchtenberg een gele kaart, waardoor hij zaterdag in Winsum geschorst is. De bal had op de stip gekund en misschien wel gemoeten. Het spel was van een zeer matig niveau en beide ploegen leden bijzonder veel balverlies. Na een schot dat voorlangs ging van Sander Nijstad had Marlon Luchtenberg de gelijkmaker op de voet. Vrij voor Tom Holleboom schoot hij tegen diens voet. Vlak voor rust was Marlon Luchtenberg opnieuw kansrijk, maar opnieuw miste hij. HZVV begon het tweede bedrijf dramatisch, want de thuisclub kwam na een vrije bal van dertig meter afstand op 2-0 via Brian van der Zweerde. Hierna zette de thuisploeg aan en kreeg het kansen via Nijstad en Kaluzi en HZVV moest ver terug. Toen Sander Nijstad na een corner met veel spelers van HZVV in het strafschopgebied, toch kon scoren, was de wedstrijd beslist. Na ruim een uur kon Stan Ypenburg van de elf meterstip nog iets terug doen, maar hij strandde op Holleboom en in de rebound mikte Noah ten Brinke op de vuisten van Holleboom. HZVV probeerde het nog wel en het kreeg ook wel kansen, maar de overtuiging was er niet meer.

d‘Olde Veste ’54-HZVV 3-0 (1-0)
8. Sander Nijstad 1-0, 46. Brian van der Zweerde 2-0, 57. Sander Nijstad 3-0.
Scheidsrechter: Schuring.
Geel: Luchtenberg, N. ten Brinke, Manusiwa (HZVV), vd Zweerde, de Vries, de Vente (OV). Toeschouwers: 350.
HZVV: Dorland; Manusiwa, Hosseini, M. ten Brinke, Akkerman; Luchtenberg, van Dijk (64. N. ten Brinke), Ypenburg (68. M. Doldersum), Beeksma; D. Doldersum, Joao (79. Mulderij).